Új hozzászólás Aktív témák

  • Fasten

    tag

    válasz Szten Márs #8611 üzenetére

    Mivel 3 napja nem érkezett hozzászólás, én is hozzáteszem a magamét :D

    Elolvastam az első hozzászólást ( 2x is ), de még mindig nem értem, miről beszéltek. Ok, ogy crop-faktor, meg oké hogy itt 1,5 ott 2, stb, de valójában ez mit jelent???

    Ha veszek egy Nikon DSLR-t ( és már nem is vagyok offtopik :D ) amihez veszek egy objektívet, ami mondjuk 18-105.

    MEg adott egy mittudomén Pentax DSLR ( direkt más crop-os gépet választottam ), amihez szintén veszek obit, amire tegyük fel, hogy szintén ezek az értékek vannak írva, 18-105.

    Akkor ha egyazon pontból készítek velük egy képet ugyanarról a tárgyról, akkor nem ugyanaza kép jelenik meg az érzékelőn? :F Vagy más lesz a látószög? Más a látószöge egy Nikonos obinak 50mm-en, mint egy Pentaxos obinak 50mm-en?

    Vagy egy "pentaxos" obi egy olyan objektívvel, aminek a végállása 300mm ( bocsi :D ), me egy "nikonos" obi, aminek az objektívre az van írva, hogy 300mm ( bocsi :D ), szóval egyik közelebb hozza a tárgyakat jobban, mint a másik? Vagy ezek a gyújtótávolság értékek, amik fel vannak tüntetve, már 35mm-es ekvivalens gyújtótávolságok, és valójában egy pentaxos mondjuk 150mm ( ami 2-vel szorozva 300mm ), a nikonos meg teszem azt 200mm ( ami ugye 1,5-tel szorozva 300mm )

    Fűűűűűűűűűűűűűű, bocs, de nagyon lámer vagyok! :Y

    Mellesleg szépen gyűlik a pénz a K10d-mre ;] ;] Vagy a 40D-mre... Vagy a.... :DD

    üdv

    Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Új hozzászólás Aktív témák