Új hozzászólás Aktív témák

  • HSNet

    aktív tag

    Na emitt a kép a Creative front ez egy Audigy 2 ZS-é.
    A kábel a két tűsorhoz egy sima 40eres kábel, amin kiöntöttek lábakat. 40 eres IDE kábellel helyettesíthető, rápróbáltam (csak az irányára figyelj oda). Ezen ezek a tüskék viszik az összes ki/bementet, és a távvezérlő jelét is. Az enyémen a kisebb blokk a FireWire kábel helye.

    A tiéden az ennél beljebb lévő (J2), az a live digitális ki/be menetes teljes hátlapjához menne, a táp feletti (J3) az egyszerűsített digitális kimenetes hátlaphoz. Az Aud_Ext_2 az jövőbeni extrákhoz lett volna, de nem tudok semmiről, ami használná.
    A táp sima floppy táp, egy Molex->kisfloppy átalakítót adtak hozzá.

    @arn:
    SC-55-höz gratu, külön öröm, hogy első szériás.
    A GM/GS macera tényleg csak annyi, hogy a nagyon koraiak még a GM szabvány előtt jöttek le a gyártósorról, így nem lehet rajtuk a logo. A GM logós, és előtti csak a ROM verzióban különbözik.

    Maga a GS és az XG szabvány is GM+extrák, illetve a GS-ből a dobset-eket gyakorlatilag mindenki átvette, akkor is ha csak GM logójuk van (GM-ben 1 dobset van csak definiálva).

    Az SC-55 MkII és minden későbbi Sound Canvas egy újabb sample set-et használ, ami picit másképpen van kiegyensúlyozva, cserében tisztábban szól.

    Azok a régi játékok, akik Sound Canvas-t/GS-t támogatnak általában a MkI-en voltak komponálva (és ott szólnak a legjobban), míg akik GM-et, azok általában a MkII-n (ami meg yamahán, annál lesz XG is mint opció, majdnem mindig).

    A korai Dream alapú wavetable-ök a MkI által 'inspirált' mintákat használnak (később hivatalosan licencelték is a Roland-tól).

    @arn, frescho - Házi midi kábel: a szabvány szerint a midi jelnek opto csatolón keresztül kell mennie, ami néha ott van a hangkártyán, néha nincs. Vogons-on van kapcsolási/bekötési rajz hozzá, elfér az egész a DB15 házában.

    [ Szerkesztve ]

    In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

Új hozzászólás Aktív témák