Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    Köszi, ha ezt a jókívánságot nekem szántad.

    Most, ogy teljesen jó az új gép, és minden fut rajta (még a licenszeket is úgy tűnik, sikerült átvinni, így teljesen jól megy a Tuxera NTFS, DxO, Photoshop, stb...), a régi gép HDD-je épp mélyformázáson esik át (igazi "lesikálás", 2-szeres biztonsági felülírással), ami eltart egy darabig.

    Élvezem egyébként, hogy minden milyen flottul megy, a Plex is nyikk nélkül viszi a HEVC HDR-kódolású, akár Atmos hangú filmeket is, szóval jó "kis" gép ez.

    Amiben viszont kicsit csalódtam, az, ogy nem csak fejlesztettek a hardveren, hanem bizonyos tekintetben "visszafejlesztettek" is az évek alatt. Az köztudott volt, hogy még 2012-ben kihagyták az optikai meghajtót (nem is hiányzik tul.képpen), és hogy a Line-in (vonalbemenet) is megszűnt létezni, az is már régi mese... de az bizony meglepett, hogy a mini-toslink (optikai S/PDIF) digitális hangkimenetet is elhagyták a 2017-es modellből (a 2015-ötsön még ott volt), és egyáltalán: a fejhallgató kimeneten kívül nincs semmilyen hangkimenet. Vagyis ha valaki netán direktben kötné erősítőre az iMac-jét, akkor vegyen magának egy külső hangkártyát.

    Hát ez az "ára" az 5k-s kijelzőnek, meg a bullshitmarketingre jó 5mm-es vastagságnak (ami persze csak a széleken annyi, és őszintén, ki nem sz..ja le).

Új hozzászólás Aktív témák