Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz pacman_123 #47595 üzenetére

    A drága lapnál se írja egyértelműen a platólemezt, csak a rétegeltet. A platólemez meg olyan rétegelt, aminek egyik oldalán van egy csúszásmentes bevonat, a másikon meg egy sima bevonat.

    A mai program során egy 19mm békebeli bútorlapot vágtam és az elmélet bebizonyosodott: ugyan elvágta de azért maróval végigszaladtam az éleken. Ezzel az utókezeléssel már elérhetővé vállt az elővágós lapszabászgépek általi vágáskép.

    A tömör vagy kemény fa az utolsó amit vágok a géppel. Többször is írtam: MDF, laminált bútorlap, és bevont rétegelt. Persze lesz egy kisebb deszka kategória a kevésbé fontos helyekre, arra egy normál kereszt és hosszvágó lap lesz. Ebből következik az is hogy deszkás dolgokhoz ritkább fogak lesznek, a bútorlap/MDF sűrűbb fogak - anyagváltás = korongcsere.

    Aztán lehet rossz de én ilyen elméletesedő kis g/ci vagyok :D

    De sose származott belőle még hátrányom, minden amit eddig valaha gyártottam, vagy amivel dolgoztam nem okozott váratlan meglepetést.

    Nem fa, hanem vas: ha a bolti árat veszünk egy ma már sztem 100ezerrel drágább eszköz de külön-külön is százezres tételek az egyes funkciók. Kicsit más stílusban megterveztem, aztán legyártottam. Volt egy izgalmas délután a festés előtt egy terhelési próba keretein belül.

    A súlyokhoz hozzájön egy, az akkori 70kilós súlyommal elvégzett edzés is. Így például oldalanként a húzódzkodó 170kilót is kapott - ez együttesen 350kiló testtömegű embernek felelne meg (ha törni akar még itt eltörhet alapon). Nem hogy nem tört, meg se ereszkedett. Egyedül a tolódzkodó süllyedt 2-4mm oldalanként ami 1-1mm eltéréssel állt vissza, ezért a 42-es csőbe amin függeszkedik, beletoltam egy 35öst így lényegében dupla keresztmetszetű lett és azon is gyúrhat akár 150kilós ember anélkül hogy az eszköz végzetesen eldeformálna. Ezek után szétnézhetsz de még konditermi gépet se találsz 120-150kiló feletti terhelésre méretezve, az enyém meg 150kilórol indul. A fűrészt formáló állvány egyenként 800kilót is bírna. Nincs jelentősége de a konstrukció már így adta ki :D

    Itt még hozzátenném hogy a webshopbeli erőkeretnél a 300kiló terhelhetőség az a súlyzórúdra és a felhelyezett súlytárcsákra vonatkozik. Embert nem is ír ez általában 120kiló.

    Rendkívül masszív, talán ha 1mm oldallengést engedő kivitel. Pár hónap és verzió azért átment az elméleti tervezőasztalon, de amikor végre kész lett, improvizálás nélkül leszabattam mindent hozzá és itthon csak hegesztettem. Egy percre se merült fel a gyakorlatban hogy valamin módosítsak mert tudtam hogy jó a terv.

    Szóval visszatérve a fűrészeléshez, itt is kezdem átlátni hogy bár lehet vágni a gyári koronggal is, de bútorlaphoz egyértelmű hogy egy sűrűbb fogazású korong kell. Ha jól emlékszek pont te mutattál egy Freud kollekciót, ami olyan szépen zenélt a gyári sikítása után, szóval nem értem a problémát. Lehet túl van gondolva a korong, ezt nem is vitatom. De amikor majdan beleteszem a célkorongot, nem nagyon gondolkodok rajta hogy fog vágni, mert ennyi utánajárással nagy az esélye hogy jót vettem és csak arra ügyelek már hogy szép finoman tolom az anyagot.

    A hasítóéket a továbbiakban majd felülvizsgálom, mert az igazat megvallva 2szer is elaludtam a könyvön amíg az alkatrészjegyzéket oda-vissza lapozgatva beazonosítottam. A meghúzás után nekem most így fix, kézzel nem állítható úgy mint a videón.

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák