Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz FF23 #64475 üzenetére

    De 64 bit támogatás nem kell a Win10 32 bites verziónak. Csak a PAE, NX, SSE2. Ezek meg a sima, nem J-s 505-ben is jelen vannak, hacsak valaki el nem gépelte az NX-et az Intel oldalán, ami könnyen megeshet, mert a Pentium M 770-nél is el van gépelve a PAE 36 bitről 32-re.

    Tégy vele próbát. Az a „hurka” 32 gigás SSD bőven ver akármilyen HDD-t, sokat fog dobni rajta, főleg Win10 alatt. De a +2 GB RAM is határozottan segíteni fog, ha az alap chipsete beveszi.

    (#64473) jokeph: de pont ez a poén, hogy a Win10 állandóan frissít, akkor is, ha nem akarod (a hálózati kapcsolat forgalomkorlátosra állításával könnyen kijátszható), meg a Defender is állandóan cseszteti a lemezt. Nagyon letérdeltet akármilyen HDD-t sajnos, hiába van melléjük társítva i7-es vagy Ryzen-es gép 8-16 GB RAM-mal, ha azon erőlködik a rendszer, hogy a HDD rotyog alatta. Tapasztalatból beszélek.

    C2D és attól erősebb, illetve az ezeknek erőben megfelelő Pentium, Celeron, utolsó genes Atomok tényleg tűrhetően viszik a Win10-et. Csak elég RAM és SSD legyen hozzátársítva, akkor nem lesz vele probléma.

    A Win10 drivermodellje, stabilitása (itt most hardverrel kapcsolatos stabilitásra gondolok, nem bugos driverre, meg bugos frissítésekre) valóban nem rossz, de ebben a Win8 sincs mellette elmaradva, azonos a kettőnél. De ebben a Win7 sem volt olyan rossz szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák