Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    válasz valakky #1580 üzenetére

    Nem kell csodákat várni egy új soc-től, de nagyon rosszabbak sem lettek. Nagy valószínűséggel ebben is az a mag van, vagy közeli testvére, amit már évek óta használnak a tp-linkekben lévő soc-kben. Ami eddig is látszott, hogy 2x2-es rendszereket nem tudtak olcsón szállítani, ezért a gyártók az ac1200-as routerekbe is 3x3-asokat raktak és szoftveresen korlátozták. Lásd archer C5v1 vagy C6, 1043v2 korai fw. De ugyanezek az alapok voltak, vannak a C7 különböző verzióiban is. Abban 3x3-as rádió(k) van(nak), nem nagyon hallani, hogy a wifi használatkor akadoznának.
    Az utóbbi időben elharapózott a fórumon az az elhamarkodott vélemény, hogy hwnat mellett csak pár százalékos terhelés lehet a cpu-n. Ez nagyon nincs így, egyszerűen eltérő hatékonyságú segítséget nyújtanak a különböző gyártók, különböző megoldásai. Azért mert mellette magasabb a cpu használat, még nem jelenti azt, hogy nincs hardveres segítség. Főleg, hogy pl. az ac58-ban lévő ipq4018 masszív torrenttezéssel lett tesztelve. Nem mellesleg az asus is elcseszhetett valamit az fw-n, tp-linkeknél pedig nincs cpu kijelzés az ellenőrzéshez.
    (Amikor megérkezett az ac65p-m, 100%-on járt mind a 4 mag.)

    Ettől függetlenül az ac57uv2-ben tényleg a hwnat nélküli 8337-as switch van. Valószínűleg valamiféle szoftveres trükk van mögötte. Ezek is jól működnek általános felhasználás mellett, ha nincs bekapcsolva qos vagy nem masszív torrent halad rajta keresztül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák