Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz wollnerd #13214 üzenetére

    Ahogy PixAlan is írta: csak a nagyobb játéktérnél éri meg a vive felára.
    - 2x2m körül: egyértelműen rift, ha meg ennél valamivel kisebb, akkor a Vive nem is áll be roomscale módba
    - 3x3m oculus 3 vagy 4 szenzorral vagy Vive - rá kell számolni a rift árára az usb kártya, a plusz szenzor(ok) és usb kábelek árát és úgy összevetni a vive aktuális árával
    - 3.5m vagy afölött: vive
    Mivel írod, hogy nem nagy a szobád, szerintem a rift az alap két szenzorral elég lesz. (Nekem is kicsi a játéktér, alig 1.5x2m.)

    Képminőség különbség: első sorban a lencsékben van nagyobb eltérés. A riftben erős a glow effekt (ez van, akit zavar), de nagyobb az élességtartomány, kisebb a kormatikus abberáció, azaz kevésbé kell a fejedet forgatni, ha ránézel valamire.

    HDMI: akár rift, akár vive, akár wmr, azt a hdmi-re kell csatlakoztatni. Ha van a kártyán display port vagy dvi, akkor egy olcsó átalakítóval rá tudod kötni a tv-re vagy a monitorra.

    Szemüveg: én is szemüveges vagyok és a vive sem szemüveg barát, legfeljebb kicsit jobban bele lehet kínlódni a szemüveget, de nem éri meg. Akármelyik hmd mellett döntesz, számolj az árba egy vr-lens.eu feltét lencsét (kb. 60EUR), annál jobb megoldás jelenleg nincs.

    Roomscale: mindenképpen próbáld ki a roomscale-t, mert egy teljesen más világ, mint az ülő mód. Sokan itt a fórumon is szimulátorozáshoz vették a riftet, aztán jó darabig csak a roomscale játékokat tolták. Ha már ennyi pézt rászánsz nem érdemes kihagyni.

Új hozzászólás Aktív témák