Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz DarthSun #39998 üzenetére

    Lehet tuningolni, de csak módjával, én speciel tartós használatra csak szabvány fsb-vel (ami a lapnak nem tuning, tehát mondjuk Cel 300@450, 600@900 1000@1333, Barton 2500+@3200+ stb tipikusan ilyen) és procit alapfeszen (olyan példányt választva, amivel a gyártástechnológia okán jó esély van megugorni a következő FSB lépcsőt mint a fenti példákban vagy lockmentes procival a lap legmagasabb szabvány fsb-jével), alaposan kitesztelve (hosszas stabilitás tesztek mellett hőtermelést is ellenőrizve) szoktam megfelelő hűtés mellett, normális tápokkal, így azért elég kicsi az esélye, hogy a tuning miatt menjen tönkre a holmi.
    PAT-ot mindenféle fantázia néven illeték, szóval a RAM acceleration valószínűleg az, de ha az okozott volna gondot akkor, jellemzően ha a ram nem bírja, akkor inkább csak hibázott volna, ill. tuning mellett inkább az északi hídja halt volna meg, ahogy annó az IC7-esem, 250 FSB-vel és 500-as szinkron ram órajelekkel volt hajtva éveken át, amit a memvezérlő egy idő után nem tolerált, pedig alapfeszen volt minden, jó hűtéssel/táppal, na onnantól kezdve lapot is csak szabvány fsb-vel hajtok tartósan.

    gerlaip: IS7/IS7-E szériában emlékeim szerint már a kezdetektől volt PAT, az IS7-E2-ben volt csak tiltva, ill. annyi korlátozás azért volt 875-höz képest, hogy nem minden ram osztóval működött és a tutningra sem feltétlen volt annyira toleráns.

    gban: Így külsőre elég nehéz bármit is mondani egy AT-és tápról, gyakran a semmitmondó címke ellenére márkás vagy márkásról másolt egész korrekt belek is voltak benne, szóval egy nóném AT-és táp azért nem egy kategória egy nóném ATX-essel.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák