Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Patice #3355 üzenetére

    Folytatva a kutakodást, külföldi fórumok olvasását hálózati audio lejátszás témában mit találtam:

    Installation of HQ Player NAA on a Cubox-i :C

    Az első hsz.-ben a leírásban a link érdekes, de ki lehetettt bogarászni belőle a működőt a Cubox-i image-hez. :))

    Ezzel elméletileg kapunk a kockából egy HQPlayerhez (by Signalyst) jó "hálózati audio adaptert" (Network Audio Adapter = NAA).

    Hogy ez mire jó?

    A HQPlayer többféle szűrőt (pl. delta-szigma moduláció, választható dithering, zajszűrés, szoba-EQ!) alkalmazó lejátszó program, ami akár MP3-ból is DSD-t csinál "on-the-fly" és így levéve a konverzió számításigényességét a külső DSD-s DAC-ok válláról - elméletileg - jobb hangminőséget ígér - 119€-ért/gép.

    A HQPlayer alá kell olyan bika gép, ami elbírja ezeket a szűrőket - ilyeneket épít pl. Fapaci (Luxor SL Média PC), vagy Menyus (Le Présance Audiophile PC), akik ismerősek lehetnek az AVX fórumok olvasóinak. Mindketten használják Paul Pang megoldásait. :K

    Szóval ezzel a lejátszóval meg lehet csinálni a "duál-PC-s" trükköt, amikor is a konverziót elintézi a nagy gép és innen csak egy LAN kábel kell a kistesóig, ami így izolálva van a zavaró folyamatoktól és csak az anyag kiküldése a feladata. (A másik megoldást a JRiver jelenti - szintén nem ingyen.)

    A HQ Player integrálható pl. Roon, vagy muso alá is. :K

    Még nem próbáltam ki, de hamarosan sort kerítek rá (pl. Win10 HTPC + Foobar2000 + UPnP plugin --> kimeneti eszközként elméletileg látszani fog a kocka. Kíváncsi leszek, hogy Synology Audio Station is fogje-e látni, vagy BubbleUPnP). :DDD

    De ha untatlak benneteket ezzel a sok f***ággal, akkor szóljatok...

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák