Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz MasterDeeJay #56038 üzenetére

    Az még szebb. Jól értem, hogy ez MP proci azaz dual procis működésre képes verzió? Az enyém XP-M ami mobil vagy DTR verzió elméletileg és 1,45V a hivatalos gyári VCore fesz amit igényel.

    Hűtőm egy Spire Skivestream. Rézmagos, sűrű lamellás, hivatalosan max. 3200+ procikat támogat. Már nem az eredeti venti van rajta, hanem egy 6->8 cm-re történő adapterrel egy Arctic Cooling F8PRO, aminek a légszállítása közel 30%-al nagyobb.

    Aventyr
    Mindig is érdekelt, de sosem tudtam rájönni arra, hogy miért is mennek egyes darabok jobban, mások meg kevésbé:F
    Az én CPU gyártásról tudott minimális ismereteim szerint valójában fizikailag minden procit (értsd magát a magot) ugyanolyannak gyártanak le, és utólag állítják be, hogy milyen órajelű legyen. Pusztán logikailag azt gondolom, hogy amint a gyártás be lett optimalozálva (tehát nem az első szériák, kb első 10-20%), hanem kb. az adott magból összességében az idők folyamán legyártott utolsó 50-60-70-80% mennyiségnek elméletileg és gyakorlatilag is tudnia kell üzemelni az adott típusból forgalomba hozott legnagyobb órajelű CPU órajelén. Bartonok esetében 3200+-on azaz 2,2 GHz-en. A kisebb verziókat szándékosan állítják be, és adják el alacsonyabb szorzóval, órajellel, ratingel, mert a piacon van kereslet az olcsóbb modellekre is. Valójában gyártó szegmentálja a piacot a magasabb profit érdekében.
    Persze lehet, hogy rosszul gondolom az egészet...

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák