Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Winner_hun #22726 üzenetére

    Huhh.
    Látszólag egyszerű ez a csapágycsere.
    Cseréltem már pl sk a sarokcsiszolómban. Jó lett. Eddig bírták a B&D-im. 5-6 év intenzív használat után ez príma teljesítmény. Igen ám, de ott lettem meglőve, hogy kicseréltettem a csapágyakat egy szervízzel, és üt a gép (meg talán melegszik is - kb egy perc használat után ki is szedtem az asztala alól.) Most nagyon jól jött, hogy vettem a metróban tartalékgépeket, mert így tudok ma is dolgozni.

    Igen ám, de hogyan tovább?
    Maradjak meg a B&D-k mellett, mint eddig, és dobjam ki őket, ha csapágyasok lettek, vagy térjek át inkább valami olyan márkára, amelyikben garantált lesz a csapágycsere utáni kiegyensúlyozott futás?
    Szóval így már nem tudom, melyik az olcsóbb, ill okosabb megoldás? :F

    Itt van pl ez a kis Makita. Az ára jó, csak bizonytalan vagyok, mert úgy emlékszem, hogy ennek csak 3,5 cm-es lökete van. Ha meg az itteni leírást böngészve jól értelmezem akkor az 57mm. Az ára jó, szerintem a 900W is elég nekem. (érdekes, hogy most drágábban adják a piros maktek megfelelőjét, - kevesebb garanciával - mint ezt.)
    Csak ki tudja, mi lesz, ha majd ezek is csapágyasak lesznek? Ugyanis elég harmatos munkát végzett ez a technoform cég, amikor az MLS 100-amat tette rendbe. Először visszakaptam úgy, hogy az addig jó fék már nem volt jó. Szóvá tettem, megcsinálták, és visszakaptam úgy, hogy fordítva rakták bele a fűrészlapot. Otthon csak meresztettem a szemem, hogy miért nem vág ez a gép, míg rájöttem erre az orbitális hibára. Szóval nem egy jó ómen. És bizonytalankodok.
    Itt vannak pl ezek a kifizethető Tritonok. Csak vajon hogyan tudok én ebbe 8-as patronra szert tenni. Esztergáltatni nem akarok, mert nem hiszek benne. A másik dolog, amit nem értek - ha jól értelmezem a specifikációt, akkor 1/2" és 1/4"-os befogatása van. Nem kevés 1 Kw a 12,7-es szárhoz? És nem balesetveszélyes egy ilyen kis géppel nagy kést forgatni? Az is érdekes, hogy 6-os és 12-es patron van hozzá. Angliában nincs a 8-asnak megfelelője? 3/8" az úgy 9,5mm.

    Szóval hezitában vagyok.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák