Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz lacafaca #105648 üzenetére

    Én amúgy esküszöm azt érzem eztuán a hozzászólás után, hogy megfejtettelek.

    Szerintem itt az alap sértettség az az, hogy feleslegesnek érzed magad. Már nem itt a topikban, hanem összeségében a világban. Olyan dolognak szentelted az életed amit kvázi mindenki leszar, feltehetően vagy már annyira idős, hogy nincs valódi lehetőséged váltani. Bennragadtál egy életmódba réges régen amiről mára kiderült, hogy teljesen irreleváns és ez a sértettséged manifesztálódik abban a töménytelen mennyiségű faszságban amit itt összehordasz megállás és bármiféle limit nélkül.
    Téged iszonyatosan zavar, hogy a világ lehetőségeit és javait jelenleg azoknak tartják fent akik mérnökök, pénzügyi elemzők, adatbázis adminisztrátorok vagy ép hot tub streamerek. Rengeteg időt és energiát fektettél egy szakmába/életmódba amit a világ már semmilyen szinten nem honorál és semmilyen elismerést nem kapsz érte a társadalomtól cserébe.

    Ezért akarsz te "alapvető életmódváltozást" a nyugati világ számára, mert a Te jelenlegi életmódod brutálisan korlátozottá tesz minden lehetséges szempontból, mert egyszerűen nem fit 2021-re. Te viszont annyira ragaszkodsz ehhez (szerintem főleg kényelmi szempontokból), hogy eszedbe nem jut neked idomulni a környezethez, idomuljon a környezet hozzád, mert az számodra sokkal egyszerűbb mint 4x/5x évesen elkezdeni tanulni, hogy mondjuk ~ 10 év múlva lehessen a kezedben valami olyan szakma, amire ténylegesen van igény és hasznosnak érezheted magad.

    Tudod valahol azért szomorú olvasni a kommentedet, szomorú látni, hogy Te tényleg azt gondolod, hogy az egész világot R=1-re szabják majd kizárólag azért, mert Te konkréten R=1 vagy. Mert az vagy, Te egy rendkívűl egyszerű ember vagy (amivel alapvetően semmi gond nincs egyébként, nagyszüleim is pont ennyire egyszerű emberek - csak ők legalább kedvesek) csak mellé nagyon hangos. Azt már észre sem veszed, hogy kvázi nem mondasz semmit sem, egyik hozzászólásod sem értelmezhető sem önmagában, sem kontextusban , nincs bennük konkrét, megfogható mondanivaló, csak valami homályos utalás arra, hogy Te vagy "minden jó forrása".

    Téged nem lehet érvekkel meggyőzni, bármilyen vitára mint személyiség vagy alkalmatlan, nem is érted, hogy mi lenne a vita menete vagy célja. Semmit , konkrétan semmit nem ismersz el, amit nálad ezerszer okosabb, ezerszer műveltebb és a világ összefüggéseit tízezerszer jobban megértő személyek mondanak, gyakorlatilag minden létező embernél magasabb szintűnek látod magad, miközben annyira egyszerű gondolataid vannak amiket bármelyik 8 éves gyermek reprodukálni tudna.

    Persze teljesen tisztában vagyok vele, már látatlanban is, hogy halál feleslegesen írtam meg ezt a 30 sort is, mert erre is maximum annyi lesz a reakció , hogy " :K :K " vagy valami hasonló magasröptű válasz, mert mint feljebb írtam és mint azt annyiszor bebizonyítottad, teljesen alkalmatlan vagy a párbeszédre.

    Egy dolgot azért hozzátennék még, hátha ez majd segíteni fog : bármi, szó szerint bármi is fog történni a jövőben, 4. hullám , 5. hullám, 20. hulám vagy évente új muténszombivírus, atomkatasztrófa vagy özönvíz, mindegy mi lesz, a világ SOSEM fog oda visszatérni, ahol te megragadtál. Abban, amit Te képviselsz nincs semmiféle vízió vagy jövőkép, ezen a világ már évtizedek óta túl van. Erre a részre ne reagálj, semmit ne reagálj, csak ülj le és gondold át, hogy mit tudnál akkor csinálni, ha az a minimális igény is megszűnne a személyedre ami még most talán létezik. Mert megfog és bármennyire is szeretnéd, hogy visszaessen a világ a középkorba, nem fog. Bárki, akárki éhen/szomjan fog halni a farm közepén az 50 fokba, ahol meg kényelmes lesz élni ott meg azok fogna, akik Data Architectek meg IoT VoLTE/IMS 2nd Line Operations Engineer-ek , mert az ő munkájuk lesz honorálva, a Tied meg már soha. Olyan vagy mint a cipész meg aki a lovakat patkolta (fasz se tudja, hogy hívták), egy haldokló szakma/életmód egyik utolsó képviselője. Nyilán a cipészek is nagyon hangosak lehettek, mikor jöttek azok akiknek VOLT víziója, VOLT jövőképe és ebből mondjuk lett egy Nike. De ez semmine nem változtat, mert Nike van, cipész meg nincsen. Ugyan ebben a csapdában vagy és ahelyett, hogy kijönni akarnál belőle, konzekvensen egyre mélyebbre ásod magad benne.

    Közel járok ? ...

    szerk : még egy apró észrevétel.

    "a jelenlegi mainstream tudomány dugába dőlt"

    Ez nem igaz. A tudománynak semmi gondja nincsen, azt az egyet leszámítva, hogy értelmeznie kellene önmagát mondjuk rád. Meg a hozzád hasonlókra. Nem bukott meg a tudomány, az emberek buktak meg, mert már akkora számban idióták, hogy egyszerűen kezd kezelhetetlen lenni. A tudomány hozott egy vakcinát ami vagy jó vagy kevésbé, de az imánál bizonyíthatóan jobban véd. Nálunk ezt felvette 5.4 millió ember. Nem a tudomány bukott meg, hanem az a 4.6 millió ember.

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák