Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    válasz Narxis #99656 üzenetére

    az a baj, hogy az emberek bebizonyították, hogy demokráciában nem képesek élni és a társadalmi összefogás és felelősség vállalás nem igazán működik (van kivétel) ettől még demokrácia párti vagyok, csak észre kellene venni, hogy valamit rosszul csinálunk... (Például mikor egy kisebbség érdeke miatt a többség érdeke sérül...)

    Kína a társadami és diktatórikus beállítottság miatt meg tudta fogni a COVIDot de több ország is megtudta (Új zéland, Ausztrália, Dél-Korea is tudta kezelni)

    Hasonlóan gondolkodtam / gondolkodok mint te... mikor a Sinopharmot engedélyezték idehaza még a főnökömmel is összevesztem, hogy hülye meg hogy hogy lehet így gyógyszert (oltást) engedélyezni...

    Viszont azóta ott is sok új információ jelent meg és az eddig beoltott 30m+ oltottból nem derült ki komoly probléma. A többi oltásnál is már olyan számú oltás van amivel a problémák rövidtávú 0-1 év közötti problémái kiderültek, kiderülhettek... (AstraZeneca vérrögképződés)
    De még ez is elenyésző a COVIDhoz képest...

    A baj, hogy kötelezővé nem lehet tenni az oltást (vagyis ez nem baj, mert ezt én se tartanám jónak), de az, hogy előjogokkal minimális presszúrát toljunk az emberekre az szerintem elfogadható kompromisszum (oltási igazolás, meccsekre bejárás, hasonlók)

    Ha jól csinálták volna itthon a fejesek, akkor jobb lenne az oltási hajlandóság és nem kellenének ilyen eszközök, ha Cilike helyett hiteles emberek álltak volna ott és a TV-ben megmutatták volna a helyzetet és nem politikai harcra használták volna a vírushelyzetet hanem szakértőkkel képezték volna a TVt bámulókat akkor simán lehetne 70-80% közötti átoltottság...

Új hozzászólás Aktív témák