Új hozzászólás Aktív témák

  • VágniValó

    addikt

    válasz #41635072 #15462 üzenetére

    Nem népszerű komment következik, de...based on sadly true stories.

    Engedd el. :) Volt hasonló tapasztalatom Big4 cégekkel (nem írom le kiváltképp melyik a leggázabb, mert jönne ott dolgozótól sértődős komment) , arc meg szöveg az volt, meg majd ők adnak nagy tanácsokat nekünk, a végső termékük: egy ppt amit összeraktak, egy ilyen security for dummies szerű/tartalmú anyag lett olyan szavakkal mint "balance, productivity," (még egy sz@ros KPI se volt benne, pedig ahhoz nem kell szakmabelinek lenni) , a srácokkal a combunkat csapkodtuk a röhögéstől.

    Lényeg a lényeg: tényleg nem kell felvenni ezeket, nagyon sok fiatal, aki direkt így kiöltözik, nehogy azt hidd, hogy olyan zsírosak azok a fizuk, mint gondolod. Nekik ez kell, szereplés meg fontoskodás, hagy csinálják az élet egy ilyen körforgás. Időről-időre mindig van egy nagy manager, aki megrendel tőlük valami tanácsadói anyagot, kijönnek irodába "felmérik a terepet" kitojnak magukból egy élettel össze nem egyeztethető I.-es bevezető tankönvyből kopizott valami jólhangzó bullshitet és kész. Amikor meg nem az van, hanem éves audit, akkor van csapatonként 5-10 soros "X vagy pipa" szerű excelük amihez úgy kérnek evidence-t, hogy a kérdést se értik.

    Ezen felül, amit biztos te is megtapasztaltál már: a workshopokon bár van, de nagyon ritka a valódi szakmai diskurzus, nagyon gyakori hogy kivagyiság az egész, nem egy ötlet/probléma/projekt cél megvalósítása a fő téma, hanem ott akarja mindenki a személyiségét marketingelni mások előtt (pláne ha magasabb beosztású ember is van ott). És igen, tapasztaltam az ellenkezőjét is, 2 olyan embert ismertem már meg így, akik tényleg építő jellegű kommentekkel jöttek és mertek kérdezni + tőlük is lehetett, de ez a kisebb kivétel.

    Ahogy más is írta, örülj annak ami neked megvan, a többit el kell engedni, csak törődj azzal hogy a te részleged értékelhetőt tegyen le az asztalra és kész. A majmok hagy huhogjanak a fán ülve, az a dolguk. ;)

    Elnézést kérek mindenkitől, akit megsértettem :U

    "Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

Új hozzászólás Aktív témák