Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz Jhonny06 #15080 üzenetére

    (5 hónap után előléptetés? Lemaradtam, a világ ennyire felgyorsult? Hosszútáv az 1 év? Egy bértárgyaláskor én alapból 1 évre előre tervezek. Sőt! Beépítek mást is...)

    Cége válogatja, hogyan kezeli a bérkérdést. Egy bizonyos méret és szint felett erre van már szabályzat. Megadott időszakban ha akarod, ha nem, bértárgyalás van. Ott előadhatod az emelési elképzelést, az elvárást és a jövőbeni terveket. Erre és az előző időszakra kapsz egy visszacsatolást, egy ajánlatot és vagy ez vagy keresel mást.

    "Nem ült bele semmilyen hintába, nem volt előléptetés, nem változott a felelőssége. Egy sima évközi, infláció miatti emelést kért, ami megindokolt/megerősített az eddigi teljesítményével."
    A hiba ott van, hogy 1 éven belül, diplomával a kezében lelépne multihoz és ezt a mostani bértárgyalásán be is jelentené. Ezzel tökéletesen rontja az esélyeit. Mint munkáltató engem hol kell, hogy érdekel, mikor akar távozni (mert érdekel ;) ). Ha viszont tudom, hogy nem tudok rá alapozni a jövőben, akkor miért kellene, hogy érdekeljen egy megköttetett szerződés random felülvizsgálata? Érted mire akarok kilyukadni?

    "A fizetésed a jelenlegi munkádért kapod, miért buknád el a megérdemelt pénzt azért, mert a jövőben ez meg az lesz?"
    A jelenlegi munkámért járó fizetésem bent van a munkaszerződésemben. Ennyi és nem több. Ha ebbe többet gondoltok, akkor valami nincs rendben a fejekben. Ok, kérek fizuemelést, mert infláció, nyár, meleg, klíma is kellene otthonra, vagy bármi. A közvetlen főnök vagy bárki felettem visszacsatolásban megerősíti, hogy reálisnak és "jogosnak" tartja, jelzi feljebb. Itt egy hiba. Mi az, hogy jogos béremelés? Az, ami papíron van, mindkét fél aláírásával jóváhagyta és elfogadta. Az inflációra is van ilyen lehetőség, de mintha jelen helyzetben nem erről lenne szó.
    Bevallom, hogy hamarosan távozom a cégtől. Őszinte vagyok, plusz pont.
    Miért nem kapom meg a megérdemelt pénzt, mert a jövőben (számszerűsíthetően a diploma megszerzését követően, ami ~1 év múlva esedékes) elmegyek a cégtől? A közeli és nem a távoli jövőben... A megérdemelt pénzed megkapod. Az a fizetésed. A fizetésemelés az egy kapható, adható, kérhető. Teszel érte. Megelőzőm, és válaszolok a "de bizonyítottam, hogy jó vagyok" kijelentésre. Arra is megkaptad (meg kellett volna egy jó szerződésnél) a különbözetet, amikor a próbaidős béredből határozatlan munkaszerződés lett és emelt fizetést kaptál.

    #15079 Dinter - akkor a második fele kilőve. Innentől a Te döntésed, hogy mennyire akarsz őszinte lenni, esetleg kockáztatni egy számodra nem előnyös kimenetelt.

    #15082 Dinter - Gazdasági szempontból teljesen rendben van, amit mondasz. Csak a munkaerőpiac a munkáltatói gondolkodás teljesen más. Ha 4-8 hónap múlva beszakad a forint, közben kezedbe kerül a diploma, de nem találsz másik munkahelyet, akkor odaállsz a jelenlegi munkáltatód elé és megint fizuemelést kérsz? Szerinted mennyire leszel komolyan vehető?

    Félreértés ne essék, nem az inflációt követő béremelési igénnyel van gondom, hanem azzal, hogy ennyire messze nem kellene őszintének lenni - munkavállalói oldalról. Munkáltatóiról viszont köszönöm, ha valaki ilyen őszinte, de a következményét is el kell tudni viselni.

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák