Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz K.Andras.Vfx #16096 üzenetére

    Szvsz felesleges belemenni a történelembe, mert a lényegen nem változtat.

    Ez pl. a világ első digitális fényképezőgépe:

    Mégsem mondanám, hogy a digitális fényképezés térhódítása 1978-ban kezdődött.

    Ez meg az apple első konzumer digitális fényképezőgépe 1994-ből:

    ... és még ez se volt érdemi hatással a fénykép iparágra.

    És lehet sorolni a példákat a végtelenségig.
    Maradjunk tehát annyiban, hogy az otthoni VR érdemben az Oculus kickstarterrel kezdődött, addig halva született megoldások sora kövezte ki az utat.

    Ami az eladásokat illeti, éppen erről szól a műsor: a technológia a maga normális ütemében terjed és fejlődik, sőt más technológiákkal összehasonlításban sokkal dinamikusabban, mint ebben a korai szakaszban szokás, de mivel az online hírgyártás a hype-ból és a hülyegyerekek klikkjeiből él az egészet úgy kezelik, mint kudarcot.
    Mindezt csak azért, mert nem jutottak el pár év alatt a szemenkénti 8K, 240fov, 1dekás, wireless HMD-ig, amit 100 dollárért osztgatnak és egy intel atomon is 400 fps-t képes produkálni AAA szinvonalú grafikával, pedig a redditen Steve Blood 16 éves főelemző már évekkel ezelőtt jól megmondta, hogy neki ez az alap, ha VR.
    Tegyük hozzá, hogy a 80-as években is voltak, akik tizenévesen hülyeségeket beszéltek, hogy neki majd akkor kell számítógép, ha elfér a zsebében és tud filmet nézni rajta, de anya egyheti fizetésébe férjen bele, csak akkoriban még úgy kezelték az ilyen dumákat, ahogy kell: sehogy és nem épültek komplett iparágak a hülyeség terjesztésére.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák