Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Urak, esti feladvány. Kicseréltem a 3600-at 3800X-re, minden más változatlan. Az eddig pöpecül műküdő G.SKill Trident Z Neo 3600/CL16-os szettel nem indul a gép DOCP üzemmódban. Pontosabban, áramtalanított állapotból hosszan pörgetve minden ventilátort elindul, a restartok már rendben vannak, a következő indítás azonban megint elhasal, csak a táp ledurrantása segít, de a következő indítás rettentően hosszú, ráadásul végig pörgeti a ventilátorokat, ez így élhetetlen. Játszottam ERP-vel, fast boot kikapcsolással, mindennel ami szóba jöhet és bevált korábban, de nem használ. 2133-ra visszatéve viszont kapásból megy. Kézzel beállítva 1.35 volt mellett 3600-on simán megy, de valami elkúrt CL értékeket társít mellé. 1 hónapja próbáltam a typhoon-t és a kalkulátort, olyan értékeket kaptam még safe-en is, amivel el sem indult a gép. Merre lenne érdemes elindulni a hiba megoldása kapcsán ilyen körülmények között? Nyilván, vennék vissza a CL-ből...

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy fix 4.2-őn hajtom a processzort, de full tisztára resetelt lappal, PBO-val is ugyanez volt a helyzet.

    Ami poén, hogy 1.218 vcore mellett meg 4.2-őt a 3800X, koppra ugyanezzel a fesszel a 3600 nálam csak 4 Ghz-et ment. Kimértem nagyobb fesszel is (1.30-ig mentem fel vele) ugyanezen az órajelen, de cinebench multi/single eredmény nem változott, így feltételezem, kifutja magát a cucc ezen az órajelen teljesen, nem limitálja a kraft.

Új hozzászólás Aktív témák