Új hozzászólás Aktív témák

  • Obladee

    csendes tag

    Sziasztok!

    Első tükörreflexes gépem vásárlása előtt állok, fényképezési tapasztalat nélkül, minimális/alapszintű fényképezési ismeretekkel (látványtervező programokat használok, ahonnan az ISO, f-stop és záridő fogalmáról, kapcsolatukról van némi ismeretem, de gyakorlatban fényképezőgépen még nem használtam).

    A keret, amit a vázra és az objektívre tudok költeni ~150k. Váznak már kiválasztottam a Nikon d3200at, most az obi kiválasztásában szeretném a segítségeteket kérni.

    Így első körben elég sok mindenre szeretném használni a gépet. Főleg épületfotóra és tájfotóra, de érdekel a makro és a portréfotó is, ebből kifolyólag egy nagy átfogású obiban gondolkozom (az enyhe/közép tele végét azt gondolom épületfotók esetében tudnám kihasználni, magas épületek megközelíthetetlen részleteinek fotózásánál).

    Keresgélésem során nekem a Nikon AF-S 18-105mm f/3,5-5,6 DX VR tűnt a legalkalmasabbnak a célra, a kérdésem az, hasonló árkategóriában ki lehet e hozni többet a dologból? Gondolok itt nagyobb átfogásra, több fényre (amit végig tudna?). Esetleg Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 DC OS HSM II?

Új hozzászólás Aktív témák