Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz Abu85 #2478 üzenetére

    "a szeletek Crossbar összeköttetés, és a koherenciáért felelés vezérlés nincs benne, ami egyéb egységekkel elvisz 300 millió tranyót."

    Bocs, de ez kizárt. A crossbar nagy része vezeték, a koherenciáért felelős rész biztos nem igényel 1,5x annyi tranyót, mint egy modul+2MB L2. Ennyire bőkezűen azért ne osztogassuk a tranyók százmillóit... :) (Egyébként milyen szeletek?)

    "Az uncore vezérlés, a HT portok, a memóriavezérlő, az energiamenedzsmentet vezérlő rész, az I/O Misc, és a maradék rész ~500 millió tranyó."

    Ez is kizárt. A HT és memória portok területe a legritkásabb, nagyrészt a többi áramköri elemhez képest hatalmas subtrate felé vezető összeköttetések forrpontjai teszik ki. A többi sem tehet ki több, mint 2x annyit, mint egy modul + 2MB L2...

    "Nincs az a mérnök, aki ezt megcsinálja, 300 millió tranyóból."

    Miért? Mint épp most írtam, a Deneb tranyószáma 246M mindennel együtt... És hogy pontosak legyünk, 361M marad rá. A BD-nél főleg a 8x annyi L2+L3 cache eszi a tranyókat!

    Szóval, az nyugodtan lehet, hogy az 1,2 Mrd a kiinduló szám. Hogy mennyi a végső, azt nem tudom, de a 2 Mrd egy kissé soknak tűnik... Ha mégis annyi, nem úgy kell elosztani a részek között, ahogy írtad. A 213M és 402M a kiinduló számok és leginkább ezek duzzadhattak fel a fizikai megvalósításkor.

Új hozzászólás Aktív témák