Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    Topikgazda

    A legújabb kedvenc nálam a No Man's Sky. :DDD

    A sztori lebilincselő, több szálon fut. A hangok-zenék kiválóak, a játéktér hatalmas és változatos, a VR adaptáció csillagos ötösre sikerült. Egyedül a bugok idegesítőek. :DDD De ez utóbbi azért nem kap nagy hangsúlyt mert hetente jönnek javítások, folyamatosan foglalkoznak a játékkal. Futottam már bele olyan game breaking hibába, hogy folyamatosan minden indítás után crashelt de azt is sikerült megoldani és nem a heti patchre kellett várnom csak kicsit utána olvasni és gondolkodni (a folyamatos crash igazából az én hibám is volt mert experimental branchet próbálgattam és beletúrtam a konfig fájlokba is, hogy hozza a nagyobb FPS-t nagyobb SS mellett is).

    A legjobb az egészben, hogy Multiplayer is van benne, de nem olyan módon, mint a legtöbb játékban... Itt a barátokkal egymást segítve coop-oztok és nem más playereken való felülkerekedés a cél, ezért igazán chilles és szórakoztató a játék társaságban is. Nagyokat lehet nevetni mikor közösen felfedeztek valami vicces kinézetű lényt de még a bugokat is könnyebb elviselni együtt játszva.

    Bár a műfaja survival de szerintem igazi VR MMO lett így a NMS, az első komolyabb ebben a műfajban. Igaz, hogy majdnem minden planéta és annak élővilága arra törekszik, hogy kinyírjon de annyi mindent lehet craftolni-fejleszteni, hogy az valami elképesztő. Én már régóta nem találkoztam olyan játékkal amire meló közben úgy gondolok, hogy ha hazaérek kaja után előveszem a Riftet és játszom - a NMS most ilyen. :)

    A VR játékosok egy session-be kerülhetnek nem VR-osokkal így a játékosbázis is nagyobb lehet bármelyik más VR játéknál, bár ezt csak tippre mondom nem néztem utána. Én magyarokkal is rendszeresen találkozom in-game. Jah és azért külön piros pont a fejlesztőknek amiért a VR változatot úgy csinálták meg, hogy bizonyos dolgokban előnyben vagy a nem VR-osokkal szemben... Ez azért jó mert sok játékban ugye hátrányban van a VR-os a nem VR-ossal szemben a koncepcióból adódóan. Pl VR lövöldékben lassabban tud reagálni az ember mert egy 180 fokos fordulatot egérrel picit gyorsabban teszünk meg, mint teljes törzsünkkel a valóságban... Itt a mozgásra gondolok a NMS-ban: a bolygókon a teleportálással kb 2x olyan gyorsan mozgunk, mint a nem VR-osok. Ez HATALMAS előny, mert egy mérgező bolygón kétszer annyi dolgot tudunk csinálni míg a védelmünk felmondja a szolgálatot. Létfenntartó rendszer szintje pedig nem csökken VR-ban, szemben a nem VR-os változattal. :)) Cserébe az űrhajót szerintem kicsit nehezebb irányítani VR-ban, plusz én olyan 3 órát bírok ki egy huzamban NMS VR-ban, non VR-ban meg igazából az egész napot ki lehet bírni ha van kaja. :DDD
    Nagyon csípem ahogy hiperűr-ugrás után közelítek a bolygó felé ami megelevenedik előttem, belépek az atmoszférába és felizzik a kabin körülöttem. Ahogy közeledem a bolygó felszínéhez szépen kirajzolódik a táj, a növényzet, az ősi épületek és az egész élővilág. Landolván a kabint pedig !hajótípustól függen! különböző módon, a két kezemmel kell kinyitni és nem egy gomb megnyomásával. :DDD Nagyon feelinges az egész de rengeteg ilyen jó élményt nyújtó apróság van a VR változatban.

    Az ELITE-hez nincs értelme hasonlítani, teljesen más műfaj a kettő. Ez nem szimulátor, inkább arcade. Viszont nagyon szórakoztató és kikapcsolódásra vágyóknak erősen ajánlott. Nálam most a dobogó tetején a BS és a NMS áll, nagyon nehéz lenne közülük kedvencet választanom.

    Nemrég volt akcióban de CD kulcsos oldalakon még mindig igen kedvező áron megvehető. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák