Új hozzászólás Aktív témák

  • fodorpeter

    csendes tag

    Az értékelésem Mozgás témában.

    #1183 Omen: Számomra ebben a témában ez lett a legkreatívabb, így a dobogóm első fokára állt. Remekül kivitelezett fotó, tetszik a szűk vágás is és az íves fényfolt is alul.

    #1179 zool1: Második hely, ez is ötletes kép. Kicsit sajnálom, hogy nem teljesen ugyanúgy végzik a gyakorlatot, de így is látványosra sikeredett. Ebben a képben nem a technikai kivitelezés fogott meg, hanem az ötlet.

    #1193 m3ss: Harmadik helyezett. Jó ötlet. Az összhatás miatt került dobogós helyre nálam. Kicsit szociofotó hatása van. Hasonlót tudnék elképzelni valami reklámkampányban. Ilyen, amikor az érzékek tompulnak.

    Svenkek.

    #1164 Priusz: Ez bizony remek svenk lett. Borotvaéles és kellően mosott. Nekem tetszik a szűk vágás, pont elég a hely a kocsi előtt is. Viszont ezt a nagyon döntött szerkesztést nem értem. Mi volt vele az elképzelés? Mondjuk a színek szép sávosan jelennek meg így.

    #1186 Zozzer888: Elég jól sikerült ez is, bár két észrevételem van. Egy kicsit túlexponáltnak tűnik a kép, valamint egy picivel hosszabb záridő jót tett volna az elmosódott háttérnek.

    #1187 MrBean55: Tetszetős svenk ez is. Először rávágtam, hogy nem jó a képkivágás, hátul sok hely maradt. Aztán megláttam a "vasalódeszka" árnyékát. Ha azt levágod, valószínűleg jobban zavart volna... Viszont ha szűkebben vágod, akkor lehet, hogy a emberkét ki lehetett volna hagyni. De a szűk vágás, velem ellentétben sokaknak nem tetszik.

    És a többiek.

    #1166 *Ropi*: Ez a kép nekem némi magyarázatra szorul mozgás témában. Csak nagyon erőltetve fedezem fel rajta ezt a témát. De egyébként a kép rendben van.

    #1168 zolka78: Mindkét kép tetszik, látványosak a mozdulatok. De kevésbé szemből talán még jobb lett volna és a háttérben lévők sem vonnák el a figyelmet. Nagyon megnézném ugyanezt svenkelve is.

    #1174 Freddy76: Hálás téma ez a hinta, főleg gyerkőccel. Ahogy az off topicban is írtam, én ezt valahogy oldalról és hosszú záridővel képzeltem el. Sajnos így kevéssé mozgalmas.

    #1175 Furkoo: Nagyon ötletes. Nem tudom megmondani miért nem dobogós. Összhatásban a másik három valahogy jobban tetszik (szubjektív). De ez nagyon jó lett. Enyhén svenkelt, jó lett az illesztés is. Tetszik.

    #1177 nesa: Jó lett. A fekete háttér miatt semmi zavaró sincs a képen. A tekintet miatt talán kicsit több helyet hagytam volna a bal oldalon.

    #1184 Throme: Ez is nagyon ötletes. Madarászként közel áll hozzám a téma. Kár azért a semleges háttérért. Viszont a madár éles maradt.

    #1188 forceberg: Mindig meglepsz az érdekes szemléleteddel. De erre van szükség. Sokat agyaltam, hogyan lehetne ezt a 4 percet érdemben mozgásként megörökíteni. Gyerkőccel nincs ötletem. De egy kékórás, kivilágított változat az mutatós lehet. Ki van ez egyáltalán világítva éjjelre?

    #1191 j.bravo: Mindenkinek mást mond a mozgás téma. Én teljes mértékben a hosszú záridős gondolatmenet mentén ötleteltem. Pedig ez is mozgás. A kép jó lett, de a fentiek értelmében nekem egy kicsit merev.

    #1192 TayRol: Tetszik a kép, bár nekem egy kicsit túlexponáltnak tűnik (ja, nem a saját monitoromon nézem...) és hiányzik a mozgás megjelenítése. De ez az elszánt tekintet mindent visz.

    #1194 cOxeR: Kimerevített, de mégis mozgás. Nagyon jó a megvilágítás. Hangulatos fotó lett. Tetszik.
    Ami nem feltétlenül rajtad múlt az a háttér. Szépen felújított parasztház, szép tulipános fakerítéssel. De mit keres az ablakon redőny??? Bocs, ezt le kellett írnom. Olyan, mint a sportkocsin a vonóhorog... :D

    Remélem mindenkit értékeltem.

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani "mozgás" témakör képeiről:

    (#1164) priusz: Szuper! :K A vágásról annyit megjegyeznék, hogy a baloldalon az autó mögött egy picit több hely talán nem ártott volna, valamint a jobb felső sarokban az a kis fehérség nem kellene. Az extrém ferdeséget kreativitásnak tekintem, a mértékét jól eltaláltad, ennél több már talán tényleg sok lenne.

    (#1166) *Ropi*: A lemenő nap szépen megvilágítja a témát. :) Jó képminőség, színek és szerkesztés, bár jobbról picit talán lehetne vágni. A kép a témakörbe bele látható, de a témába tartozásra azért nem adnék maximális pontszámot.

    (#1168) zolka78: Először is nem tartom követendő példának 2 egyenrangú kép linkelését, legalább az egyiket ki kellett volna nevezni első számú képnek, de leginkább dönteni kellett volna tudni. Mindkét képről elmondható hogy "átjön" a mozgás, elég jó a képminőség, de a pillanat egyiken sem tökéletes. Az elsőn a szürke lámpaoszlop "szúrja át" a srác szürke pólóját, a másikon picit "összenőtt" a két ember. Amúgy nekem az első jobban tetszik.

    (#1174) Freddy76: Tetszetős kép, jó képminőség, de a vágással nem vagyok kibékülve (túl szűk, főleg felül és jobbról).

    (#1175) Furkoo: Kreatív ötlet, de nem tökéletes a megvalósítás. A képminőség nem százas, főleg a háttér. A tér "görbülete" engem zavar, akkor is ha esetleg valós lenne. Viszont a panoráma vágás nagyon illik a képhez, az telitalálat.

    (#1177) nesa: Jó kép, kiváló témába tartozás. Az arcon az a haj, vagy árnyék, vagy festés, vagy nemtudommi, az nem szerencsés. A haj talán túlságosan beleolvad a háttérbe, főleg a (nekünk) bal oldalon, ennek az a pozitív mellékhatása, hogy hangsúlyosabb lett az arc.

    (#1179) zool1: Nos, elhiszem a kreatív szándékot, de ez a kivitelezés speciel nekem nem jön be. Viszont megnézném hogy mivé tudod továbbfejleszteni az ötletet egy kis (vagy sok) gyakorlással, kísérletezéssel. :) A témába tartozás amúgy remek.

    (#1183) Omen: Kreatív minimál +. Ezt a kifejezést most találtam ki, minden jog fenntartva. :) A vágás remek, a középre komponáltság tökéletes, a FF jó ötlet, a megvilágítás kicsit furcsa, de az jó az is. Aki nem tudja hogy miről van szó, az talán megkérdezheti a témába tartozást, de én ezt nem teszem. :)

    (#1184) Throme: Emlékeztet Furkoo ötletére, de az nem baj. A téma lehetne nagyobb és élesebb, nekem hiányzik a "befejezés" is, mondjuk hogy egy fészekbe célba érjen, vagy valami ilyesmi.

    (#1185) fodorpeter: Nagy-nagy gratula! :C Nagyon jót tesz a képnek az előtérben lévő "gaz" elmosódása, illetve hogy ezáltal a kép alja fokozatosan és szépen életlenedik el. Az autó élessége remek, nagyon jó svenk kép. Picit furcsa nekem a háttér üressége, kiretusáltnak tűnik, pedig lehet hogy nem az.

    (#1186) Zozzer888: Nem tökéletes, de jó próbálkozás, csak így tovább. Sajnos a sok tükröződéssel az autó felső részén nem volt szerencséd. A képméretre vonatkozó 1280 pixeles felső határt tartsuk be.

    (#1188) forceberg: Jó kis hamis témád van (kisgyerek), de az is témakörbe tartozik. :) Optikailag csalóka a kép, fenyegetőnek tűnik a helyzet, pedig nyilván nem az. A fenyegetés illúzióját erősíti hogy nincs egyensúlyban a kép, a baloldalon több hely kellene. A színvilága kicsit uncsi.

    (#1191) j.bravo: Remek. :C A témába tartozása cseles, az "árnyék" témakörbe talán jobban illene, de itt is könnyen "védhető". A kép vízszintessége tökéletes, nagyon tetszik a kép "szimmetriája" is. Jó képminőség, jól sikerült FF fényjáték, tényleg remek kép.

    (#1192) TayRol: Jó kép, kicsit talán sok a fényerő (és/vagy kevés a kontraszt), illetve a vágás lehetne kevésbé szűk. A mozgás talán kevéssé jön át.

    (#1193) m3ss: Ez a kép nekem magyarázatra szorul, látom benne a kreativitást, de ez már számomra túl kreatív. :) Akár egy teljesen rosszul exponált, bemozdult képet is láthatok benne. ;] A hangulata nagyon sötét, ez sem világítja meg a dolgot.

    (#1194) cOxeR: Elég jó kép, pozitív hangulatot áraszt, a mozgás remekül átjön. Szépek a színek, de olyan érzésem van, hogy a baloldali kisgyerek arca talán telibe van vakuzva, de ha nem akkor is sok fény van rajta, szelektíven talán vissza kellett volna venni belőle. Valamint a fejéből "kinövő" növény nem szerencsés, illetve valamilyen ferdeség is megfigyelhető a képen.

    [ Szerkesztve ]

  • Throme

    veterán

    Én is jövök a mozgás témában néhány gondolattal...
    Mármint lelkes hobbista véleménnyel...

    (#1194) cOxeR
    Aranyos gyerkőcök és mozgásban. Szerintem jó lett a képszél/sarok sötétítés. Talán kevésbé árnyékos helyszín jobb lett volna.

    (#1193) m3ss
    Itt aztán látszik a mozgás folyamata. A képnek egészen jót tesz a fekete-fehér megoldás.
    Egy két kés, vagy stukker veszélyesebbé tehette volna az egészet :)

    (#1192) TayRol
    Számomra túl világos lett a gyermek, a „motor”. Az említett lendületet nem adja ki a kép. Talán a kis bedőlés ami vagányságot kölcsönöz és az elszánt tekintet.
    Olyan érzésem van, hogy inkább egy mutatvány előtti koncentrációról készült volna a fotó.
    „na ezt most megcsinálom, ha törik, ha szakad”

    (#1191) j.bravo
    Jó a kivágás, jó a fekete-fehér, a szimmetriát a fejtartás töri meg. Nem fárasztó egy ilyen unalmas fallal szemben edzeni?
    Mivel nem mozgóképről van szó ez a kép akár lehet egy mozdulatlan beállás is, amolyan pózolás :), na de a verejték azért a mozgást feltételezi.

    (#1188) forceberg
    A szerkezet kialakításából lehet sejteni, hogy az a monstrum valószínűleg forog is. A kompozíciót nem egészen értem. Batár forgó fémhegy és egy csöpp gyerkőc.

    (#1187) MrBean55
    Na ez ami nekem még nem megy. Nagyon él a kép és baromi szép az versenyautó és éles is maradt. Igazán tetszik!

    (#1186) Zozzer888
    Igen, egész jó lett. Itt is van mozgás. Most nem jut eszembe más.

    (#1185) fodorpeter
    Másik kedvenc kép. Számomra az is dob a képen, hogy az előtérben füves/bokros/gazos „tereptárgy” ami mögött látható az autó. A porfelhő és a mosott táj egyértelmű sebességet sugároz.
    A háttérben meg kietlen terep és távoli dombok mosódnak el. Valahogy jobban tetszik, mint a pálya versenyek korlátai, rácsai.

    (#1183) Omen
    Ügyes kép, tetszik. A borongós, sötét háttér jól kiemeli a golyóbisokat.

    (#1179) zool1
    Tudom, hogy nem kivitelezhető, hogy a testek mozdulatlanok, de a lábak mozgásban legyenek.
    Az ötlet mozgás témára jó.

    (#1177) nesa
    Ez a képed klassz lett! Nincs szükség nagyobb záridőre, hogy ússzon a kép. Egyértelmű a tánc, a mozgás. Az egyszerű sötét háttér itt is kiemeli a lényeget, a táncost.
    Ha már a vonalas feladványhoz nem linkelted ezt a fotót, mégis sikerült felhasználnod 

    (#1175) Furkoo
    A fotóalanyod határozottan szebb az enyémnél :).
    Képeink mutatnak párhuzamot. Itt is egy mozgás folyamat pillanatait láthatjuk egy képen.
    Jó lett.

    (#1174) Freddy76
    A hinta pozíciójából látható, hogy itt mozgásban van a kisgyermek.
    Ahhoz képest, hogy kompakttal készült nem is rossz ;] :R . Na de tényleg jól elkapott pillanat! A színek is tetszenek.

    (#1168) zolka78
    Itt is remekül érvényesül a mozgás, mint téma, a befagyasztott mozdulat ellenére.
    Hasonlóan (#1200) Freddy76-hez, nekem is az a gördeszkás képi kompozíciók hiányoznak.

    (#1164) priusz
    Te is jól alkalmazod a svenkelést. Jót tesz a képnek az átlós elrendezés.
    Én egy kicsit több teret hagytam volna hátul.

  • cOxeR

    Ármester

    Értékelés mozgás témában:

    (#1164) priusz
    A kép jó, a szerkesztése is, nekem kicsit szűk lett.

    (#1166) *Ropi*
    Nekem csak a témához való kapcsolódása ami hiányérzetet ad. ;)

    (#1168) zolka78
    Egy kis plusz energiát még ha fektethettél volna bele, és próbáltál volna valami érdekes perspektívát kitalálni. A második kép szerintem jobb lett, homogénebb.

    (#1174) Freddy76
    Nekem szűk lett, és kevésbé jön át itt a mozgás, no persze értem én, hogy nem hintáztatod meg úgy, hogy átpördüljön... :)

    (#1175) Furkoo
    Ötlet szerintem jó, de a kivitelezéssel vannak gondok, csak az utolós legtávolabbi mozzanat az ami nincs bemozdulva, és aránylag éles. Valamint ez a hátulról elcsípünk dolog sem annyira nyerő.

    (#1177) nesa
    A mozzanat jó, talán kicsit alexpós a kép, lehetne rajta még utómunkával javítani. - az meg az én bajom, hogy nem vagyok túlzottan oda a hastáncért :)

    (#1179) zool1
    Nem lenne baj a nagyon elkenődött mozgással, ha a kép statikus része totálisan éles és karakán lenne, de itt az is be van mosódva kicsit.

    (#1183) Omen
    Nekem ez bejön, jó az FF elképzelés, a szimmetriára még egy kicsit gyúrhattál volna, illetve alulról azt a világos zajos részt kivettem volna.

    (#1184) Throme
    Az elképzelés itt is jó, de a kivitelezésnél ugyanaz a bajom, mint Furkoo-nál, nem elég éles egy-egy mozzanat.

    (#1185) fodorpeter
    Ez teljesen rendben van, elöl egy kis tér hiányzik nekem.

    (#1186) Zozzer888
    Ebből is lehetne erőteljes képet faragni, hiszen a pillanat jó, csak egy kicsit meg kellene gyúrni a környezetet.

    (#1187) MrBean55
    Ez totál rendben van, jók a színek, kellően erőteljes, mutatós. Éles, jól elemelkedik a háttérről... igaz ez is picit szűk lett... jobbról és balról is. Én még kikaptam volna a fazont, meg azt a fehér dobozt.

    (#1188) forceberg
    Nekem ez most nem, nagyon szűk, a gyerkőc nagyon torz a nagylátó szélen.

    (#1191) j.bravo
    Mozgás téma nekem itt se nagyon jön át, ha sokáig nézem, szinte azt érzem ki belőle, hogy csak egy rudat tartasz a fejed felett.

    (#1192) TayRol
    Itt se nagyon jön át a mozgás, habár a keréken látszik. :)

    (#1193) m3ss
    Érdekes a kép, kellett neki az FF kidolgozás, meg a keret, meg így minden. Egy sorozat egy képeként tudnám igazából elképzelni, így önmagában nézem, és várok valamire, és nem történik semmi. Nem tudom mennyire megy ez így át. :)

  • Omen

    tag

    (#1164) priusz: Jól sikerült kép.

    (#1166) *Ropi*: A képpel nincs baj, de inkább az árnyék témába illett volna, mert a mozgás nekem annyira nem jön át.

    (#1168) zolka78: A gördeszkás jó lett. A másikon annyira nem sikerűlt elkapni a pillanatot.

    (#1174) Freddy76: Felül kicsit szűk. De gyerkőcről csak mozgásos képet lehet lőni (kivéve ha alszik :) ), úgyhogy tökéletes a kép a témára.

    (#1175) Furkoo: Jó kép jó ötlet. Kár, hogy a D3100 lassú sorozatot lő, kicsit több alakkal szerintem jobb lenne. Legközelebb szólj a hölgynek, hogy lasabban fusson :)

    (#1177) nesa: Hmm.. jó téma :K és a kép is.

    (#1179) zool1: Szerintem jó lett. Tetszenek a színei meg az kicsit átlós szerkesztés.

    (#1184) Throme: Nekem hiányzik a képről a cél ahova leszáll. Kicsit lehetett volna élesebb, de a pillanatot elkaptad.

    (#1185) fodorpeter: Nálam ez a kép a nyertes. Igazi rallye hangulata van. A színek is nagyon jók.

    (#1186) Zozzer888: F1; Ferrari :K :C Erről a képről nem tudok elfogulatlanúl nyilatkozni.

    (#1187) MrBean55: Ez is egy jól sikerűlt svenkes kép. Szerintem akármelyik autós magazinban megálná a helyét.

    (#1188) forceberg: A gyerkőc nagyon a szélére kerűlt ami a nagylátónál nem szerencsés. Nem tudom eldönten, hogy a gyerek vagy a kerék a téma. Egy hosszú záridős (pl 4 perces :) ) képen megnézném mit mutat ez a kerék.

    (#1191) j.bravo: Jó kis low key kép. Én még egy kicsit játszottam volna a fény irányával. pl. kisebb szögben szerintem erősebb lett volna a kép. A jobb kézen és a honalj alatt kicsit visszább húztam volna a highlightot.

    (#1192) TayRol: Easy rider, öcsém! :) Az a tekintet mindent visz. Egy Hello Kitty-s bőrdzseki illene hozzá igazán :D

    (#1193) m3ss: Kicsit kaotikus a kép, és egy picit horrofilm hangulata van. De így FF ben szerintem jó.

    (#1194) cOxeR: Szokásos profi minőség.

    Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.

  • j.bravo

    addikt

    (#1166) *Ropi*: hát a mozgás témába tartozás közvetett (legalább annyira mint az én képemnél :D), ez szerintem nem nagy baj ha egyébként a kép jó, pl. jelen esetben :) Szép fények, a környezet miatt egyszerre nyugalom és a döntés miatt kis dinamika, szép.

    (#1164) priusz: Szép svenk. Jó a döntött szerkesztés is, plusz dinamikát ad.

    (#1168) zolka78: Jó kép mindkettő, bár elvileg egyet kéne választani :D Az első a jobb szerintem, mégpedig azért mert a jobb szélen a társaságból többen nézik milyen kunsztot csinál a deszkás srác. A görisnél a mozdulat ugyanolyan ász, de a mögötte levő alak talán inkább zavaró mintsem hozzáadna a képhez.

    (#1175) Furkoo: jó ötlet, kissé talán megmutathattad volna a modell elülső oldalát is, de tulajdonképpen jó ez így.

    (#1177) nesa: a témaválasztás király, egyetlen gondom hogy a táncosnő sötét haja nagyon beleolvad a fekete háttérbe. Illetve, kissé mintha görbe lenne a háta, persze tudom lehet hogy a koreográfiában ilyen rész volt, csak a képen rögzített pillanatból nekem nem egyértelmű hogy a tartás a koreo része-e vagy sem. De ez nem nagy gond, a haj (és fej) beleolvadása zavaróbb. Tudom, a fények olyanok voltak amilyenek :)

    (#1179) zool1: Szépen megjelenik a bemozdulás által a mozgás, kicsit talán kevesebb is elég lenne. Még jobb lenne ha a legközelebbi táncosnő (karja) nyugton maradt volna mint a hátsó táncosnőké, ezáltal ott lenne a legélesebb pont.

    (#1183) Omen: mérnök-e vagy? :DD Vagy fizikus? Nekem nagyon bejön az ötlet. Igenis a témába tartozik! (Más kérdés hogy az a kép nem tetszene kb. senkinek, de ha lefotóznánk ahogy egy táblára krétával felírja valaki hogy F=m*a, az is a témába vágna! ;] ) Szerintem a megvalósítás is szép, bár nem tudom hirtelen hogy PS, vagy stroboszkóp (vagy olyan módra állított vaku). Elárulod? Mindenesetre nekem tetszik. :R

    folyt. köv.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    válasz j.bravo #1206 üzenetére

    (#1184) Throme: az ötlet itt is jó, kár hogy nincs a gólya alatt semmi, azaz nem látjuk hogy valóban landol-e vagy csak kering a levegőben.

    (#1185) fodorpeter: Szintén szép svenk.

    (#1186) Zozzer888: Szintén szép svenk.

    (#1187) MrBean55: Szintén szép svenk.

    (#1188) forceberg: Nagyon impresszív szerekezet lehet! Kissé ijesztő, mintha a kislányra épp lecsapni készülne valami acél-alien... Lehet hogy a színvilág teszi, nem tudom.

    (#1192) TayRol: az a fej tényleg nagyon komoly :) mondjuk látszik hogy épp megállt egy farolással és parkolni készül - vagy épp indul? Jó ez bár tényleg bele lehet csempészni még egy kis dinamikát.

    (#1193) m3ss: Hűűű, hát kemény. Nem rossz, bár kevesebb is elég lett volna :)

    (#1194) cOxeR: kedvesen kergetőznek a tesók, szép környezetben; akár a szeretet témába is illett volna szerintem, elrugaszkodva a mainstream értelmezéstől. Jó.
    Van tippem hogy mi forgatja fel a nyarad, bár amire én gondolok, az nem csak ezt a nyarat forgatná fel :D

    Kiegészítés: bocs srácok, az autós svenkekre nem nagyon tudtam mit írni; talán priuszé az átlós szerkesztés miatt, illetve fodorpeteré a terep miatt kicsit más mint a kiépített pályás vízszintes versenyautós képek; amikkel semmi baj nincs, a témaválasztás nagyon kézenfekvő, a kivitelezés is teljesen jó, csak - szerintem - a játék (egyik) lényege (számomra) az is, hogy ne mindig csak a kézenfekvő megoldásokat válasszuk. Szóval az eltérő, egyedi, szabad értelmezésből fakadó képek nekem (ebben a játékban) jobban bejönnek, de attól még ezek rendben vannak.

    Kiegészítés 2: emiatt valószínűleg nem csak most, hanem később is meg fogom még kapni tőletek hogy az én képem kevésbé közvetlenül fogalmazza meg a témát - de nem bánom :D , mint mondom, számomra ez az egyik lényege, és amennyire tőlem telik, bátorítanálak titeket is hogy merjetek elrugaszkodni a kézenfekvő értelmezéstől :)

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    válasz j.bravo #1207 üzenetére

    Mea culpa, kimaradt:

    (#1174) Freddy76: Nehéz kritikusnak lenni mert egyrészt minden normális ember elfogult kissé a kisgyereket ábrázoló képekkel, másrészt pedig tudjuk hogy mennyire büszke apuka vagy (legyél is!). Szerintem a főtopikban mutatott vágás jobb. Hogy kritikus legyek: oké, tudjuk hogy mozog a hinta, csak nem pörgetted át szegénykét, de tényleg dobna rajta némi bemozdulás, vagy ha olyan szögből kaptad volna le hogy látszzon hogy nem függőlegesek a kötelek, azaz a hinta mozgásban van. Az arckifejezéséből mondjuk azért látszik hogy történik valami :)

    Whatever.

  • L4mie

    veterán

    Laikus - amatőr véleményezés következik kérem nem komolyan venni :P

    (#1164) priusz: Jófajta svenk, nekem picit szűk, de pl, a dőlés kifejezetten tetszik, látszik a sebesség.

    (#1166) *Ropi*: Maga a kép bejövős, jól sikerült, csak a témához nem igazán tudom passzintani, inkább a szeretetre stimmel :P

    (#1168) zolka78: Jó, tetszik! az elsőn a pillanat, képügylég teljesen rendben van.

    (#1174) Freddy76: Jó a kép, jók a színek, édes a gyerkőc :) a végén majd írok egy összesített kritikát.

    (#1177) nesa: Jó a téma, ebben nagyon el tudnám képzelni a zool1 féle megoldást, picit világosítanék, hogy jobban látszódjon az arca szvsz.

    (#1179) zool1: az ötlet tetszik, témára abszolúte megfelel. A kép jó, továbbgondolva szuper lenne, ha csak az alsótestük mozgott volna a csajoknak és a fejük egy helyben van :) (ez nem kritika ez továbbgondolás )

    (#1183) Omen: Állat :) úgy látom neked ezek mennek igazán, téma ok, kivitelezés ok. gratz.

    (#1184) Throme: Téma oké, háttérért kár, de majd csinálj kék háttereset is, Örülök, hogy párhuzamosan gondolkodtál, és mégis mennyire más. Nekem madár eszembe nem jutott volna. Ügyes.

    (#1185) fodorpeter: nagyon eltaláltad :) minden rendben van vele.

    (#1186) Zozzer888: Jó féle svenk, minden rendben van vele. :)

    (#1187) MrBean55: Jó féle svenk, minden rendben van vele. szintén látszik a sebesség.

    (#1188) forceberg: hah :D irónia ftw! gyerkőc kár rá, de az ötlet tetszik, én pl. gondolkoztam csigán is, de aztán hagytam szegényeket, meg meleg időben el is bújnak.

    (#1191) j.bravo: Szintén kreatív megvilágítása a témának, képpel szerintem minden rendben van. :C

    (#1192) TayRol: :D kár, hogy nem svenk. Ezzel a nézéssel el tudom képzelni, hogy hajt.

    (#1193) m3ss: nagyon bejön a hangulata :) picit talán tényleg hosszú lett, de szerintem egyik legjobb. (bár már láttam kb. 6-8 hónapja)

    (#1194) cOxeR: uhh feljönnek a fogócskázós emlékek, kép rendben (szokásos színvonal) téma ok. :)

    Kollektív kritika:
    Mozdulat vs. mozgás, sokaknak ugyanaz, de szerintem pillanat másik folyamat. az én értelmezésemben a mozgás az folyamatot kifejező, ezért szerintem jobban illenek a témában ezek a képek. Ettől függetlenül maguk a képek jól sikerültek gratula mindenkinek. :R

    [ Szerkesztve ]

    Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

  • nesa

    veterán

    (#1194) cOxeR
    Jo pillant, tetszik a kompozicio, szinek, kornyezet!

    (#1183) Omen
    Kreativ otlet latvanyos kivitelezes.

    (#1179) zool1

    Itt a mozgas nemis kerdes, jol szetdobtak a labukat:)

    (#1164) Priusz

    Perfekt!

  • Zozzer888

    addikt

    Mozgás értékelés:

    priusz: Jó kép, szép a svenk, az autó éles de a kerék és a háttér maszatos :K átjön a képen a mozgás :C

    Ropi: erről a képről a mozgás nekem nem jön át, a nyár, a szeretet és az árnyék viszont igen :)

    zolka78 : talán az egyetlen kimerevített mozgásos kép(ek) amiken átjön valahogy mégis a mozgás.Tetszenek.

    Furkoo : érdekes, és jópofa hogy így oldottad meg :)

    nesa : nem jön át a mozgás

    zool1 : itt átjön a mozgás, kicsit furán hat , de jó:)

    Omen: hát ez a kép brutális :D :C

    Throme: ide ugyanazt tudnám írni mint Furkoohoz:)

    fodorpeter: egy újabb jól sikerült svenk, szépen átjön a mozgás

    forceberg: semmi mozgás nem jön át

    j.bravo: jó kép, de szintén semmi mozgást nem látok benne

    TayRol: szintén jó kép, de a mozgást nem látom benne

    m3ss: zseniális :C

    cOxeR: jó kép,de nagyon ki van merevítve

    ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

  • Zozzer888

    addikt

    válasz Zozzer888 #1211 üzenetére

    Freddy76 : hopsz, ez a kép kimaradt,máshogy volt linkelve mint a többi:) A kép jó, de a mozgás itt se jön át nekem:(

    ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

  • zool1

    őstag

    Mozgás értékelés, az én olvasatomban:

    (#1164) priusz: nagyon be jön a kép, szépek a színek is, csak a vágás valahogy nekem legalább is furcsa. Ez persze a kép értékéből, semmit nem von le.

    (#1166) *Ropi*: jól elkapott pillant, ötletes a beállítás de nekem a mozgás most annyira nem jön át, egyébként tetszik.

    (#1168) zolka78: én a két kép közül az elsőt értékelném, nekem jobban tetszik. Pont az a pillanatot örökítetted meg, amikor a srác a "trükött" csinálja, grat.

    (#1174) Freddy76: tiszta anyja ez a gyerek (hál istennek) na jó félre téve a viccet. Nagyon szépek a színek, a pillanat pedig magáért beszél, tetszik.

    (#1175) Furkoo: nagyon ötletes kép, tetszik a megvalősítás is, csak nekem a vágás egy kicsit szűk, szép munka.

    (#1177) nesa: átjön a képen a nőiesség és a tánc szeretete,grat.

    (#1183) Omen: ötletes, nagyon jó a kivitelezés, tetszik.

    (#1184) Throme: tetszik ez a gólyás sorozat, de mintha még egy kocka hiányozna, legalább is nekem.

    (#1185) fodorpeter: nagyon jó swenk, tetszik csak a vágást szűknek érzem, adnék egy kis teret az autónak, mondjuk amerre halad.

    (#1186) Zozzer888: Alonso, bocs de akkor... :-D , félretéve a viccet jól elkapott pillanat, én egy kicsit több teret hagytam volna előtte.

    (#1187) MrBean55: nagyon jóóó, tetszik, főleg a színek, grat.

    (#1188) forceberg: nekem ezen a képen, annyira amozgás, nem jön át, de mint kép nagyon tetszik különösen az mászkáló kisgyerkőc. A szerkesztés is jó, nekem bejön.

    (#1191) j.bravo: erről a képről, először az ugrott be, hogy "gyúrunk vazze". A komponálás, és az ff különösen jól áll ennek a képnek, még ha amozgást, nem is annyira érzékeljük. Tetszik a fény és árnyék játéka.

    (#1192) TayRol: annak ellenére, hogy most pihen a "szelíd motoros", mondjuk megnézném vagy 20 év múlva, milyen motorral hasít. Maga a kép, nekem nagyon bejön.

    (#1193) m3ss: szinte átjön a képen, póker hangulata, és különösen tetszik, hogy a kép közepe elég éles, még a többi olyan mint amilyennek lenni kell, grat.

    (#1193) m3ss: nekem ez eddigi képeid közül, ez a legspontánabb, nagyon jól elpaptad a pillanatot, hoztad a szokásos "coxerbrand"-et, szép munka, szép színek...(nem dícsérlek tovább)

    Gratulálok mindenkinek! Ha valakit kihagytam, az jelezze felém! Elég sok a szóismétlés, de ami jó az jó!

  • Zozzer888

    addikt

    Nyár (lassan itt a vége :( )

    ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

  • j.bravo

    addikt

    Srácok, köszönjük az eddigi szorgalmas feltöltők képeit, és várjuk a többiekét - épp ezért (ismét) meghosszabbítjuk a fordulót, péntek (augusztus 10). 14:00, azaz délután 2 óráig.

    Addig is toljátok az értékeléseket (aki még nem tette meg), illetve a képeket!

    Whatever.

  • Throme

    veterán

    Sziasztok!

    Mivel több vizes képre számítok, a napraforgó meg lelőve, így erre esett a választás. (Idei nyár, és panoráma)

    [ Szerkesztve ]

  • Santiagain

    senior tag

    Szerk.

    [ Szerkesztve ]

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • Santiagain

    senior tag

    Bocs. Flickr-ről még mindig nem megy a link.

    [ Szerkesztve ]

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • Santiagain

    senior tag

    Remélem, most összejön.
    Im Memoriam A530. Elajándékoztam, pedig még megvolt a hozzá kapott gyári 16 MB-os memkarim is. :)
    Szóval, nyár:

    Árulja el valaki, legyen szíves, ha ezt a sort adom meg a képnél:
    http://www.flickr.com/photos/84538288@N02/7742074428/lightbox/
    Akkor miért nem jeleníti meg?

    [ Szerkesztve ]

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • forceberg

    veterán

    Az értékeléssel csúszok, nyár témára viszont legyen ez:

    http://www.flickr.com/photos/4ceberg

  • aleister

    veterán

    Áááá!
    Gyorsan meglőttem kedden ezt a fotót, hogy legyen valamim határidőre, erre meg lett hosszabbítva. :O

    No most már mindegy. Azért lehet, hogy megcsinálom az eredeti elképzelést is.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

  • End-ru

    aktív tag

    Sziasztok!

    Kisebb kihagyás után neveznék újra:

    „A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

  • fodorpeter

    csendes tag

    Nekem most ez a nyár.

    [link]

    Kompaktos, nyaralós emlékkép.
    Egy dinnye evős elképzelésem volt, de nem sikerült összehozni. Talán holnap 14 óráig még megmozgat valakit.

    Köszönet a kitolt határidőért.

  • cOxeR

    Ármester

    Én is jövök nyár témában képpel, "kicsit" szentimentális kiegészítéssel. :)

    Nekem/nekünk az idei nyár egyértelműen egy új élet és egy új világ kezdetét jelenti, melyet az emberek egymás iránt érzett szeretete és szerelme sző át. Az egyik legmeghatározóbb párunk, sőt azóta nyugodtan kijelenthetem, hogy barátaink képét tenném fel, mely az első esküvői fotózásunk alkalmával készült.
    Másztam miattuk fára, álltunk billegő asztal tetején, utaztunk veterán busszal, kúsztunk másztunk a földön egy nagy baráti társaság elismerését kivívva. Futottunk az elszökött kutyáik után. Utaztunk velük hegyen völgyön át, másztunk hajóroncsokra, derékig álltunk a Dunában naplementekor, gyújtogattunk fátylat, menyasszonyi ruhát, és fel sem tudnám sorolni mi minden történt még találkozásaink alkalmával. Rengeteget nevettünk és egyszerűen jól éreztük magunkat!

    A lényeg, hogy ezekért a pillanatokért érdemes ezt csinálni!!

    [link]

    Flicker túlélesítette... de ez nem különösebben zavar. :)

  • Freddy76

    addikt

    Hopp, még talán éppen becsúszok. Mást szerettem volna, de nem fért bele...

    [link]

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

  • j.bravo

    addikt

    Nem éppen életem főműve, de azért mégis kép:

    "Summer in the (mediterranean) city"

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    Némi hosszabbítás után a fordulót, mutatom a kamerának, amikor a kezem a noteszhez ér lezártnak nyilvánítom. Jöhetnek az értékelések!

    A következő téma szintén ha úgy tetszik könnyű, ha úgy tetszik nehéz: "este".
    A határidő, a késő esti zárással összefüggő nehézségek miatt, legyen eleve péntek, azaz augusztus 17., Jácint és Arika napja, 14 óra!

    Whatever.

  • m3ss

    veterán

    bocs az 1 h kesesert.
    talan ez a legnyariasabb, meg leglabb friss. bar mar volt a masik topicban...

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

  • forceberg

    veterán

    Sajnos nem jött össze a mozgás témára tőlem részletes értékelés, de igen jó képek érkeztek!
    A nyarat sem tudom értékelni majd, mert 1 hétig távol leszek, remélhetőleg sok szép képpel és élménnyel térek haza!

    Az estére gyorsan bedobok egyet: A lényeg, hogy júl. elején voltam Skóciában és épp jókor indult a gépünk, egy 3 órás Naplemente volt a repülés, ilyesmi volt a megérkezés Edinburgh-ba:

    http://www.flickr.com/photos/4ceberg

  • Throme

    veterán

    Sziasztok!

    Nyári fotók "értékelése" - nem győzöm hangsúlyozni, hogy - egy hobbista szemével:

    (#1214) Zozzer888
    Az ilyen képeket nehéz komponálni, mert az állatok nem várnak a legmegfelelőbb szitu eljövetelére. Nem volt szerencséd a napsütéssel se (ahogy nekem se a gólya landolásnál).
    Aranyos a hattyú család, az egyikük éppen kiszökik a képről :).

    (#1215) zool1
    Nyár, hőség, döglés. Ez mind lejön a képről. Én hagytam volna színesben, mert a nyár nem ilyen komor. Nekem a kép inkább az elmúlást sugallja, erre az érzésre a képszél elsötétítés is rásegít.

    (#1216) Omen
    Én is jöttem volna egy napraforgós képpel, csak megelőztél, és a tiéd teljesen napos. Szerintem ez a kép az egyik legnyáriasabb, annak ellenére, hogy nincs sehol víz.
    Szép!

    (#1217) nesa
    A Te képed most számomra az egyik győztes. Önmagában is király, de a nyár téma is lejön. Hangulatos kép lett.

    (#1222) Santiagain
    Hát most ez nem jött be. Kicsi a kép, nem lehet jobban szemrevételezni a virágokat. Kissé összevissza vannak a levelek, virágok.

    (#1223) forceberg
    Nekem jobban tetszene, ha éles lenne a búza 8?) mező, vagy kevésbé homályos. A színvilág szerintem jó.

    (#1224) aleister
    Ötletes kép, még akkor is, ha nem ezzel akartál nevezni. Jó így együtt a sok színes vízi alkalmatosság.
    Igaz élettelen a kép, sehol egy nyaraló :).
    Kissé nyár elő hangulata van, mert kint vannak a vízből ezek a szerkezetek és le is vannak kötve.

    (#1225) End-ru
    Bennem a hiba, de túl kék a kép. A lenyugvó nap által narancsra festett égbolt nem elég hangsúlyos, ahogy teljesen felül van, egy keskeny sávban.

    (#1226) fodorpeter
    Abszolút nyár. Vidámság, és hideg a víz :).
    Külön tetszik a vízfelszín közeli perspektíva.
    Ez a második kedvenc.

    (#1227) Zseketto
    Itt is sok minden van a képen. A csobogó kis szökőkút sor, a kis tóval (vagy mi van ott) eléggé eldugott lett ebből a szögből.
    Az ég viszont jó kék, megfelelő irányból fotóztál.

    (#1228) cOxeR
    Nem űzök sportot a képeid kritizálásával, de nekem ebből nincs nyári érzésem. Egy meghitt – és Neked fontos – kép. Sötét sarkok és a képalanyok is túl sötét ruhát viselnek. Kontrasztos az örömük a sok feketével szemben.

    (#1229) Freddy76
    Kedves kép. A háttérnek kicsit mást választottam volna (más szögből fotózva). Tudom, hogy akkor meg kevésbé látszódnának az arcok és rajtuk az öröm.

    (#1230) j.bravo
    Tippelek, Horvátország… Szeretem fotózgatni az óvárosi részeket, a szűk utcákat, de nem laknék ezekben a házakban ;).
    Nekem ez a kép egyenlő a nyaralással és kellemes emlékeket idéz. Ezért tartom jó fotónak.
    Van benne egy kis víz, egy kis ég. Lehet valaki szűknek fogja tartani, így jó ahogy van.

    Az időn túliak:

    (#1232) m3ss
    Kár lett volna kihagyni, tetszik a kép. Igaz, hogy másnál hiányoltam a színeket, de ennek a képnek jót tett ez az utómunka. A nyár is lejön simán!
    A hölgyből kicsit többet is mutathattál volna ;) !!!

    forceberg
    Ezt a képet is kár lett volna lehagyni. Ahogy a sárga ég megfesti a vizet az teljesen jó. Én kissé jobbra fordítottam volna a gépet, hogy a kevésbé érdekes partból kevesebb látszódjon.

  • Santiagain

    senior tag

    Mivel kritizálni sokkal könnyebb, mint jó fényképet készíteni, ezért amilyen amatőr vagyok az egyikben, olyan profi a másikban. Remélem, elfogadjátok egy laikus véleményét is.

    (#1214) Zozzer888
    Mi jó barátok lehetnénk. Én szoktam ilyen rosszul komponált képeket készíteni. Szegény kis hattyút feldaraboltad és nem figyeltél a víz-szintre sem.

    (#1215) zool1
    Így fekete-fehérben és vignettálva picit olyan, mint egy temetési fotó.
    Jó egészséget és hosszú életet a kutyusodnak!

    (#1216) Omen
    Mehet egy utazási magazinba. Bejövősek a komplementer színek.

    (#1217) nesa
    Balaton + vitorlázás. Számomra az igazi nyár. Az már az én bajom, hogy nem kedvelem a türkiz színvilágot.

    (#1219) Throme
    Jó kis kép, bár én a pónit tettem volna balra és a teheneket jobbra. :) Másba belekötni nem tudok. Még a fejlábú tehén is vicces.

    (#1223) forceberg
    Egy agyondicsért képet nehéz kritizálni, de én nem tudom eldönteni, mi a fő téma. Ha a búza, akkor nekem hiányzik még pár sor, egy picivel több mélységélesség. Ha impresszió, akkor picit sok a búza.

    (#1224) aleister
    Ilyenem nekem is van, csak életlenebb és rosszabbak a színei. Hajnali fényekkel és sima víztükörrel még jobb lehetne.

    (#1225) End-ru
    Nem is tudtam, hogy ilyen kékek a balatoni kövek. :) A badacsonyi naplemente szép. Kár a fürdőzőkért és a kapu(?)ért.

    (#1226) fodorpeter
    Mindenkinek a saját gyermeke a legdrágább kincs.

    (#1227) Zseketto
    Nekem az jut eszembe erről a képről, hogy vagy a virág, vagy a a pálma. A virágok elsikkadnak az életlen háttér előtt, amibe bele is olvadnak.

    (#1228) cOxeR
    Nekem picit sok és kusza a háttér. Valami homogén, giccses rózsaszín jó kis kontrasztot adna. Kár, hogy nem nyár.

    (#1229) Freddy76
    Azt tudom írni, amit fodorpeternek is. Tán még annyit, hogy "lejjebbről" jobb lett volna. Tudom, ahhoz mér bele kellett volna feküdni a vízbe, de a gyermekünkért mindent! Nem igaz?

    (#1230) j.bravo
    Ez is mehet utazási prospektusba. Hogy ne hazudtoljam meg az előttem szólót: picit szűk.
    Parabola ruelz!

    (#1232) m3ss
    Tökéletesen elkapott pillanat. A modell picit beleolvad a háttérbe. Tán egy kontrasztosabb verzió jobban kiemelné a hölgyet. Megnézném sárgás árnyalatban is.

    (#1233)forceberg
    Szép. Mint egy különböző fajsúlyú italokból összeállított koktél. Nekem picit sok a réteg. Part és felhősáv nélkül több lenne.

    (#1222) Santiagain
    Egyszerűen zseniális! Ja, nem. Kusza, túlszaturált. Tanulj meg linkelni!

    Újfent felhívom mindenki figyelmét, nem értek hozzá. Persze aki igen, az úgyis tudja.

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • Santiagain

    senior tag

    Este. 1/8-al kézből. Tudom, jobb lett volna 1 lépéssel közelebbről, meg némi utómunkával, vágással.

    [ Szerkesztve ]

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • Throme

    veterán

    Én egy totál sablonos képpel jövök este témakörben
    Ettől még nekem tetszik

  • ballington

    addikt

    Az esti témára neveznék egy képpel, kis kihagyás után:

    [link]

    Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

  • nesa

    veterán

    #1228) cOxeR
    Nagyon hangulatos kep lett, lehet fentrol meg lehetett volna vagni de igyis remek.

    #1225) End-ru

    Szep,de en lejjebb raktam volna a gepet.

    #1233) forceberg

    Nagyon szep naplemente lehetett, gondolom a foto szinte semmit nemad vissza a valodi elmenyhez kepest.

    #1230) j.bravo

    Valoban nem a legjobb foto, de a hely az tetszik, nem semmi ahogy ott a kovon napozgatnak :)
    Hol keszult?

    (#1219) Throme

    Kicsibe mintha a szavanna lett volna kis oazissal:D

    [ Szerkesztve ]

  • m3ss

    veterán

    par vizes velemeny
    (#1214) Zozzer888
    erdekes kompozicio ;] ez a ferdeseg meg a nagyon lentre helyezett tema nagyon nem tetszik.

    (#1215) zool1
    cimadas meg a tema az tetszik. kep meg nem is tudom, olyan atlagos elkapott kep. bar az utomunka meg az eloter meg tetszik is, de semmi extra. bar ebbol az adott pillanatbol meg helyszinbol nehez sokat kihozni.

    (#1216) Omen
    ezt mar lattam regebben is masik topicban. nagyon jo! tueles, kontrasztos, remekul passzolnak a szinek, jo ez a mar-mar standard napraforgo vagas is :)

    (#1217) nesa
    remek :R majdnem kicsit sok nekem ez a szinezes, de nagyon jo.

    (#1219) Throme
    nagyon tetszik, a helyszin, a tema, az egesz, bar nem ertem miert csinaltad ilyen "csikra". 16:9 kornyeken akkor mar jobb lenne sztem, en meg hagynek egboltot. meg nekem annyira bejon, hogy raszantam volna azt a par percet, hogy szepen kiretusaljam a vegighuzodo kotelet.

    (#1223) forceberg
    sztem mar masik topicban ezt is ertekeltem, nekem ez annyira nem. keves az eles tema az eloterben nekem.

    (#1224) aleister
    hmm ez nekem nagyon szuk. fura ez a kompo. kicsit olyan erzesem van, hogy vkit leultettek a vizibicikliktol 3m-re mondjuk egy 70-200-al, es tessek fotozni :DDD vagy csak nekem nem jon at vmi. felul, jobb oldalt, meg valojaban minden oldalon fura nekem ez a vagas.

    (#1225) End-ru
    remek szinek, tetszenek a kovek, szep reszletgazdag. kicsit szokatlan igy alloban, de tetszik nagyon.

    (#1227) Zseketto
    szepek a szinek, szep eles, csak a kompo nem annyira atgondolt. olyan turistafoto feeling. talan ugy vagva/fotozva, hogy csak az egyik palmafa van a kepben, jobban atjonne. ket palmafa kozott vagva, meg felul. levendula(?) bal alsoban, palmafa jobb felsoben. de ez se lenne rossz, de akkor szimmetria miatt engem zavar, hogy a palmafak nem kozepen vannak es a jobb oldali levendulabol nem latunk eleget.

    (#1229) Freddy76 (#1226) fodorpeter
    aranyos csaladi kep, de kene meg bele vmi hogy fotos szemszogbol erdekesebb legyen. talan tul magasrol fotoztad, meg a hatterben levo emberek is elterelik a figyelmet. talan ha a viz lenne a hatterben.
    forodpeter kepe pont jo pelda arra, hogy ilyesmi foto mennyivel jobban mutat erdekesebb perspektivabol, homogen hatterrel. jo lett :C

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

  • m3ss

    veterán

    válasz zool1 #1241 üzenetére

    ide nem kellene offolni, torolje ki vkit ezt pls :)

    [ Szerkesztve ]

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

  • Omen

    tag

    (#1214) Zozzer888: Kár, hogy csak öt és fél tyúk van a képen :) . A téma tetszik, de egy kicsit lapos lett a kép, és kár a ferde horizontért is.

    (#1215) zool1: Ha nem írtad volna a címet is oda, akkor akár egy gyászjelentésből is lehetne a kép. Színesben sokkal jobb.

    (#1217) nesa: Ez a színvilág nagyon feldobja a képet. Top hármas a kép.

    (#1219) Throme: Igazi vidéki magyar nyár hangulata van. Felül egy kicsit kevesebbet vágtam volna. Eltartott egy darabig mire rájöttem, hogy 3 álló tehén van, és nem csak nagyon érdekes fejű egy :D .

    (#1222) Santiagain: Ez valahogy nem jön be. Hiányzik a téma a képről, olyan túlzsúfolt.

    (#1223) forceberg: Tetszik így, hogy nincs sok éles rész a képen, de zavar, hogy az összes éles búzakalász félbe van vágva.

    (#1224) aleister: Az ötlet jó. A tetejéből kicsit sokat vágtál, és egy kis kontrasztot meg szaturációt szerintem elbírt volna a kép.

    (#1225) End-ru: Kicsit sok a kék a köveken de amúgy nálam Nr.1

    (#1226) fodorpeter: Jól elkapott pillanat, igazi nyári hangulat.

    (#1227) Zseketto: A színek jók, de hiányzik a téma képről.

    (#1228) cOxeR: Mondjuk nem a nyár ugrik be egyből, de ez nem is baj. Belsőséges hangulatú kép. Bejön a színvilága is. Csak a fejük felett az a világos valami kicsit elhúzza a szemet.

    (#1229) Freddy76: Ügyes családi fotó, a pillanatot elkaptad, de ahogy m3ss is írta, homogénebb háttérrel jobb lett volna.

    (#1230) j.bravo: szép hely. Csak egy kis kontraszt, vibrance, meg a mély kék ég hiányzik a képről.

    (#1232) m3ss: Érdekes ötlet nyári témára FF képpel jönni, de ennek a képnek szerintem jól áll. Balról és a tetejéből én vágtam volna egy kicsit.

    Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.

  • aleister

    veterán

    Köszönöm az értékeléseket a Nyár témában! A bumerángot most juttatom vissza. :)
    Volt valami csúszás egyébként? Most lett vége az Estés feladatnak. Küldhetném már annak az értékelését is.

    Zozzer888
    Számomra zavaró a bal oldalt belógó nádrészlet, valamint szerintem nincs vízszintben a kép. A színei kissé élettelenek számomra. Nincs benne a nyár vidámsága, sokszínűsége.

    zool1
    Első körben azt hittem, hogy havas a kutyus mögötti háttérben lévő növényzet. :)
    Szerintem nemigen nyárias hatású, így bajom a hangulattal van.

    Omen
    Amiért nem a feladatra csináltál képet, kapsz egy fekete pontot. :)
    Máskülönben a nyár színeit idézi a képed. Jó a kompozíció és hangulatilag is rendben van. Tán egy kicsit lehetne élesebb, de akkora méretben nem tudom ezt biztosan megmondani.
    A fordulóban ez tetszett a legjobban.

    nesa
    Tetszenek a színek és hangulatilag is rendben van a képed. Az én hülyeségem, hogy a nyár téma alatt napfényt és vidámságot akarok látni. Fototechnikailag szerintem rendben van.

    Throme
    Szerintem a villanypásztornak adhattál volna egy kis PS-t. Sokat dobna, ha nem csúfítana bele a civilizáció a képbe. Nekem hangulatilag a forróság jut eszembe róla, nem a nyár, de természetesen számodra ettől még szimbolizálhatja ez utóbbit.

    Santiagain
    Húdesokvirág. :)
    A kompozíció teljesen hiányzik. Szerintem ki kéne emelned valamit a képből, mert így nem tudja a szemlélő, hogy mit nézzen.

    forceberg
    Nagyon tetszik ez a kép hangulatilag. A búza, mint az aratás, a nyár szimbóluma telitalálat. Jók a színek, és remek a kivitelezés. Nemigen tudok negatívumot felhozni. Egyedül az olyan spirituális megközelítés lehet a fotó achillesi pontja, hogy a lenyugvó nap az elmúlás megfelelője. A nyarat tán valami vidámabbal lehetett volna megfogni.

    End-ru
    Szépek a színeid. Számomra kissé különösek a kép arányai. Nagyjából azt tudnám pluszban elmondani, mint forcebergnek.

    fodorpeter
    Végre egy strandolós fotó! Jól elkapta a pillanatot, és a jobbra helyezett téma is jól mutat. Egyetlen kifogásolnivalóm a víz és az ég egybefolyó szürkesége. Jobb lett volna az összhatás, ha fehér bárányfelhők vannak az égen, amik kékebbé is varázsolják azt. Lásd Zseketto képét.
    Én is ezért vágtam egyébként rommá a képem: túl sivár volt a Balcsi és a háttér.

    Zseketto
    Úgy látom az előtéren volt a fókusz. Szerintem mindenképp a fákra kellett volna ezt helyezni. Így a főtéma nagyon belefolyik a háttérré avanzsált fákba.

    cOxeR
    Olvastam, hogy volt már erről vita az off topicban, és osztanom kell a többiek véleményét. Számomra ez a fotó nem hozza maga után a nyár érzetét minimális mértékben sem. A leírásodból kiviláglik, hogy Neked komoly személyes értékkel bír, de a szemlélőnek teljesen mást jelent. Így szerintem a feladatnak nem felel meg.
    Az én kis értékelős rendszeremben mindig plusz pont, ha ténylegesen a feladatra csinál valaki képet, és ez -az elmondottak alapján- nem ilyen sajna.
    Máskülönben a Tőled már megszokott minőségű, jó fényű, éles kép.

    Freddy76
    Nem látni elég nagyban, de érzésem szerint jól eltaláltad a mélységélességet. Tudom nem trendi, de engem nem zavar a tökéletesen középre helyezett téma sem. A színek egy kicsit tán fakók, hidegek. A helyedben játszottam volna a WB-vel, esetleg szaturációval.
    ps: kicsit megmosolyogtatott a párod kamionos inge :)

    j.bravo
    Hangulatos kis fotó. Tetszik a sokszínűsége. Nagyon jó lett az élessége. Ha esetleg valami imbolygó, vízi járműből lőtted, akkor külön dicséretet érdemelsz.
    Negatívumot nem tudok felhozni. Minimálisan zavar a túl szoros kivágás. A felhők miatt felpattintottam volna egy cpt-t. Esetleg álló formátumban is megért volna egy expót, ahol az égboltból több látszik.

    m3ss
    Nekem életlennek tűnik, valamint ez az ff effekt most nem jött annyira át. Ellenben a pillanatot jól elkaptad.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

  • Omen

    tag

    Sajna az első ötlet nem jött össze, úgyhogy jöjjön a B terv:

    Róma este

    Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.

  • Freddy76

    addikt

    Nos, akkor a nyár témára:

    1214 Zozzer888: jó ötlet a vonuló hattyúcsalád, a kompozíció is jó, rímel is a témára. Ugyanakkor ferde picit, továbbá balról le lett vágva egy fél fióka, legalábbis úgy néz ki. Bal oldalt középen belógó nád zavar.

    1215 zool1: értem a koncepciót, de nekem a kép színvilága inkább szomorkás. A kutyát szinte megsajnáltam. Vidámabbá tenném, világosabbá, melegebb hangulatúvá (ez így alexpós). Színesben tényleg jobb.

    1216 Omen: ááá, ezt biztos festetted… Nagyon jó a kép, éles, erősek, de jók a színek, tetszik. És nekem akkor is a nyár jutna eszembe róla, ha nem ez lenne a feladat.

    1217 Nesa: a szokásos kiváló munka… A színezést nagyon eltaláltad, picit több már sok lenne, de így jó. Elmúló nyár hangulata van a képnek, képeslapra vele!

    1219 Throme: kicsit több teret hagytam volna felül. De bejönnek a fa árnyékában tömörülő bocik, jó hangulatú a kép – ami nekem ront rajta, az a drót a háttérben (gondolom, villanypásztor).

    1222 Santiagain: nekem is sok. Nem látom, hogy mit kellene látnom. A linkelést próbált firefox-szal, az explorer nekem sem akarta megcsinálni…

    1223 forceberg: hangulata jó, felül szép, alul is, de a kettő nekem túl kontrasztos. Kíváncsi lennék, ha a horizont az alsó harmadolóban lenne.

    1224 aleister: ötlet jó, vágás nem annyira (szűk mindenhol, szerintem a környezet kellett volna rá), kicsit még dolgozni is kellene rajta.

    1225 End-ru: itt is a vágás nem tetszik valahogy, emellett alul túl sok a kék. De a képen amúgy minden jó, csak valahogy nekem nem áll össze, túl fent van a horizont, túl sok a kő lent – nem tudom, mi nem tetszik, de azt érzem, hogy ebben több is lehetett volna.

    1226 fodorpeter: ma voltunk először strandon a kislányommal… :) Jobbról kicsit hagytam volna teret (kicsit le van vágva a könyök), de összességében tetszik. Családi albumba való fotó, aminél az ember mindig megáll egy kicsit.

    1227 zseketto: nem ér, neked nagyon jó témáid vannak helyben. A probléma az, hogy a kompózícióban a fák vannak „fő helyen” (akkor is, ha nem így akartad…), de csak elől a virágok élesek, a kép alsó harmadában. Vagy legyen éles minden, vagy jobban mosott a háttér. Ide most vagy jóval tágabb, vagy jóval szűkebb rekesz kellett volna (talán inkább az utóbbi).

    1228 cOxeR: A kép maga nagyszerű, erről nincs mit mondani. A téma? Nos, először én is arra gondoltam, mint Throme, de aztán megálltam, és átgondoltam, (olyannyira, hogy az este témára posztolt fotóm sem lesz estés, nem lesz sem hold, sem sötét, sem csillag) a nyár más mindenkinek. De ez tényleg elég messze van a témától, de ismerve a mögöttes elemeket, mégsem. De mindegy, a kép tetszik, tudom, hogy milyen az esküvőfotósok élete, és tudom, milyen, amikor egy nyarat a munka tölt ki, és abban kialakul egy munkából-barátság kapcsolat, tudom milyen, amikor egy nyárról két kedves idegen jut eszedbe – én is átéltem ugyanezt ceremóniamesterként… Szóval rezeg a léc, de én inkább elfogadom a témában. Bár azért egyszer megnézném, hogy a téma hallatán kézbe veszed a gépedet, és kifejezetten a feldobott témára készítesz egy képet…

    1229 Freddy76: melyik szólt be a kamionos ingre? Letöröm a derekát!!! Viccet félretéve, a háttér nem szerencsés, de sehogy sem jött össze máshogy… Valamit be kellett áldoznom, a hátteret, az arcokat, vagy a Dunát…

    1230 j.bravo: hangulatos. Kicsit a színeken erősítettem volna, és eget még én is tennék rá.

    1232 m3ss: jó pillanat, szexi, nyárias. Túlságosan lent van, vagy fentebb is kevesebb kellene nekem, vagy lentre több. De jó kép.

    Hopp, majdnem lemaradt: 1166 Ropi: nagyon jó kép, kicsit zsúfolt, a mamusz nekem tájidegen :DDD , de amúgy tényleg jó kép, és nahát, milyen jó kiállású srác van rajta!!!

    Kit hagytam ki???

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

  • Freddy76

    addikt

    Este témára csatolom. Nem csillagos, nem sötét, nem holdas, nem lámpás, de talán mindenki érti, hogy mitől este itt az este...

    [link]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

  • fodorpeter

    csendes tag

    Az Este témára ismét egy minimál képpel érkezem.

    [link]

    A Nyár téma értékelésével még tartozom, igyekszem azt is pótolni.

Új hozzászólás Aktív témák