Új hozzászólás Aktív témák

  • velizare

    nagyúr

    válasz syl5 #3020 üzenetére

    szerintem kicsit túlizgulod a dolgot. nem ezen fog múlni az üdvösséged az új munkahelyen. nem te lennél az első ilyen kolléga, és biztosan nem is az utolsó.
    a 2013as évre vonatkozó adóbevallásodat sajnos neked kell csinálnod, mert az új munkahelyednek semmi köze hozzá, mennyit kerestél az előző naptári évben, a régi munkahelyeden pedig már nem leszel munkaviszonyban, amikor ezt le kell majd adni, vagy nyilatkozni kell róla. de készülj rá fel, hogy valószínűleg a 2014est is magadnak kell majd összeütnöd, mivel a 2013as naptári évben mind a régi, mind az új munkahelyeden volt munkaviszonyod, emiatt a törvény nem kötelezi rá őket, hogy elkészítsék az adóbevallásodat.

    hétfőre ígérték, ha hétfőn megkapod, akkor minden rendben.
    ha hétfőn mégis hiányzik valami, akkor én a helyedben kipostáztatnám. nyugodj meg, egy postai alkalmazottat sem érdekli különösebben, hogy mennyi járulékot fizetett utánad a te munkahelyed. a régi munkahelyednek sem érdeke, hogy nagyon mismásoljanak ezzel, és benned esetleg felmerüljön, hogy feketén foglalkoztattak, és nem fizettek utánad járulékot. senki nem akar a nyakára nav-ellenőrzést kapni.
    ha nem kapod meg a hétfői naptól számított 8 mnkanapon bellül, akkor kell nekik írni szépen egy felszólító levelet, hogy pótolják az elmaradást, különben 5 nap után munkaügyi bírósághoz fogsz fordulni az ügyben. ezzel egyidőben menj be az új munkahelyeden is a pénzügyre, és mondd el nekik a helyzetet, és kérdezd meg, hogy ez esetben mi a teendő. milyen igazolásokra van szükségük, és ha a volt munkahelyed azokat nem hajlandó kiadni, milyen hatósággal lehet erre őket rávenni. pl. munkaügyi felügyeletet kérni, hogy ellenőrzés keretében a tb-kiskönyvedet, nyugdíj és adóigazolásodat állítsa elő. de nem hinném, hogy idáig fajulna a helyzet.

    Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

Új hozzászólás Aktív témák