Új hozzászólás Aktív témák

  • HSNet

    aktív tag

    VGA felvételhez két 'olcsó' megoldást találtam,
    Avermedia Game Broadcaster HD (C127) és DarkCrystal HD (CD311).
    Előbbinek fos az SW-je (VLC-vel VDubbal is használható és jobban is megy), és nem bírja az egzotikusabb DOS-os felbontásokat, utóbbinak nincs HW encodere, profibb az sw körítés, és elvileg valamivel jobban tolerálja az egzotikus frissítéseket/felbontásokat, de annyira nem olcsó, hogy túl sokan kísérletezzenek vele.
    A jó hír, hogy mindkettő kifutott darab, 1080P@60-at nem tudnak (talán ráadásul csak 1080i-t), viszont időnként lehet őket lőni 15 körül.

    Ha csak windows-os, vagy jól viselkedő (text mode, 640x480@70Hz, 800x600, etc) dolgokat akarsz rögzíteni, akkor bármilyen HDMI-s rögzítő, és egy olcsó VGA-HDMI scaler is megteszi, vagy a fenti két kártya.

    Ha kellenek az egzotikus dolgok is, akkor Epiphan VGA2USB (már nem gyártják, az utódja nem jó), Startech PEXHDCAP (talán a 2-es is, ezekben nem vagyok biztos, de már ezek is csak használtan) és ezek feletti cuccok tudhatják, árak 200+USD.

    Alternatív megoldás, egy HDMI capture kártya és egy jó VGA2HDMI scaler, a probléma, hogy ami ismerten jó scaler, az 200+USD használtan:(

    Van ez a cucc, ami ígéretes Sewell Manta, de erről sincs sok infó.

    Alternatív-alternatív megoldás, pláne max 640*480-ig, Component/S-Video/Composite capture. Ha a kártyának nincs is kimenete, találni néha olcsó VGA-S-Video, vagy ritkábban VGA-Component átalakítókat. Mivel ha a kártya nem natívan hajtja meg, akkor a kimenet marad 70Hz, ezért nem minden fogja tudni megenni, de a régi, most már filléres tunerek között találni olyanokat, amik szó nélkül megemésztik (BT 878-ról hallani csodákat)

    -=Win98 sok mem=-
    Én még annó amikor még aktuális rendszer volt végigszoptam mindent amit lehetett hogy 768MB-vel életre keltsem, stabil sosem lett. Amennyire probálgattam az unoficiall-al, odáig volt az is csak jó, hogy kicsit ritkábban kékhalálozzon, és nem esett szét folytona file rendszert (bár bevallom, nagyon sokat nem teszteltem).
    Ami viszont jónak tűnt, az DOS 7-et feltelepíteni a gépre, onnan bootolni, 512 felettit ramdrivenak particionálni, majd utána indítani DOS-ból a win98 telepítést.
    Sokat nem teszteltem, kb 2 napig volt használatban, de az alatt 1 kékhalálom volt csak, míg a korábbi próbálkozásoknál ugyanezen a gépen 10-15 percenként, majd Unoficial után 2-3 óránként vágta hanyatt magát. A kérdéses gép amúgy egy P4 2,4 GHz, I850-es deskával, és 1GB RamBussal, szóval többszörösen terhelt volt szegény:)

    [ Szerkesztve ]

    In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

Új hozzászólás Aktív témák