Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz EkSYS #5603 üzenetére

    Hát annak én örülnék a legjobban, ha 1dsmII-m lenne. Ez az obi ahhoz a gép-szériához van tervezve. Én csak egy nyurga 450d-n püfölöm. Ezért nem szeretek véleményt írni a fókuszrendszerről, mert az a váztól is függ.
    A tolózoom azoknak szokatlan, akik használják. Én csak arra használom, hogy szállítható állapotba csukjam össze. Mikor felcsatolom, azonnal kihúzom 400-ra és rögzítem. Akkor jön jól a zoom funkciója, mikor kényelmes távolságból szeretnék portrézni. Kicsit messzebb távról nem annyira zavarja az embereket, és ez a képeken is meglátszik. Persze itt legalább 7-10m távolság a minimum.
    Tudod. tarts egy fényképezőgépet valakire, és egyből természetellenes pofát vág, beállást vesz fel. Mintha csak azt mondanád: nézz rám hülyén. (persze vannak olyanok, akik tudják ilyenkor milyen profiljuk a legjobb, és felveszik. Ők az exhibicionalisták.)
    Azért nem adok azoknak a véleményére, akik egy hétig használnak ilyen obikat, mert nekem is fél évembe telt, hogy megtapasztaljam, mit tud, mit lehet, mit hogyan. Ezek meg már 1 hét után véleményt mondanak.
    Ha tudsz angolul, akkor ennek a srácnak a cuccait olvasd el. Elég értelmes, és egyértelműen Canonbuzi. :) Itt a 100-400, és hogy legyen összehasonlítási alapod a 70-200/4IS valamint a 75-300

    És egy idézet az utolsó linkből: "A 70-200 L lens with the Canon Extender 1.4x II resulted in better image quality than the Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM Lens alone."

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák