Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz fatpingvin #85860 üzenetére

    Az a gond hogy nem mindegyiken van SPI pedig szerintem kötelező lenne, de olyan is volt hogy bár volt rajta de diag sem ment rajta.
    Volt nálam egy Asus AM4 lap amelynél maga a flash chip volt olyan kialakítású hogy még ha lett is volna hozzávaló csipeszem azzal sem hiszem hogy rá tudtam volna kötni annyira kicsik voltak a lábai. Persze való igaz hogy párezer forintos kínai flashelőm van, és tényleg kellene rendelnem extrákat hozzá.
    Kis poén, egyszer nem a flash chipre kötöttem rá az írót hanem ventivezérlőre persze el is indult a proci venti mert az író adott neki 5v-ot. De ez a fesz ellátás is érdekes mert volt olyan lapom amit csak bekapcsolva tudtam flashelni mivel valami szívta el a chip elől a kakaót. Szerencsére kevésszer volt gond az írással, kínai lapoknál kísérleteztem más más biosokkal meg régebbi videókártyáknál is.
    Mondjuk a csipeszem már végét járja, az érintkezői valamiért visszacsúsznak és nyomodni kell a kábel részén befelé hogy működjön. Van még egy TL866-os flashelőm is még amikor buszokhoz programoztam a digitális kijelzőket azokhoz kellett de ma már csak porosodik.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák