Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Picco #11001 üzenetére

    Az Amazon valóban korrekt módon jár el, de a beregisztrált kereskedőik között nagyon sok a csaló, ezt saját bőrömön tapasztaltam pont a Rift megvételekor.

    Amikor még 500EUR körül volt a Rift, találtam egy 350EUR ajánlatot és mivel előtte vagy 5 éve nem jártam az amazon közelében, fel se merült bennem, hogy nem minden ajánlat jön direktben az amazontól.
    Amikor a megrendelés utáni visszaigazoláson láttam, hogy nem az amazon az eladó, rögtön írtam neki, hogy az ár stimmel-e, valóban a CV1-et árulja és nem a DK2-t, stb. Erre rá két percre jön a mail, hogy a csomagot postára is adták. Mindezt vasárnap este 8-kor.
    Ekkor kezdtem gyanakodni és rákerestem a témára, látom ám, hogy tömve a net horror sztorikkal, hogy hogyan próbálják meg az amazonon keresztül lehúzni az embereket.

    Ráírtam a csávóra, hogy küldjön tracking számot meg számlát, mire azt válaszolta, hogy most halt meg az apja és a boltjából kiárusítják a készletet, amúgy majd pénteken küldi a számlát, mert most jön a gyereke kemoterápiájáról és csak akkor lesz ideje bemenni az irodájába. Na innentől volt nyilvánvaló, hogy kamu az egész, mert ugyanezt a szöveget láttam már egy fórumon.
    Még egyszer ráírtam az eladóra, hogy küldje el a doksikat, vagy bemószerolom az amazonnál, de erre már nem reagált.
    Felhívtam az amazont és nagyon készségesen segítettek, ők is felszólították az eladót, majd amikor arra sem reagált, akkor törölték a megrendelést és visszautalták a pénzt.

    Tehát igen, az amazonos vásárlás annyiban biztonságos, hogy ha mindent az amazon rendszerén belül intézel (értsd: nem utalsz direktben harmadik félnek), akkor előbb-utóbb visszakapod a pénzed, de maga a procedúra akkor is nagyon kellemetlen és jó pár hétig el tud húzódni.

    Ha tehát gyanúsan olcsó a cucc (értsd: 50EUR-nál nagyobb kedvezmény az amazon árhoz képest), akkor nagyon nagy az esélye, hogy átverésről van szó.

Új hozzászólás Aktív témák