Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz kavalkád #43100 üzenetére

    Kérlek, ne értsd félre, amit mondok. Jó esetben, aki barkácsol, van alapvető érzéke ahhoz, hogy mi hogyan jó, mit mekkorára érdemes méretezni. Ezt azért mondom, hogy ha megnéztél elegendő YT videót a témában, akkor nagyjából tudnod kell, hogy mi az, ami számodra fontos lehet. Tehát ha magadnak tervezel, akkor célszerűen figyelembe veszed, hogy:
    1. mit akarsz megmunkálni (forgácslap? tömörfa? nagy tábla? szélezetlen palló?
    2. mekkora a műhelyed?
    3. milyen gépeket akarsz beépíteni
    4. milyen személyes elvárásaid vannak (pontosság, esztétika, hatékonyság, sokoldalúság, mozgathatóság, ár, kiegészítők, elszívás stb.)

    A lényeg, hogy a szempontjaidat kellene tudni pontosan végigzongorázni, és ha ezeket tudod, akkor már nem az lesz a kérdés, hogy milyen legyen, hanem, hogy az adott elképzelésedet hogyan tudod realizálni.

    Jelen rajz esetében még ott tartunk, hogy a sketchup-ot már k. jól tudod kezelni (hogy irigylem... :) ) de a tárgy még nagyon nincs megtervezve. Vagyis ez még bármilyen lehet. (de az asztallapod azokkal a süllyesztett sínekkel eléggé el fog gyöngülni ha nem lesznek benne merevítések)

    Minden esetre nagyon jó, hogy idejében kérdezel! Sokkal rosszabb az, amikor valaki a kész dolgot mutatja meg és nincs szíve szólni az embernek, hogy ezt nem így kellett volna... Te még egyelőre nem rontottál el semmit. :)

    Szóval, első körben azt kell tudni, hogy mire is akarod használni pontosan és milyen gépeket akarsz beépíteni?
    Mert ha azt mondod, hogy a parkside gépeidet akarod beépíteni, akkor valószínűleg a leginkább költséghatékony megoldás a javallott, ha viszont drága, nagyteljesítményű gépeket, akkor ne sajnáld ki az asztalból az anyagot.

Új hozzászólás Aktív témák