Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Galahed #8940 üzenetére

    Szia,

    Az az érdekes, hogy még működhet is a koncepció. Az XT8 -on a WAN csatlakozó tud 2.5 Gbps -t is - így valamennyire jövőálló is lehet (pl. 2 Gbps internet -et is kiszolgálhat a jövőben). Igaz, hogy sajnos a 2.5 Gbps csatlakozó az XT8 -on csak WAN lehet sajnos (pedig LAN -ra jól jöhetett volna pl. NAS -nak ...).

    Amennyire jól tudom, akkor AX92U -re jött olyan fw, mely lehetővé teszi, hogy WiFi backhaul esetén is a 5GHz-2 -t használhatják klienseszközök is (azaz nemcsak dedikált backhaul lehet). XT8 -nál nem tudom mi újság ezen a téren - ezeknek majd utána kell nézni. Ugyanakkor WiFi backhaul -nál semmire sincs garancia - pláne így, hogy ezzel kapcsolatban ugye semmit nem árultál el.

    Ami jó dolog az XT8 -ban még, hogy a WAN mellett van 3 LAN csati is (ilyen "dizájn Mesh" dolgoknál általában kevesebb szokott lenni). Ugyanakkor amennyiben jól értem ez is kevés lenne - így kellene egy switch is mellé plusszban ...

    Nekem egy fokkal jobban tetszik egyébként az AX86U. Az okai címszavakban:

    - a 2,5 Gbps csatlakozó lehet WAN is meg LAN is (azaz amíg nincs 2 Gbps internetünk ezt felhasználhatjuk például NAS -hoz),
    - kettővel több WAN/LAN csatlakozó (nem kellene plussz switch -et venni),
    - Olcsóbb (XT8 - 100K HUF környéke - AX86U - van ahol 90K HUF -ért is kapni),
    - külső antennás egység, mely azért dobhat a WiFi teljesítményen.

    Hátrány: Nem Tri-Band (WiFi backhaul -nál számíthat), mint az AX92U és az XT8, hanem "csak" Dual-Band, igaz azok közül gyakorlatilag a legjobbak között.

    A kábeles backhaul -t ugyanakkor érdemes lenne betervezni valahogy. Akár padláson keresztül vagy bárhogy máshogy. Egy galaxisnyi különbség lenne felhasználói élményben ... Egyébként a két házrész között nincs például koax vagy bármilyen más kábeles kapcsolat?

    @blakey, #8942

    Szerintem nem fog lejjebb menni semmilyen Asus HW -nek az ára mostanában - különösen nem a routerek. Az Asus tervei 2021 -re - pH hír: [link] .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák