Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    Éééés akkor most van lezárva a "pillanat" témájú forduló.

    Ha már úgyis spontán átalakultunk autós topikká, a most induló forduló témája legyen a "jármű", egy fontos kitétellel: a "mozgás" (vagy bármely másik) témában már nevezett autós-svenkelős képeket nem ér újra postolni, tessék másikat alkotni!

    Újfent felhívnám a T. Nagyérdemű figyelmét, hogy tessék a kreativitást szabadon engedni, az agytekervényeket dolgoztatni, a témát szabadon értelmezni! :R

    Határidő, zárás tervezett ideje: szeptember 23., vasárnap, Tekla és Lina napja, 22:00 azaz este tíz óra.

    Fotózásra, alkotásra fel!

    Whatever.

  • Santiagain

    senior tag

    válasz j.bravo #1351 üzenetére

    Most már "csakazértis". Láttam, hogy csúszik a zárás, mondom, akkor gyors leszek. Nem lettem, ráadásul sebtiben, manuális fókusszal ennyire futotta.

    Ha már dolgoztam vele, akkor íme az én pillanatom:

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • aleister

    veterán

    Kb ugyanazokkal az érzésekkel küldöm az enyémet, mint Santiagain kolléga. Másképp szerettem volna, ráadásul jobban, de erre futotta az időmből.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

  • Throme

    veterán

    Sziasztok!
    pillanat

    #1332) Omen
    Nick nevedhez hűen (a filmre gondolok, még ha egy másik franchise-t is választottál :) ) horrorisztikus megközelítésben értelmezted a témát. Talán ha a maszkos alak egész teste belendült volna a végső csapás beviteléhez, az még dinamikusabban ábrázolná a témát.

    (#1334) zool1
    Nekem itt a háttérrel van kis gondom. Értem, hogy sötét tónusú részt kerestél, csak az a belógó bokor meg a narancs pöttyök szerintem nem kellenének oda. Ja igen, kicsit ferdén folyik a víz.
    Vártam ilyen témát erre a feladványra.

    (#1337) Zozzer888
    Ami balszerencse az egyiknek (versenyzők), az „szerencse” a másiknak (fotós).
    Talán az lett volna az igazi pillanat mikor pont belerongyol azokba a bálákba és éppen kezdenek szétrepülni. Tudom ezt lekapni szinte lehetetlen.

    (#1338) total90
    Ez igazi pillanatkép. Nem néztek traffipaxnak? ;)

    (#1339) Furkoo
    Jó ez a szé(piás) :) kivitelezés. Amolyan „iszol vagy meghalsz” kifejezés van rajtuk :)

    (#1340) MrBean55
    Megalkottad a pillanat halmazt. Valami hirtelen történhetett, mert egy emberként „sz@rnak” a sakkozókra. Bár elképzelem mennyire uncsi sakkozót fotózni….

    (#1341) Real_Necro
    Amolyan Indi-s, vagy Tomb R.-es helyszín. Én ezt még hdr-el megkínáltam volna. Tudom az többeknek nem tetszik.

    (#1342) t_a_m_a_s
    Így jobb lett. Továbbra is a márkajelzés túl markáns nekem. Többször is odanézek, pedig nem az a kép lényege.

    (#1343) PRO-peller
    Szívás a madárnak, de szerintem jó lett.

    (#1344) cOxeR
    Kedves pillanat. Az úriembert nagyon rászorítottad a kép baloldalára, a kislánynak pedig így túl sok teret adtál.

    #1348) forceberg
    Ez nekem most nem. Ha egy zenészt közelről lekapsz, ahogy lendületben van szerintem jobb lett volna. Ilyen messziről igaz, ez elég nehézkes mutatvány lenne…

    (#1352) Santiagain
    én jobban rámentem volna a vízcseppre, így kicsit elveszik a háttérben .

    (#1353) aleister
    Egy érdekes régi óra, felújításra szorul.
    Valahogy a vágással van bajom. Ezt most úgy ideraktad.

  • Freddy76

    addikt

    Illúzió:

    1308 nesa: nagyon jó a kép, és ez tény, nem illúzió. Pont ez az, nem látom az illúziót. De a kép tényleg jó, miként a többi hasonló képed is…

    1310 Omen: jó a kép, jó a csodálkozó nyuszi a kalapból. Jobb lenne talán, ha a háttér kevésbé lenne mosott, kivehető lenne a „varázsló” is.

    1311 End-ru: jó az ötlet, jó lenne a kép, de kissé elmosódott…

    1312 total90: ez árnyék, de nem illúzió…

    1313 Throme: ügyes, különösen, hogy láttam/olvastam, hogy miként készült. Teccik.

    1315 zool1: hát ilyet sok korsó sör után lehet látni. De ez most nem jött át, ahogy Pély Barna mondaná, valahogy összekuszálják a szememet…

    1318 cOxeR: valahogy rögtön láttam, hogy a srác hátán van a csaj, tehát lejött a testhelyzet, a mozdulat, így viszont elmaradt az illúzió… De a kép persze így is jó.

    1320 Zozzer888: nekem ez olyan, mintha beállt volna a függöny mögé, nem látom a lényeget…

    1322 j.bravo: az ötlet csillagos ötös, a kivitelezés ötös alá a tablet gombjai miatt, és mert leopárd nézegeti magát tigrisnek. De a feleségem megmondta, hogy ez a legjobb, és ki vagyok én, hogy önálló véleményem legyen??? Mellesleg szólhattál volna, összeszámoltam hat tigris lakik velünk (és két medve is), bármelyikük szívesen elvállalta volna a szereplést.

    1326 forceberg: nekem erről egy Hajdú Péter klasszikus jut eszembe: ésmosteztígyhogy? Ezt akkor sem értettem, amikor korábban linkelted, és most sem értem, és nem is tetszik. Ez nem jellemző a képeidre, merthogy általában tetszenek.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

  • MC Pite

    veterán

    Sajna elég sovány interneten vagyok fent, így képek nélkül tudok csak fellépni, úgyhogy értékelés, mazsolázás csak jövő héten - viszont most készült olyan képem kint ami beleférhet, így bedobnám :R
    (Sajna így azt sem látom mások hogy teszik fel :B )

    Strand az oroszoknál

    Ha ez nem férne be járműnek, akkor ezt szívesen nevezném, de környéken nagyban zajló lomtalanítást sajnos nem tudtam teljesen lehagyni a képről :( A (galériában) következő Trekol meg megint nem éppen igényes, sajnos már ordítottak rám hogy rakjam el a telefont, így nem volt módom sokat tökölni vele :DDD

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

  • Throme

    veterán

    Jármű:

    2011_wtcc
    (ok, nem művészi, de utolsónak is kell lenni :K )

    [ Szerkesztve ]

  • Sucuka

    senior tag

    Sziasztok!

    Mivel rég jártam ebben a topikban is, ezért csak a legutolsó témájú (pillanat) képeket értékelném:

    (#1353) aleister: A kép a témához illik ugyan, de az elsietésnek és a kevés időnek megvan az átka is, ebben az esetben kissé elveszett a mondanivaló. Technikailag viszont szép részletes lett!

    (#1352) Santiagain: Jó lenne ez, ha a hátteret sikerült volna jobban megválasztani, így sajnos elvész a csepp a levéltengerben.

    (#1348) forceberg: Egy kissé gondban vagyok ezzel a képpel, mert próbálom kihámozni belőle a pillanatot, de nemigazán jön át. A vetítővászon képe lenne a fő téma? Lehet ám, hogy csak bennem van a hiba :)

    (#1344) cOxeR: Nagyszerű pillanatkép, jók a színei a hangulathoz. :)

    (#1343) PRO-peller: Sajnos kár az élességért és a háttérért. De azért ügyes így a kenyérrel :)

    (#1342) t_a_m_a_s: Szép és éles makró! Mutiexpó?

    (#1341) Real_Necro: Érdekes a helyszín, tetszik! És te melyik pillanatot kaptad el éppen? :)

    (#1340) MrBean55: Van pár érdekes arc a képek, ezek mindegyike 1-1 külön pillanat :D

    (#1339) Furkoo: Kellemes a szín, a téma pedig magáért beszél, no meg a helyszín is tetszik. Hol van ez? A hölgy pedig nagyon kellemes látvány! ;)

    (#1338) total90: Jól "kicsíptél" egy szeletkét az időből :) Ebben az esetben a ff megoldás is ok.

    (#1337) Zozzer888: Ahogy látom két kolléga pedig le is maradt erről a pillanatról :D

    (#1332) Omen: A témához kapcsolódó ötletért grat! No meg a megvalósítás is klasz,főleg a világítás, szép részletes a maszk.

    (#1334) zool1: Sajnos ugyanaz a probléma mint Santiagain fórumtárs képével, elvész a fő téma a háttérben.

  • MC Pite

    veterán

    (#1363) Retro11 : Egy picikét jobbról és fentről csíptem volna (a magas házig), balon elég hamar vágtál viszont. Tetszik, a gép nem kevésbé.

    (#1362) Omen : Vazzz :D Nem tudom mennyi utómunka van benne, de nagyon ütős, grat!

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani pillanat témakör képeiről:

    (#1332) Omen: Nem túl életszerű kép ... :) Látom benne a kreativitást, a témába tartozás "színházi" alapon elmegy. A kép maga végülis tök jó, ehhez a hangulathoz jól illik a (nyilván) szándékolt sötétség, de látszik aminek látszania kell.

    (#1334) zool1: Egy unalmas, statikus folyamat van "megállítva", így a témába tartozás némileg "védelemre" szorul, de jóindulattal megadható. A háttérnek jobban le kellene válni a témáról, mert így eléggé zavaró, főleg azok a narancssárga pöttyök. Picit ferde is, és én baloldalról vágtam volna még belőle.

    (#1335) Throme: Nem igazán tudom hogy milyen pillanatot ábrázol, mert a képen nem történik semmi. Azok a sárga színű "homályok" nem tetszenek, és ez számomra sajnos tönkreteszi a képet Normálisan, élesen. nem ebben a témakörben talán tetszene, ámbár az a jobb oldalról ferdén bejövő vastag "izgága" faág nem hiányozna ha nem lenne.

    (#1337) Zozzer888: Az az érzésem, hogy ez már a "pillanat" utáni pillanat, de azért jó ez. Lehet hogy a felszálló por miatt (csak sejthető, nem látszik egyértelműen), de a háttér kicsit homályos, színszegény. Az arcok, "nézések" ezzel együtt is ráerősítenek a témára, a vágás-szerkesztés jó. A túlzottan nagy képméretről még nem sikerült leszoknod. :)

    (#1338) total90: Az ötlet és a témába tartozás nagyon jó. A kivitelezésben is látom a fantáziát, FF nem probléma, a színek nyilván szándékosan vannak túlhúzva, picit ugyan nekem ez már "too much". A legközelebbi oszlop és a nagy fehér autó találkozása kicsit szerencsétlen (egy középső nézőpont ideálisabb lenne), és talán valami éles azért lehetne a képen. :)

    (#1339) Furkoo: Az ötlet jó, de a képen átjön a "színház". Bár a pillanat és pillantás minden bizonnyal közös eredetű rokon szavak, ennek ellenére a címen szerintem még dolgozni kellene. A vágás egyszerű de jó, a retró színvilág remekül sikerült. :K A női hölgy tökéletesen hozza a "figurát", a férfi arca szerintem kissé modern, hiteltelen, egy kis melót talán megért volna, persze lehet hogy nem volt rá mód és lehetőség.

    (#1341) Real_Necro: A témába tartozást talán a fotós oldja meg, ezzel együtt sem érzem erősnek.Maga a kép tetszik, perspektivikusan ugyan eléggé torzul, de ez van. Tetszik a kép színvilága, a fény-árnyék aránya, játéka, valamint a beomlott tető mint érdekesség + fényforrás.

    (#1342) t_a_m_a_s: Jó ötlet. :K A két órás kép közül ez a jobb, itt "látszik" a témába tartozás. Nekem tetszenek a nem tolakodó, diszkrét, matt színek, a vágás is bejön. A nagy képméret miatt csak 5 alá. :)

    (#1343) PRO-peller: Jókor voltál jó helyen, bravúros, szerencsés kép, már ami a pillanatot illeti. A kivitelezésbe már simán lehet hibákat találni, kis utómunka jót tett volna a képnek. A háttér bár homályos, de azért még erős, a hátsó madarat talán megérné letakarítani a képről. A képméret itt is túl nagy.

    (#1344) cOxeR: Ez egy valóban jól elkapott, jó hangulatot sugárzó pillanat, átjön. :K Jók a színek és a képminőség, a háttér jól erősíti a témát, és a "mosása" is pont megfelelő. Viszont egy "mérlegre téve" indokolatlanul balra dőlne a kép, a felső vágás is a fejbe való belevágás miatt minimum véleményes.

    (#1348) forceberg: Hiába emlékszem valamennyire a felfedezni vélt TJ epizódra, a témába tartozást illetően nem jön át hogy mire gondolt a szerző. :( Szerintem nem T és J-nek kellene lenni a kép fő témájának, márpedig a többi szereplő kivehetetlenül eltörpül + homályban marad mellettük. A képminőség sem 100-as. Hogy valami jót is mondjak, a kép példamutatóan vízszintes, és a képméret is benne van az előírt tartományban. :)

    (#1352) Santiagain: Az ötlet jó, a kivitelezés nem tökéletes. A "témáról" a túlzottan fényes nagy levél és az erős, nem kellően "leváló" háttér is elvonja a figyelmet. Itt-ott ki van égve.

    (#1353) aleister: Az ötlet elvileg nem rossz, de kevésbé jön át a téma mint t_a_m_a_s képén. A "perc" témakörben jobb lenne. ;] A ferde nézőpont kicsit bezavar, a felső barna szekció diszharmóniát visz a képbe. Emiatt + az ívelt felső rész miatt nehéz jól vágni ezt a képet elismerem.

    [ Szerkesztve ]

  • MrBean55

    aktív tag

    válasz MrBean55 #1365 üzenetére

    Jav.:
    PRO-peller-nél: kivitelezésben
    aleister-nél: az utolsó "elismerem" szó előtt hiányzik egy vessző

    [ Szerkesztve ]

  • *Ropi*

    félisten

    válasz MrBean55 #1340 üzenetére

    Bal alul Jaksa Timi? :)

    Az én pillanatom (azaz az ő pillanatuk ;)):

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

  • Zozzer888

    addikt

    válasz zool1 #1368 üzenetére

    Jármű témára, egy jármű,aminek az utolsó csavarja is annak a tervezési szempontnak van alárendelve hogy ez az autó (?) ne tudjon orral előrefelé,egyenesen haladni, ez az autó a "driftautók Mona Lisa-ja"...

    (Hring, célrará, + irány)

    ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

  • End-ru

    aktív tag

    Jármű

    „A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

  • Zozzer888

    addikt

    Értékelés: Pillanat

    Omen : beteg ötlet, kitűnő megvalósítás,a kezeknél nekem picit szűk,de nem tudok másba belekötni:)

    zool1 : Nekem ez a kép azért nem tetszik,mert így, ebben a formátumban furán mutat a "vízhuzal" középre komponálva, ráadásul sok fantáziát se látok benne, aztán lehet hogy csak Omen képe indított magasról:D

    Throme: Átjön az Ősz hangulata, szépek a színei, de ez nem pillanat, ez egy relatív hosszú állapot.

    total90: Szerintem a "pillanat" témánál furán mutat ha el van mosva a dolog...mert ezzel pont nem a pillanat van kiragadva hanem egy adott (érezhetően hosszabb) eltelt időtartalom.A témától eltekintve se tetszik, én vagy hosszabb záridőt használtam volna, vagy rövidebbet.

    Furkoo: Azt a mindenségit de nagy kép!Látszik hogy volt benne munka, átjön a feszültség, hihetetlen szuper! Nálam ez a kép nyert, bár úgy tudom még nem pontozunk,ez megérdemel egy 10est...(egy 10es skálán:D)

    MrBean55: JÓÓ megközelítése a pillanat témának,pimasz, tetszik:)

    Real_Necro: Az alkotás pillanata?Nem rossz ,nem rossz, ez a megközelítés is tetszik:) (lényegében olyan mint MrBean-é,csak ez lájtosabb:) )

    t_a_m_a_s : Right on Time...tik TEK... :D

    PRO-peller : Hatalmas kép! Szépen elkaptad, ügyes! Szintén 10 közeli:D (nálam:) )

    cOxeR : Hát pillanat,pillanat, engem mondjuk zavar a jobboldalon lévő semmi.

    forceberg:amikor is...?

    Santiagain: ebbe volt meló, de megérte:) Jó lett:)

    aleister: A másik órás jobban tetszett,ebbe nem érzem bele a témát.

    ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

  • Freddy76

    addikt

    Sárkányhajó:

    [link]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

  • sphe

    senior tag

    Pillanat:

    (#1332) Omen: Nekem sötét téma, de nagyon egyedi.. Kicsit lehetne több lendület a kardban és a kezek kicsit belógnak a fő témába, a hangsúly a maszkon van.
    (#1334) zool1: jó kép, nekem egyedül nem tűnik a víz esése egyenesnek?
    (#1335) Throme: tetszik, kár a beégésekért. Igazi háttérkép.
    (#1337) Zozzer888: köszi a figyelem felhívást az arcokra!
    (#1338) total90: hasonlóképp jár az agyunk, a jármű témára majdnem cartrailst raktam be! Hosszabb záridős verzió van belőle?
    (#1339) Furkoo: jól beállított kép és pillantás
    (#1340) MrBean55: Ötletes. Nekem kicsit sok látszik a lábakból, bár nekem az ötlet a legfontosabb.
    (#1342) t_a_m_a_s: Ötletes és figyelemfelhívó! Kis plusz kontraszttal vajon hogy nézne ki?
    (#1343) PRO-peller: a kenyeret később vettem csak észre, azzal együtt tetszik!
    (#1344) cOxeR: kiválóak a színek, profi fotó, csak a vágást találom elcsúszottnak (jobb oldalt a tér sok és bal oldalt a férfi fejéből hiányzik).

    [ Szerkesztve ]

  • Santiagain

    senior tag

    Hogy romboljuk az autók hegemóniáját: 424,001-es a Közlekedési Múzeumnál.

    http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

  • MrBean55

    aktív tag

    Sziasztok!

    A mostani képem jármű témakörben: "Egy pici történelem"

    Ebben a témakörben a bőség zavarával küszködtem, végül már csak azért se autós képet tettem be. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Kazimír

    őstag

    Ennyi autó láttán - én is - biztos voltam benne, hogy nem azt töltök fel. :)

    Nemcsak egy lóerő...

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

  • t_a_m_a_s

    őstag

    Jármű témában egy nagyon régi kép, szigorúan poénból: A vasúti kocsit "hátán cipelő" j.bravo :))

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

  • aleister

    veterán

    Kicsit rápörögtem a hdr-re...és nem tudtam választani. :)

    szerk: az éles szeműek kiszúrhatnak a lökhárítóban minket ballingtonnal :)

    [ Szerkesztve ]

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

  • total90

    veterán

    Jármű értékelés:

    (#1356) MC Pite: fentről vágnék egy picit, egyébként tetszik... tengerparti idill ;]

    (#1358) Throme: túl sok minden van a képen, ami elveszi a figyelmet a témáról.

    (#1360) Sucuka: ez inkább nekem a pillanat témánál jött volna be.

    (#1361) nesa: korábban láttam ezt a képed, tetszett akkor és most is.

    (#1362) Omen: hát ezt azt a *urva :K Nekem ez minden visz, nagyon jó! Az utóbbi időben a Te képeid nagyon tetszenek :K

    (#1363) Retro11: tetszik, témába vág, jó kivitelezés.

    (#1368) zool1: valami más vágásban. Olyan "esetlen" helyen van a bringás a képen.

    (#1369) Zozzer888: csúúú, ez de jó kép :K

    (#1370) End-ru: jó lenne, ha nem lenne a téma is elmosódva.

    (#1372) Freddy76: okés.

    (#1373) sphe: ez nekem semmit nem mond.

    (#1375) cattus: kár a belógó betonért alul...

    (#1376) Santiagain: jóféle :K

    (#1377) MrBean55: valami más perspektíva esetleg... így nem adja nekem.

    (#1378) Kazimír: korlát kiszed és okés :B

    (#1379) t_a_m_a_s: poénnak okés.

    (#1380) aleister: nekem a Mazdás tetszik jobban. Ott a kiégésért kár, de egyébként ott van :K

    Ha nincs jó, ló a szamár is.

  • j.bravo

    addikt

    Hosszú tépelődés után ez, a "jármű" téma is lezárva.
    Mostantól lehet értékelni ezen forduló képeit.

    A következő forduló témája: "kakukktojás". A zárás előre látható ideje jövő szerda, azaz október 3, este tíz, azaz 22:00. (Késés nem kizárt de kérlek ne alapozzatok erre)

    Hajrá értékelni és fotózni!

    Whatever.

  • Omen

    tag

    Pillanat

    (#1334) zool1: ferde, a háttér nagyon elvonja a figyelmet.

    (#1335) Throme: ez nem tudom miért pillanat. Bár bele tudnám magyarázni :). Nekem az egész olyan lágy, ami szerintem nem illik egy ilyen tájképhez.

    (#1337) Zozzer888: Ezt jól elkaptad. Akár egy sportújságban is elférne. Bár mosottabb hátérrel lenne az igazi.

    (#1338) total90: Nem rosz.

    (#1339) Furkoo: Hangulatos. Bejön a stílus. A szemkontaktus is jól elcsípted.

    (#1340) MrBean55: Az igazi sportfotós a sakkot is érdekessen tudja meglőni :D Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy a kép közepe felé haladva egyre profibbak a gépek. :)

    (#1341) Real_Necro: Grat a párodnak. Jó lett.

    (#1342) t_a_m_a_s: A téma jó, de szerintem kicsit szűk.

    (#1343) PRO-peller: Pillanat is, jó is, tetszik.

    (#1344) cOxeR: Kár a lehagyott könyökért. De különben nagyon jó.

    (#1348) forceberg: A kép maga tetszik de annyira nem érzem a témába tartozónak.

    (#1352) Santiagain: Az ötlet jó. Én nem ilyen kompozícióval csináltam volna. A csepp elhelyezkedése szerintem nem jó, nagyom kikerűl a látómezőből és annyira nem vonza a tekintetet mint kéne.

    (#1353) aleister: Az óra szép, de nem elég érdekes. Nincs ami megragadja a figyelmet. Ebben a témában t_a_m_a_s kép jobb lett.

    Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.

  • Omen

    tag

    Jármű

    (#1356) MC Pite: A kép nagyon jó, csak ferde a horizont.

    (#1357) total90: Érdekessen van mosva a háttér, az utólag lett ilyen? Mert ha igen akkor valami nagyon nem stimmel. De a komp. meg a téma tetszik.

    (#1358) Throme: Mint a péda is bizonyítja a duct tappel minden javítható :D

    (#1360) Sucuka: Nálam ez annyira nem vág a témába. Bár ha a háttérba a Dacia a téma akkor igen. ;]

    (#1361) nesa: A kép igen jó. Az extrém járműért meg hatalmas pluszpont.

    (#1363) Retro11: Egy nagyon kicsit mehetett volna beljebb az autó. De amúgy tetszik.

    (#1368) zool1 : Kár, hogy pont mögé kerűlt a tábla.

    (#1369) Zozzer888: Ez nagyon jó. De legközelebb próbáld meg hoszabb záridővel. Úgy nem merevedig így ki az első kerék, és mosotabb lenne a háttér.

    (#1370) End-ru : Ha a feje is élese lenne akkor menne rá a csillagos ötös, így csak ötös.

    (#1372) Freddy76: Kicsit több fa, és kevesebb víz.

    (#1373) sphe: Érdekesség facebookra. Bocs de Fotós szempontból ezt nem tudom értékelni.

    (#1375) cattus: Jó a nézőpont, király az autó. De a környezet sokat levesz a képből. Kis utómunka kéne még rá.

    (#1376) Santiagain: Ez így jó. Tetszik.

    (#1377) MrBean55: Ez a vágás nekem nagyon nem jön be.

    (#1378) Kazimír: Márpedig a ló az jármű. Kicsit olyan mintha a korláton egynesúlyozna :) .

    (#1379) t_a_m_a_s: Ez a karatekölyök, nem? ;]

    (#1380) aleister: A mazda a nyerő. De nagyhiba a kiégett ég. Fölleg ,hogy HDR.

    Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.

  • j.bravo

    addikt

    Jármű, versenyen kívül - értékeléseknek azért örülök!

    Kattintsatok rá, úgy jobban néz ki mint a thumbnailen.

    "A kikötő fényei... végre!"

    (...és ott ugye a tigris rokonok várnak?)

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

  • Omen

    tag

    válasz j.bravo #1385 üzenetére

    Ez brutál jó lett :Y , kár lett volna kihagyni :C

    Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.

  • j.bravo

    addikt

    Srácok, örülök, de ha nem rendes, részletes értékelés, több képről, akkor kérlek a csevelytopikba írjátok!

    Kérem a modkerben hogy helyezzék át ezeket a csevelytopikba, remélem nem bánjátok.

    Whatever.

  • j.bravo

    addikt

    válasz j.bravo #1389 üzenetére

    Megtudtam hogy nem lehet hsz-t áthelyezni. Király lenne, ha ezeket meg tudnátok írni a csevelytopikban is, innen pedig töröltetni :)

    Whatever.

  • MC Pite

    veterán

    Omen: Igen, nem százas a horizont, de ott csak a mobil állt rendelkezésemre, és egyenesíteni a céges gépen sem tudtam mivel; jogos.

    (#1357) total90: A háttér elmosása zavarja kissé a szemem, mindig azon akad meg, pedig a fehér kombi sem rossz, meg érdekes a német utcakép :) Fent talán picit sok, meg talán a vignettálás is. (A végén kiderül hogy régi obid tekertél fel és nem a ps-el játszottál :DDD )

    (#1358) Throme: Egy gondolat bánt engemet... és az a nézőpont. Amúgy oké, ritkaság, de valahogy szúr a szokásos nézőpont + a nem túl bonyolult kompozíció.

    (#1360) Sucuka: Kicsit off lett, a megelőző héten sokkal ütősebb lett volna.

    (#1361) nesa: Tetszik a kompozíció/vágás.

    (#1362) Omen: Kibeb*szott ütős, nem tudok rá mást mondani :)

    (#1363) Retro11 : Egy picikét jobbról és fentről csíptem volna (a magas házig), balon elég hamar vágtál viszont. Tetszik, a gép nem kevésbé.

    (#1368) zool1: Ad egy dinamikát a képnek hogy álló, és hova került a szlovák kolléga a képen, bár egy fekvőt, témával kevésbé a szélén is megnéznék ha lenne.

    (#1369) Zozzer888: tezsvírem, ez elég jó lett :)

    (#1370) End-ru: Nekem kicsit erős az effektezés, meg picit több élesen maradt rész a témából nem ártana.

    (#1372) Freddy76: Azon gondolkodom hogy próbáltam volna még meg ha nem így... Nem tudom. A vágás jó, csak valami kéne hogy keretezze a témát vagy legyen egy kompozíció érzés. Értsd pl amikor már majdnem merőlegesen vannak rád, a legkönnyebben elkapható hajót (értsd legalább a fele 'tiszta' célpont) telével megfogni, a másikat szépen a háttérbe, de hát marha könnyű utólag gép elől okoskodni :DDD

    (#1373) sphe: Ha mobillal csináltad, az már majdnem mentség (neked is :D ) - így viszont nagyon a semmi közepében van a téma. 3 lépés előre, 2 jobbra, kamera magasba talán ütősebb lett volna.

    #1375) cattus: Ritkán mondom hogy kicsit szűk lett, de ez az lett - gondolom minimalizálni akartad a környező autókat. Merész alulról, bár motoszkál benne hogy ilyet az utcán ha meglátok, állóban, olyan közelről ahogy a nagylátóba belefér, kicsit a motorház fölül egy-két arasznival próbáltam volna.

    (#1376) Santiagain: Fiiincsi :) Mennyi vas, telével tömörítve ráadásul; plusz a ff is jó áll neki/jó lett.

    (#1377) MrBean55: Nézőpont/vágás okés (bár másikokat is megnéznék), de hogy elég rosszul sikerült a hátteret belekomponálni az tuti :).

    (#1378) Kazimír: A léc/pata találkozása elmegy, a beégést sikerült elkerülni (nem tudom hogy ez a te érdemed vagy a nikon jpg motorjáé), jó lett. Remélem a szenzor/feldolgozó érdeme, mert ua van az enyémben is, most ismerkedek csak vele :DDD

    (#1380) aleister: elsőre a szekér kiegyensúlyozotabbnak tűnik, bár nekem picit már túl színes (nem éri beszólni hogy a telefonnal milyen hdr-t csináltam, szinte semmit sem tudok állítani rajta). Én rawból szeretem gyártani, így nem járok úgy mint most te a fával :DDD . Az RX-8 is jó, de a kocsi felett kiégett ég elviszi a szemem...

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

  • zool1

    őstag

    Pillanat értékelés:

    (#1332) Omen: nagyon jó ötltes kép grat.

    (#1335) Throme: átjön a képen az a bizonyos őszi pillanat! Tetszenek a színek is, szép.

    (#1337) Zozzer888: az arcokat megnézve tényleg "átjön" a meglepődöttség, jól elkapott pillanat.

    (#1338) total90: az külön tetszik a képen, hogy nem színes, és az is hogy egy kicsit el vannak mosódva a járművek, ezáltal mitha élne a kép, de mégis... jó na.

    (#1339) Furkoo: tetszik a színvilág, de mintha egy kicsit "beállított" lenne, de persze lehet hogy tévedek. Jobb lett volna ha zajlik az élet kettőjük között, és úgy kaptál el volna egy szeletnyi "időszilánkot"!

    (#1340) MrBean55: a "pillanatvadászok" elejtik a pillanatot...?! Jó kép, de egy kissé átlagos, talán ki lehetett volna emelni a fotósokat.

    (#1341) Real_Necro: nekem erről a képről a nyugodság érzete jön át, ebben a pillanatban, tetszik.

    (#1367) *Ropi*: a szeretett pillanata nagyon nagy élmény, grat.

    (#1342) t_a_m_a_s: tetszik az elgondolás, és a kivitelezés is, talán egy kicsit többet mutattam volna az óra számlapjából.

    (#1343) PRO-peller: jókor voltál jó helyen, jó időben, talán egy kicsit jobban kiemeltem volna a sirályt, és az elhagyott kaját.

    (#1344) cOxeR: nem dícsérlek , jó a kép de talán egy kicsit sok a vignette nekem.

    (#1348) forceberg: biztos nagyon jó koncert lehette, de az "érzés" nekem kevésbé jön át most.

    (#1352) Santiagain: tetszenek a színek de egy kicsit jobban kiemeltem volna a levelet és a cseppet is.

    (#1353) aleister: nagyon bejön az óra, jobb lett volna egy olyat választani amin van másodperc mutató is, jobban átjött volna a pillanat érzete.

    [ Szerkesztve ]

  • MC Pite

    veterán

    Kakukktojás

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

  • Throme

    veterán

    Sziasztok!

    Jármű témakörben:

    (#1356) MC Pite
    Szerintem jó lett, szabad értelmezése a járműnek.
    Horizont kissé ferde. A traki jó HDR téma is lehetne.

    (#1357) total90
    Szép autó, jól áll neki a f-f megoldás és a háttérből élesen látható.
    Valahogy mégsem fog meg.

    (#1361) nesa
    Itt is tetszik a tágabban vett értelmezés, de maga a kép nem (bár a hold pont rákerült) mert a téma, a lényeg alig látható.

    #1362) Omen
    Már a képmutogató fórumban megírtam a véleményem. Nálam abszolút befutó és a legjobb képe a fordulónak!

    (#1363) Retro11
    Nagyon kiraktad a kép szélére az autót, viszont nekem ez az elhelyezés tetszik.
    Bocs ha tiéd az járgány, de nekem nem jön be, a háttér sem izgalmas számomra. Azonban ez a fekete-fehér kivitel jót tett a képnek!

    (#1368) zool1
    Tetszik ez a képed, A hegyek a távolban ehhez erősen hozzájárulnak.

    (#1369) Zozzer888
    Ügyes kép, jól elkapott pillanat

    (#1370) End-ru
    Ügyes kép, retro hatással.
    Talán a gyermek arca ha éles lenne, bár akkor elképzelhető lendületet veszítene a kép.

    (#1372) Freddy76
    Itt is jó a jármű, csak a kép nem fekszik.

    (#1373) sphe
    ? (ok, hogy a 3 lámpa nem éghet egyszerre…)

    (#1375) cattus
    Aranyos kisautó , reklámnak se rossz ;)

    (#1376) Santiagain
    Ez a mozdony valahogy egy másik kivágással tetszene.

    (#1377) MrBean55
    Érdekes kivágással éltél , talán a kiskerékből picit több belefért volna.

    (#1378) Kazimír
    A kép maga nem rossz, ahogy a lovat nyaldossák a nap sugarai, de nem jön át a jármű témakör.

    (#1379) t_a_m_a_s
    Poénos! 

    (#1380) aleister
    Jók lettek, az alapképek is, de így hdr-esítve jobbak számomra.
    A szekeres képen azt a sötétedést nem értem mi lehet.

  • cattus

    őstag

    Először is köszönöm mindenkinek a véleményét a képemről. :R

    Szerény véleményem a járművekről:

    (#1356) MC Pite: kicsit sok az ég, meg ferde a horizont, de amúgy nagyon jó kis kép, a linkelt autó is bejön

    (#1357) total90: teccik hogy elkülönítetted az autót a háttértől

    (#1358) Throme: én egy kicsit lentebbről próbáltam volna meg

    (#1361) nesa: jól néz ki az ejtőernyős a Holddal, talán még egy kis vágással közelebb lehetett volna hozni

    (#1362) Omen: lenyűgöző, mennyi utómunkával/milyen eszközökkel tudtad elérni ezt a hatást?

    (#1363) Retro11: jó a fekete-fehér, csak sok az üres tér jobboldalt

    (#1368) zool1: alulról még csíptem volna egy picit

    (#1369) Zozzer888: jó kép, látszik rajta a mozgás is(háttér elmosódása)

    (#1370) End-ru: a személy elmosódása egy kicsit ront az összképen, de ezt leszámítva remek lett

    (#1372) Freddy76: én a hajókkal kb. egy vonalba álltam volna(persze ha ez kivitelezhető) és telével fényképeztem volna egy kiválasztott hajó legénységét

    (#1373) sphe: minta itt is kicsit ferde lenne a horizont

    (#1376) Santiagain: mintha csak a Stemlands nevű játékot látnám, nagyon ott van!

    (#1377) MrBean55: engem egy picit zavar, hogy a kicsi, hátsó kerék nem látszik telhesen

    (#1378) Kazimír: olyan, minta a ló a korláton sétálna végig

    (#1379) t_a_m_a_s: poénból ötös!

    (#1380) aleister: az első képen mintha a szekér beleolvadna a talajba, nem különül el igazán
    a másodikon lehetne egy kicsit több a mazda hátuljából, kicsit hangsúlytalan a baloldal

    (#1385) j.bravo: remek kép, kicsit több fény jó lenne szerintem a tigrisre

    Do the thing!

  • MrBean55

    aktív tag

    SZV a mostani jármű témakör képeiről:

    Most a (*) jel egy piros pontot fog jelenteni a számomra érdekesebb, ritkábban előforduló járművek esetén.

    (#1356) MC Pite: Ez lehet hogy egy vizisí paradicsom, mert a víz remekül lejt hozzá. :) A gép közvetlen háttere lehetett volna "tisztább" is, azokra betonos-zöldes részre gondolok. Nem tudom hogy feltűnt-e valakinek, de "egyéb" járművek is vannak a képen, nevezetesen csónakok, valamint lehet hogy egy tengeralattjáró is. :) Ja, egyébként (*).

    (#1357) total90: Szerintem utómunkával megpróbáltad kiemelni a témát a sűrű/zavaros háttérből, sikerült is + nem is. Az utómunka által (színvilág + stílus) a háttér egy olyan régies világot idéz, amibe ez a bömös már nem nagyon illik bele. Az autó fehér részei itt-ott a kiégés határát súrolják. A "téma" képen elfoglalt helyzete nagyon jó, de sajnos nem érvényesül tökéletesen a még mindig erős háttérben.

    (#1358) Throme: Verseny-személygépjármű. :) Majdnem (*), de nem. Itt is zűrös egy kicsit a háttér (+ előtér), a ferdeség szerintem nem szándékos, tehát hibakén megemlíthető. Viszont a téma "jól" közel van hozva, és a képminőség kiváló.

    (#1360) Sucuka: Magáról a járműről nem tudunk meg sokat, a "hamis téma" jó eltereli a figyelmet a "főtémáról". ;) Kicsit zizis a kép, a háttér egy kicsit kiégett, a kép kilóg a monitoromról.

    (#1361) nesa: Letisztult kompozíció, jó szerkesztés, tetszik a jobb alsó sarokba kifutó hegy/domb. A Hold nem utómunkával lett rátéve a képre? Nekem picit erős a kék és kicsi a "téma", de jár a (*).

    (#1362) Omen: Gratula. :C Nagyon hangulatos kép remek fényekkel. Az utómunka jól erősíti a mondanivalót, bár ez a kékes szín eleinte furcsa volt, de végülis nem rossz. A cím végére még talán illene odatenni egy "után", vagy valami hasonló szócskát, úgy lenne tökéletes, mert ugye egy pillanatkép nem ábrázolhat egy ilyen hosszú folyamatot ...

    (#1363) Retro11: Balról picit szűk, de amúgy jó a szerkesztés, remek a vízszintes. Picit nekem "színtelen", ebbe val.szeg az autón lévő sok tükröződés is belejátszik.

    (#1368) zool1: Nagyon jó képminőség, remek háttér. A biciklis mögötti tábla rossz helyen van ... A bicikli árnyéka tetszik, "cserébe" a biciklis fél arca (és teste) is árnyékban van, ez van.

    (#1369) Zozzer888: Nagyon jó, bár 1/800-on nehéz jó svenket lőni, már ami a háttérmosást, -húzást illeti. A sok füst kiemeli a képet a "normál" svenkek közül. A kép lelóg a képernyőmről, szokás szerint ...

    (#1370) End-ru: Ez is jó próbálkozás a kitörésre a "normál" svenkek világából, de mint az eddigi vélemények tükrözik, nem sikerült tökéletesen. Értem én hogy maga a "jármű" az nem elmosott, de ennyire talán nem kellett volna a témára fókuszálni. Itt a jármű eléggé összetartozik az utasával, és furcsán hat a nagy elmosásbeli különbség, ez utómunkának (és rossz ötletnek) tűnik. A szerkesztés remek, a színvilág kicsit komor. A példaértékű vízszintesség optikai csalódást keltve ferdének tűnik. :) Ja, jár a (*).

    (#1372) Freddy76: Természetesen adom a (*)-ot. Jó ez a panoráma-vágás, illik a képhez, a szerkesztéssel amúgy is ki vagyok békülve. A képminőséggél viszont nem, de lehet hogy a f.gép ennyit tudott, utólag kicsit több kontraszt még nem ártott volna a képnek.

    (#1373) sphe: Értem a kérdést, de a témakörbe tartozást illetően ezt én is feltehetném ... ;) Na jó, azért vannak járművek is a képen. :) Zavaró tényező bőven van a képen, és a képminőség sem az igazi, de a lámpák "csillagzatai" azért tetszenek.

    (#1375) cattus: Picit szűk, de jó ez, alapvetően tetszik ez nekem. A környezet viszont nem az igazi, ennél jobban is le lehetett volna választani. A kavicsos előtér elmegy, a két oldalsó autó egy picit zavar, az autóból "kinövő" lámpaoszlop és antenna-erdő meg nagyon, ez utóbbiakat akár le is lehetett volna retusálni. ;)

    (#1376) Santiagain: Jó, bár talán egy picit szűk. Nekem túl "mezei" ez a szürke, szerintem "acélosabb", feketébb árnyalat jobban illene a témához. Megszavaztam a (*)-ot.

    (#1378) Kazimír: Remek fények és színvilág, átjön a hangulat. :K Sajnos a képbe belelátható hogy a paci a korláton lépked. Baloldalon picit szűknek érzem. A témába tartozást nem kívánom előhozni.

    (#1379) t_a_m_a_s: Szigoróan poénból: jó kép. :)

    (#1380) aleister: Nekem az alsó kép jobban tetszik. Az "ótó" szinte beletolat az arcunkba, hatásos. :) Jó színek, jó szerkesztés, az autón lévő tükröződések is jól "sikerültek", számomra "turbózzák" a képet, ámbár lehet hogy nem mindenkinél ennyire pozitív ennek a megítélése. Itt-ott sajnos kiégett, ez van. A képméretből a fele is elég lett volna.

    (#1385) j.bravo: Nagyon j.bravo-s kép, nagyon. :K Látszik a képbe fektetett munka, és átjön a kreativitás is. A cím belelátható ebbe a jó szerkesztett "mesébe", de az alsó és felső rész eltérő jellegével, szín-diszharmóniájával még barátkoznom kell, se nem tetszik, se nem nemtetszik.

Új hozzászólás Aktív témák