Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Sziasztok,

    Elöljáróban annyit rólam, hogy egy igazi antiezermester vagyok, kb. két éve, hogy először fúrógép akadt a kezembe.

    Most nem apróznám el, egyből nekiállnék egy lépcső alatti szekrénynek és két cipős szekrénynek. Természetesen igyekszem rém primitív konstrukciókat megálmodni, hogy legyen esélyem, így a cipős szekrények jóformán annyiból állnának, hogy előre méretre vágott anyagokat összecsavarozgatok.

    A kisebb szekrény viszont egyúttal ülőkeként is szolgálna. A cél, hogy a Gyerekeim is ráülhessenek, de akár egy, extrém esetben két felnőtt is rátelepedhessen (~160kg?). Erre szerintem soha nem kerülne sor, de erre kalkulálok.

    A szekrényke kb. 100 cm széles lenne, úgy 35-45 cm magas és 30 cm mély. Két fal közé ékelném be, de csak egyik oldalról támasztaná a fal, a másikról "lyukat hagynék", mivel egy "L alakban" kerülne rá a másik, magasabb szekrény. Ha összeépíteném a két szekrényt, a sarkot nem igazán tudnám kihasználni, így a köztes kb. 30x30 cm kvázi esernyőtartóként fog funkcionálni.

    Ilyen 18 mm vastag lapokkal kalkuláltam (ez nem a reklám helye, csak ez a bolt van közel a lakhelyemhez).
    Két oldallap, féltávnál egy osztás (mint támaszték), egy "alapzat" (mint alsó polc), egy polc és a felső elem, mely egyben ülőfelületként is funkcionálna.

    A kérdésem az volna, ahhoz hogy a szekrényke garantáltan elbírjon egyszerre két felnőttet, megfelelőek-e ezek a méretek, vagy szükséges inkább a legfelső elemként vastagabbat választanom és/vagy két osztással számolnom? Ha vastagabb elem szükséges, elegendő a legfelső helyett olyat beszereznem, vagy más elemet is cseréljek? Milyen vastagságra lőjek?

    Illetve milyen méretű sarokvasat használjak és mennyit? 20x20, 40x40 vagy 60x60-ast?
    Elegendő a szekrény négy sarkába szerelni vagy az osztás(ok) köré is szereljek?

    Előre is nagyon szépen köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket!

    Üdv,
    Péter

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák