Új hozzászólás Aktív témák

  • F34R

    nagyúr

    Deadman Wonderland

    Censored-720p

    Jó kis történet , bár meg kell hagyni nem nagyon bontakozik ki Ganta személye.
    A nem túl hosszú 12 epizód is arra utal hogy az események mennyire gyorsan történnek , ennek ellenére ellentmondásba ütközik.
    A fiú személye sem annyira idegesítő, mint azt már hallotam valakitől.
    Tévedtem mégis csak idegesítő , sajnáltatja magát ahelyett hogy tenne is érte , szerencsére az utolsó epizósban feleszmél.

    Innentől masszív spoiler érkezik.

    [Spoiler]
    A sztori elég érdekesen kezdődik, egy normál iskolás osztályteremben hirtelen mészárlás kerekedik , a gyilkos egy képességet rejt el az egyetlen túlélőben a 14 éves Ganta-ban, aki ettől elájul és csak a korházban tér magához.
    A rendőrség elkapja , mivel azt hiszik ő volt a merénylő és a törvények szerint neki halálbüntetés jár. Elviszik Deadman Wonderland-be ahova a bünözők szoktak kerülni. (Egyben egy börtön melynek vezetője Makina aki szörnyen bánik a rabokkal.) Munkára fogják Ganta-t , de ő a halált kívánja. Egy különös barátságra tesz szert , egy furcsa lánnyal Shiro-val. Képességének köszönhetően éli túl a börtön játékot , és végül ráakad barátai gyilkosárai is akit végig Deadman Wonderland-be őriznek. A Porondmester érdeklődését is felkette a srác , és további céljai vannak vele.Egy incidensel azonban túl lő a célon és Makina kiadat egy parancsot mely szerint Ganta-nak halnia kell. Újonnan szerzet barátaival próbál meneküli a harcirobot elől és egy olyan szektorba kerülnek ahova a parancsnok keze sem ér el . Ahogy a G-sector-hoz közelednek egyre veszélyesebb lesz a helyzet, a kalandok még csak most kezdődnek igazán. Egy különös idegen segít nekik , aki kiderül maga is "Halott Ember" . Ganta nekiront mert azt hiszi ő az akit valójában keres , de hamar kiderül hogy nem. Az osztag befogja őket és tudtukra adják egymás ellen fognak harcolni egy különleges mérkőzésen.
    A mérkőzésen nem kétségesebb hogy erősebb az ellenfél, de Ganta felül tudott kerekedni ellenfelén és egy mozdulattal padlóra küldte. A vesztes félre szörnyű kínok vártak , és "A holló" [Senji ] elvesztette egyik szemét. Shiro megkeresi barátját , és fényderül hogy a lány is különleges képességekkel bír. G-sector-ban csupa érdekes "kísérlet"-van amit mind a "Halott Emberek Karnivál"-jára tartogatnak , így történt hogy egy kedvesnek tűnő lány is belekeveredik (Kolibri fedőnéven). [Minatsuki] Nem mellesleg szép is ^^.
    At illúzió hamar elszáll és kiderül ha harcon van a hangsúly már nem is olyan ártatlan a kicsike. Yoh-kun is közbelép , és csak Ganta-t hibáztatja ( huga arcvonásai elég torzak , ez betudható a bezártságnak is )Hírtelen családi tragédiába torkollik a történés és nagyon sok dologra kapnak választ a szereplők. Kihasználva a helyzetet Ganta ismét győz , ahelyett hogy megölné ellenfelét megkegyelmez neki.Egy csoporthoz csatlakozik melynek célja megdönteni Deadman Wonderlandt. A csapatban kezdetektől volt egy áruló aki "Bagoly"-t (Nagi-t ) kézre adja. Egy értelmetlen harcba keveredik egy idióta kis k***g lánnyal ( Hibana ) aki nagyon csúnyán elveri fél karját ott is hagyja. Egy külünleges csapattal állnak szemben a "Hantolókkal" akik fentartják a káoszt , és megtisztítják a büntől ellenfeleiket. (Ez a csoport mind idióta , skizofrén , komolyan még a kis pisis is. ) A végére megkapunk egy kulcsfigurát aki később (ha egyáltalán folytatják a sztorit) szerepelni fog. Toto Sakagami képes lemásolni a támadásokat csupán a vér ízlelése utján , ha ellenség lesz biztos meggyűlik a bajuk vele.
    [Spoiler]

    Ami viszont Cliffhanger érzetet okozott , az az hogy egy félsztorival álltak elő: A "kárhozott tojásról" sincs infó van valami selytésem hogy Shiro az , de az ellent mondana annak amiért végig kisérte Ganta-t .
    (a történetben pedig többször ellhangzott)

    Értékelésem : 7/10

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák