Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    addikt

    Ha már vélemények: szárnyrakaptak az utóbbi hetekben a hangos károgók a játékkal kapcsolatban. Tegnap is szembejött egy friss videó, nem bírtam nem meghallgatni, már a címe is az volt, hogy "az Elden Ring NEM egy 10/10-es játék".

    Azt fejtegeti benne a csávó, hogy több nagy baj is van a játékkal, többekközt: a hatalmas világ tele van üres lankákkal, mezőkkel, ahol se ellenfél nincs, se item, üres az egész, nincs tennivaló. (igen, ezt így...) Továbbá, természetesen panaszkodik egy jó 5 percet a teljesítmény kapcsán, hogy "akadozik" és "szaggat" a játék... (no comment erre is, nálam miért nincs ilyen baj?) Végül elmondja, hogy egy ilyen játék biztosan nem lehet 10/10 mert nem tökéletes és elképesztően overrated az egész, nem szabad hinni a megtévesztő sajtókritikáknak sem, hazudnak az embereknek.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nos, hát ha nyeltünk egy nagyot, erre mit lehet mondani? Elmondom az én megfejtésemet: Én a nagy számokban eléggé hiszek, az ha valamit imád a többség soha nem overrate, meg overhype, annak mindig alapja van. Ha valami fos, az nem fog soha elismerő kritikákat kapni minden oldalról, legyen az szaksajtó vagy user.

    A másik, hogy tökéletes játék-e az Elden? Abszolút NEM az, sok hibája van. Viszont azt már merném mondani, hogy 10/10-es. Hogy miért? A 10/10 soha nem a tökéleteset jelentette, mert ha így lenne akkor soha nem született volna még 10 pontos film vagy játék, pedig hát elég sok van... Szóval ha így állok hozzá, akkor abszolút megérdemli, mert tényleg egy zsáner teremtő széria legújabb, legmélyebb, darabja, ami kihatással volt (az elődök által) és lesz a játékiparra. Mi ez ha nem 10/10? Továbbá, ha belegondolok abba milyen játékokat tartanak még "tökéletes" 10 pontos alkotásnak, pl. az agyonscriptelt, gothic korszakban ragadt harcrendszerű Witcher 3-at.... most komolyan, item, build, combat varietyben, mob, boss animációban, művészi kivitelezésben hány fényévvel van előtte az Elden? Elég sokkal. Mégis a Witcher 3 is egy elfogadottan 10 pontos játék, pedig szerintem az Elden mindenben magasan jobb nála. Szóval ha ilyen analógia mentén nézzük a dolgot, akkor hogy a fenébe ne kaphatna maximális pontszámot, én így gondolom. Semmit sem önmagában kell nézni, hanem a korszakhoz és más művekhez viszonyítva, csak így kaphat értelmet bármilyen értékelés, én ezt vallom. Ennek a kornak pedig be kell látni új királya van, s mint ilyen a legjobbra kell értékelni.

Új hozzászólás Aktív témák