Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz arn #73616 üzenetére

    Én mindig (1993-1997) leakasztottam a házból a 2db 3.5"-s meghajtó fémkeretét. Egy csavar tartotta + 4db fül.
    Akinek kellett a cucc (tőlem), az megoldotta.
    Akinek papa-mama nem engedte, hogy "szétszedje" a gépet, annak vagy volt mobil rack-je, vagy nem az én ismerősöm volt. :)
    Ha nekem kellett a cucc, és mobilrackes volt a másik oldal:
    Udvariasan meghallgattam a kérést, hogy vegyek már mobil racket.
    Beletettem a csupasz HDD-t az ő rackjébe.
    És nem vettem mobil racket. :B

    1999-ben lett külön elmenős HDD-m, kaptam egy bad sectoros 850MB Quantum Trailblazert., CD írásra gyűjtöttem rá az anyagot és azt vittem. Az is mobil reckben lett olyan, amilyen. Szerencsére (úgy emlékszem) HDAT-al formázva low level parancsokkal meg lehetett javítani a bad sectort rajta.

    2003-ban vettem mobil racket, itthonra és a munkahelyi gépembe is (hogy ne kelljen megbontani a benti gépet). Egyforma vipower ATA100 vagy ATA133-ast. A HDD ATA 100-ra lett átprogramozva, különben gyűltek a CRC hibák és/vagy letiltódott a DMA mód.
    Elég kontrollált körülmények közt, két gépem közt egyforma rackek hordoztam a cuccot, míg egszer csak lett egy masszív perticiós tábla vagy file rendszer elszállásom. (2004 körül)

    A 2004-ben vásárolt USB2.0 - 2.5" ATA HDD házam azóta is megvan és működik, ugyanazzal egy 80GB Toshiba HDD-vel, amit 2004-2005 körül vettem bele (legolcsóbb leglassabb 4200rpm) USB2.0-ra az is overkill volt úgy emlékszem. Kb. mindenütt szokott menni, a saját vastag és rövid kábelével hátra bedugva. Az Y kábelét soha nem vittem/használtam.

    1-2 éve dobtam ki az megsárgult, lefűrészelt sarkú (alaplap ütközött a sarkával) mobil rack keretet fiókkal együtt. Inkább rakok USB 2.0 kártyát retro gépbe, mint, hogy rackezzek... :DDD
    Ott az IDE-CF, IDE-SD is erre a célra.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák