Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok,
    Ma, most töltöm a 3. napomat a 486-os szarjaim felett. Egy balul sikerült szabadságolás eredményeként a héten szabin voltam/leszek otthon a lakásban. Gondoltam előveszem a cuccokat és megpróbálok életet lehelni valamelyik kacatba, amit az elmúlt években sikerült beszereznem. Természetesen mindegyik "tesztelt", "működőképes" volt vásárláskor. Csak a megvétel pillanatában nem volt épp fél napom szetszedni a kislakást és kipróbálni.

    Adva van 3+1 kései 486-os lap:
    FIC 486 VIP IO (VIA/AWARD)
    GA-5486GAL REV.2A (ALI/AWARD)
    Lucky Star LS-486E REV F (SIS/AWARD)
    +1 NONAME 80486 VIP dobozos leírásal (UMC/AMI)

    Az első 3 nem hajlandó POST-onli, de hogy egyáltalán. Nem csippan, semmi. Használtam POST kártyát, semmi kód. (csak a legutóbbinak , a LuckyStar-nak emlékszem a LED-jeire) Minden folyamatosan világított, kivéve a FRAME. Tehát a RESET is, aminek nem kéne!

    2 tápot, 3 procit, multimétert... minden szart próbáltam már. Cseréltem cache SRAM-okat, átnéztem és újra jumperoltam mindet vagy 3x. Nem jövök rá mi a gond. Oszcillátorom nincs, nem is vagyok azon a szinten. (amibe lehetett, abba tettem elemet, CMOS reset megvolt, lehúztam mindent is...)

    Van-e itt valaki, akinek van ideje és eszköze segíteni a vizsgálatban? Egyszerűen nem hiszem el, hogy egyik sem akar menni és hogy még a hiba okát sem tudom feltárni. Ha több mint 1 lapot sikerül életre kelteni, a partner megkapja az egyiket. Nem érdekel, nem bizniszelni vettem, ha nem használni. De azt így nem tudom.

    A +1 NONAME is szar, de ott lemegy a POST, a BIOS lát HDD-t, CPU-t, stb... Csak a BOOT-nál akad majd el. Tehát ami ebben működik, az egy működőképes alkatrész. (CPU, RAM, VGA, POST card, billentyűzet, táp) Ez "csak" annyiban szar, hogy teljesen mindegy milyen meghajtót, milyen vezérlőn (int PCI, ISA, VLB), milyen kábel csatlakoztatok rá nem hajlandó BOOT-olni. A kipróbált meghajtók (1GB SD, 4GB CF, 2.5GB HDD) mindegyikén egy db, 2GB FAT partíció van csak, SET ACTIVE, +command.com. P2 laptop és P3 desktopok képesek bootolni a meghajtókról. Ez a lap pedig "I/O ERROR" meg "DRIVE NOT READY" kedevességeket írogat.

    Ki ér rá? :DDD

    "A félelem az elme gyilkosa."

Új hozzászólás Aktív témák