Új hozzászólás Aktív témák

  • Albigator

    őstag

    válasz Obliterátor #5300 üzenetére

    Megnéztem a másik topicot, CB benchet találtam csak... Az nálam nagyon nem egyenlő a stabilitással.
    IBT Very High alap, de inkább Maximum (én itt buktam el) és Prime 95 Small FFT több óra.

    És az hogy az 1600, 1600X, vagy 2200G megy 4 GHz-en (de ezek szerint az se biztos h atom stabilan az előbbiek fényében), ahogy a 2600X is az nem garancia h akkor simán mennie kellene pl 4.1 GHz-en.

    SOC-hoz én amúgy nem nyúltam, azt mondták az csak a RAM tuning miatt lehet fontos. Na nekem a memóriák XMP profilnak megfelelő 1.35V-on mennek (kicsit azért babrálva) úgyhogy ezt hagytam auton.
    Extreme LLC melett a Vcore emelést, azaz a + offsetelést akkor hagytam már abba, mikor nem lefagyott az IBT Max alatt túlzott fesz visszaesés miatt mint korábban, hanem figyelmeztetett és leállt magától... Ekkor is gondoltam már h hagyom az egészet a francba, mert nem ér ennyit. De tényleg.
    Azt elismerem h amatőr vagyok, de úgy tudom másnak se sikerült az ami nekem se... Már annyiszor írtam, h vkinek a tesztek is lefutottak és utána játékban hasalt el az egész. Ha konkrét példát tudtok nekem mutatni h mégis lehetséges akkor elhiszem...
    Több oldalon is leírják, h OC-re ez a lap nem ajánlott de hát csak én vagyok célkeresztben emiatt.

    Ami még érdekes, h a 350-esknél a Prime Plus egyértelműen ajánlott volt, még a prohardver teszten is ő volt a befutó de a 450-eseknél már úgy tudom nem ez a helyzet.

    Addig hanyagolom a témát inkább és ti is akkor reagáljatok csak ha hoztok ezzel a lappal, 2600 vagy 2600X-el legalább 4.1 GHzes képet lefutott avx-es IBT Maxról és Prime 95 Small FFT-ről. Akkor lehet mondani h én voltam a béna; szar a hűtésem, házam; nem voltam szilícium lottó nyertes stb...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák