Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Jacek #52844 üzenetére

    "Problémám az hogy az apple beárazz horrorra, mint a kezdetekben az szifont.
    Most ugyan annyiba kerül egy csúcs android mint egy szifon :D"

    Szvsz félreérted a folyamatokat.
    A telefonoknál az Apple belőtte a prémium kategória kötelező funkcióit és minőségét, majd beárazta arra, amit az a piac hajlandó azokért a funkciókért és minőségért megfizetni.
    Kiderült, hogy ha az androidos gyártók versenyezni akarnak a prémium piacon, akkor vagy nem tudnak az Apple alá vágni árban (pl. mert nem tudnak akkora volumenben gyártani), vagy az alacsonyabb árral sem tudnának nagyobb részesedést elérni (mivel az a piac nem annyira árérzékeny).
    Ettől függetlenül maga a telefon iparág fejlődik, pl. az 5S ujjlenyomat leolvasója anno prémium kategóriás fícsör volt, ma meg minimál követelmény, azaz a tavalyelőtti technológia szépen lecsorog az alsó szegmensbe.
    Nyilván mindig lesz különbség a prémium és a budget piacok között, ahogy a professzionális és a konzumer között is, mert a gyártók mindig ki fogják préselni a piacból az elérhető legnagyobb nyereséget, viszont ahogy fejlődik a technológia, úgy jut hozzá idővel mindenki a fejlettebb funkciókhoz.

    Olyan szvsz nem lesz, hogy jah ha az Apple el tudja adni a headsetjét 3500 dollárért, akkor én is emelek a budget termékem árán, hanem lesznek az Apple-el versenyképes megoldások is hasonló árkategóriában, a low budget pedig pár generációval lemaradva követni fogja a prémiumot.

Új hozzászólás Aktív témák