Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz yooccoo #22000 üzenetére

    Köszi a választ!

    Tudom én, hogy látatlanban nem tudsz válaszolni, csak általánosságban.
    Most részben igazoltad a gyanúmat, miszerint húzós lesz a tengely helyrebillentése. Szerintem ki kell vágni azt a lemezt ami a gyapágyat tartja, és vízzel szabatni helyette egy olyat, amit nem metebó mérnök számolít ki, hanem én magam, saját eszűleg. Nem biztos még ez, mint leghelyesebb procedúra, csak egyre erősebb a gyanúm, hogy ezt kellene meglépni.
    Másfelől viszont megnyugtattál, hogy az egyengetőasztal bal felét feljebb tudom majd emelni egy menetemelkedésnyivel. De ezt sem látom még tisztán. Az elszedő oldalon pl nem látom még a megoldást biztosra. Mert a teljes hosszban kellene bal oldalon megemelni az egyengetőasztalt. Nekem nem is annyira az egyengetés pontossága miatt, hanem a kés egyetlen precíz beállítási lehetősége az, hogy egy ráhelyezett fadarabot a két késnek mindnégy sarkán kb 3mm-nyire kell előreszállítani teljesen felemelt egyengetőasztalnál a késhengernek. Sajnos ez egy alumínium henger, ezért a mágneses késbeállító itt nem igazán használható, de majd kipróbálom.
    Szóval igen nagyon hálás lennék, ha pontosítgatnánk erről a problémáról. Küldenék képeket, felrobbansztott ábrás részleteket, és lépésről lépésre levezetnénk együtt ezt az egyenletet.
    Talán délután sikerül összeállítanom a szemléltetést, de ha nem is, hát nekem nem túl sürgős ez a dolog, mert csak egy tartalék képről van szó.
    Amennyire én látom, nincs benne más méretű csapágy, nincs a csapágyház kikopva a lemezben, csupán rossz helyre van vágva a lyuk. De majd pontosítok Valad.
    Most beteg a fiam, őt ápolgatom, és ahogy időm engedi, teszek fel képeket, meg magyarázatokat.
    Levelezésben vagyok a noszlopy úti metebó szerviz vezetőjével, Bíró Miklóssal is ezügyben. Ő mást mond, mint amit én látok, de ezt is pontosítanám Veled majd. Nekem az kurva szerencsés, hogy most épp ott egy metibó nálatok szétszedve.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák