Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Winner_hun #33664 üzenetére

    A hajópadló, svédpadló jellemzően csapnútos kialakítású, amit telibe kell ragasztani. Az OSB jó ötlet, sima 1K PU ragasztóval ragaszthatod is rá a parkettát. A ragasztót az OSB-n fogazott glettvassal elhúzod egyenletesen és beleülteted a parkettát. Dilatációt, mint a lamináltnál, ragasztó száradási ideje 1 nap.
    Ugyanúgy kiegyenlített, sík, száraz aljzat kell és ez vonatkozik az OSB-re is. Az OSB-t illik lefúrni és leragasztani is, úgy a tuti. OSB-ből is csap-nútos.
    Olyat akarj lerakni, aminek kész felülete van, ne kelljen helyszínen csiszolni, mert az gyakorlat nélkül nem lesz jó.

    A szalagparketta klikkes, mint a laminált, 2 réteg fenyőn van rajta 1 réteg kb 3 mm vastag fa kopó, azon pedig a felületkezelés. Lehet úsztatva és ragasztva is rakni.

    Arni: Háromrétegű parkettából is van csapnútos, amit még helyszínen kell felületkezelni. Amire te gondolsz, az a klikkes szalag/kész parketta. Megsúgom, hogy hajópadlóból és svédpadlóból is van előre felületkezelet, amit csak lerakni kell.

    Soká: Hát igen, a jatoba egy kemény anyag. Egzótafa, természetesen színes, ezt el kellett mondaniuk, amikor megvetted. A szélességben nem eltérés, a hosszban viszont svédpadló esetén természetesen van. A vetemedett szálakat le kell súlyozni, ez alap. 2K ragasztó rendesen odafogja, nem lesz vele bajod.
    50-55% páratartalmat szoktak garanciális feltételekben megkövetelni. Azon se kell csodálkozni, hogy a hőtágulás az eltérő aljzathőmérsékletnek megfelelően eltérő. párásíts, szigeteld le a garázst és nem lesz gond.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák