Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Nekem most egy Zyxel Z1-em van, abban aztán "szépen" megoldották a dolgot :) Portolgatom rá az OpenWRT-t (illetve perpill LEDE-t), és elakadtam egy ponton, nagyon kellett volna a soros port. Szétkaptam, elkezdtem keresgélni (a neten nulla infó van róla, szerintem csak én foglalkozok vele, meg még vagy 2-3 ember a szomszédos Z1 topicban, de azokat is én bujtottam fel utólag). Kimértem egy gyanús 4 pines forrszemcsoportot a PCB-n, be is jött, szépen láttam a boot logot, nagy örömmel mentettem le, elkezdtem beleásni magam.

    Aztán valami gyanús lett: ez nem az én kernelem, a detektált CPU sem stimmel, más a ram mérete, semmi sem az aminek lennie kéne... Aztán rájöttem, hogy ezek 2db SoC-ot építettek egy dobozba, saját cpu, saját ram, saját flash storage, és saját linux mindegyiknek, melyek egy belső ehternet link-el vannak összekötve. Az egyik csak az 5G wifiért felel, a másik a router+switch+2.4G wifi. Elég vicces, főleg mikor látom hogy a webguin egy SSID váltás hatására telnet-elget a másik SoC-ra, és állítgatja be egy script amit kértem :D

    Szóval az ember azt hinné, hogy vett egy routert, erre kiderül hogy kettő lett....

    Egyébként ugyanez a Netgear R7500 (csak a v1), ASUS RT-AC87U, Linksys E8350 is, ezeket kerüljétek el messzire ha nem akartok szívni, épkézláb OpenWRT/LEDE szerintem soha nem lesz rájuk, mert senki nem akar belegányolni a rendszerbe egy remote API-t a wifi confighoz. Ha sikerrel járok, akkor a Z1-en reményeim szerint használható lesz olyan formában, hogy 2db webes felületről lehet majd piszkálni az 1db dobozt :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák