Új hozzászólás Aktív témák

  • XharX

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget, tippeket szeretnék kérni, hogy a helyzetemben szerintetek mi lenne a legideálisabb út számomra.

    25 éves vagyok, tavaly nyáron diplomáztam mint villamosmérnök ipari automatizálás szakirányon. Az utolsó félévemben az egyetem alatt elhelyezkedtem egy gyártó cégnél még szabolcs megyében(itt laktam eredetileg). 2020 végén fel is mondtam, majd felköltöztem Pestre, ahol most egy nagyobb német autóipari multinál dolgozom. Beágyazott rendszerekkel foglalkozunk, így a munkámat leginkább a programozás teszi ki, főként C vagy C-re erősen hasonlító nyelvekben, meg néhány elég sajátos script nyelvet használunk. Ezenkívül még némi python gyakorlattal rendelkezem munka szintjén, meg a különböző tesztek automatizáláshoz készítek batch fájlokat.
    A tanulmányokhoz, 2022 szeptemberében fogok jelentkezni mesterre, első helyen alkalmazott matematikus, második és harmadik helyen pedig mérnökinformatikus és villamosmérnök szakot tervezek megjelölni. Estin/levelezőn fogom csinálni.
    Nyelvtudáshoz csak angol, a mostani cégemnél is angol a csapatban a kommunikáció nyelve, itt helyben is van több külföldről betelepült kolléga, és a kommunikáció pl indiával is napi szintű.
    Hajlandóságom van megtanulni a németet is, de ez csak hajlandóság még :D

    Szóval ebből a helyzetből indulva szeretnék váltani jövőre valamikor programozásra, viszont nincs igazán erős elképzelésem erről. Elsősorban full stack vonzana, vagy valami C++-ra épülő munka, ez utóbbi sokkal közelebb is áll hozzám jelen pillanatban. Még egyetemen tanultam a C után, tervezem is felfrissíteni a tudást.
    A kérdésem az lenne, hogy ebből az induló helyzetből mivel lenne érdemes kezdenem, mit tanulnom és milyen sorrendben?
    A másik kérdésem, sok junior technikai IT pozinál elvárás a szakirányú diploma. A villamosmérnököt a cégek elfogadják annak?

    Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák