Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz raidx #34325 üzenetére

    Kézbe még sosem fogtam ilyen strauszausztria ződgépet soha. Arra sem méltattam, mert már messziről kiabál, hogy ipari selejtek olyanok számára, akiknek pénzük nincs (vagy sajnálják rá), de szerszámgép fétisük van. Szememben ezek a gépek a birtoklási vágy kielégítésén kívül mindenre alkalmatlanok. Barkácsolóknak ajánlom a ződbosch, vagy a B&D gépeket. Igényesebbeknek a Maktec-et. Ezek többnyire hozzák a barkácsolók elvárásait.
    Harmincezer forintból nem marad semmi, miután néhányszor használni próbáltad a strausz, budget, kinzo és társait, ennyi pénzből viszont akár két jobb valódi barkácsgéphez is hozzájuthatsz. Olyanhoz, amivel még tíz év múlva is stabilan barkácsolgathatsz. A harmadikra meg gyűjtögetsz.
    Az igazi megoldás az lenne, ha inkább vadászgatnál a használtpiacon valódi ipari gépekre. Mert azok egy barkácsoló számára életre szólnak, és árban ott vannak majdcsak, mint az új, de jobb barkácsgépek.

    De van nekem egy vesszőparipám:
    Akár barkácsol valaki, akár ipart űz, szerszámgépekre beruházni csak megfontoltan, és visszafogottan. Csak olyat megvenni, ami a vételárral arányos használatban lesz. Venni egy körfűrészt, egy gyalut, meg egy szalagcsiszolót egyszerre, ez számomra igen irreális dolog. Az irreális, hogy épp ezekre lenne szűksége egy barkácsolónak. Ha olyanokat vesz külön-külön, amikre épp valóban szüksége van, akkor később nem jár úgy, hogy de jó lenne most inkább egy fúrógép , vagy dekopírfűrész ahelyett a gyalugép helyett.
    A marketingesek már tökélyre vitték a dolgot: Ha most veszel egy terménydarálót, egy napernyőt, meg egy gyümölcsturmixot, akkor hihetetlen, elképesztő, kihagyhatatlan extraengedményt adunk. És az emberek buknak ezekre a szavakra ész nélkül. De ki tudja, lehet, hogy egyszer tényleg fognak terményt darálni, vagy elbújni a nap elől gyümölcsöt kotyvasztani a szép és olcsó ernyőjük alá. :Y

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák