Új hozzászólás Aktív témák

  • blueMerle

    veterán

    válasz bp80 #1148 üzenetére

    Klón és klón közt is óriási különbségek lehetnek. Nagyon sok klóntelefon az eredetivel majdnem megyező kijelzőt, processzort, memóriát kínál. Aztán itt ki is fújtak a dolgok, mert kamerából az esetek döntő többségében a legalja 2-3mpxeles szutykot teszik bele, amivel interpolálva 10-13 megapixeles csodákat lehet lőni (és ez bizony érvényes a drágább modellekre is). A proci a drágább klóntelóknál időnként stimmel de jellemzően MTK-val helyettesítik a drágább Snapdragon megoldásokat. Persze nem ezek a legnagyobb gondok, ezekkel még együtt lehet élni.

    Sokkal nagyobb baj hogy általában a felhasznált elektronikai részek a legolcsóbb, hulladék kategóriából valók mint pl. kapcsolók, hangszórók, antennák, nem beszélve a forrasztások minőségéről... ezeknél a készülékeknél ugye egyáltalán nem szempont hogy a vásárló hosszabb távon elégedett legyen a "márkával", hiszen itt nem beszélhetünk valódi márkáról. Egyszerűbben fogalmazva: nem érdekük minőséget előállítani az ilyen illegális gyáraknak, itt a totális profit a lényeg. A közösségi támogatás is rendszerint egyenlő a nullával az ilyen klóntelefonoknál.

    Egy márkás kínai telefonnal kimondhatatlanul jobban jársz, legyen az Xiaomi, Jiayu, Oppo, Lenovo, Zopo vagy iOcean. Pl. egy egyszerűbb Jiayu F1-et már 50-55 euróért is megvásárolhatsz és korrekt A brand minőséget kapsz, nem beszélve a tartozékokról és a közösségi támogatásról. Ha komolyabb készüléket választanál ott a Xiaomi Red Rice, az iOcean X7 vagy egy Jiayu G4C a példa kedvéért. Mindegyik IPS HD kijelzővel, 1GB RAM-al, 4 magos procival és nagyon jó összeszerelési minőséggel valamint közösségi támogatással.

Új hozzászólás Aktív témák