Új hozzászólás Aktív témák

  • Darmol

    senior tag

    válasz Dyingsoul #9851 üzenetére

    Nyilván más is mondta előttem, de most nem olvasok végig 10 ezer bejegyzést.
    Ugyan az az alapvető probléma a maszkokkal mint az arc elé tekert sállal is. A száj és orr elé rakott cuccon a pára lecsapódik még melegebb időjárásnál is, nemhogy ilyenkor. A nedves meleg környezet ideális hely a bakteriális kórokozók felszaporodására, amelyek belélegezve tüdőgyulladást okozhatnak. Persze nincs semmi gond, ha a maszkot csak egyszer használod, vagy a mosható maszkot, illetve sálat naponta mosod 60 fokon (40 fok nem fertőtlenítő mosás), esetleg hipóval. Mindemellett a maszk alapvetően a beteg emberektől való továbbfertőződést akadályozza, és nem az egészségesek védelmét. A sebész nem azért vesz maszkot a műtőben nehogy elkapja a vesekövet a pacienstől.
    A nagynemzeti alaptantervben nem a kreacionizmust meg a hittant kellene eröltetni, hanem az alapvető egészségügyi ismereteket. Pl.

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

Új hozzászólás Aktív témák