Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz lipido #48054 üzenetére

    Ilyen faék egyszerűségű tárggyal kapcsolatban a személyes tapasztalatokat mindig felülírja, hogy az adott darab derékszög-e vagy sem. Az árából és a márkanévből kiindulva azt tudom mondani, hogy illik pontosnak lennie. A jobb márkák annyival jobbak az olcsó kínainál, hogy VAN minőségellenőrzés.

    Ahhoz egyébként, hogy egy derékszögről megállapítsd a pontosságát, szükséged van egy számodra etalonnak nevezhető másik derékszögre. Van ilyened? :) Persze, ha dolgozol vele és pontosnak érzed, az is "etalon". :)

    A következő lehetséges utak vannak:
    1. megbízol a márkában és megrendeled. Örülsz vagy elállsz tőle.
    2. Elmész a boltba és személyesen összeméred az etalonoddal, esetleg a bolti többivel és látod, hogy egyformák-e vagy sem.
    3. kockáztatsz egy olcsóval

    Majdnem mindháromra tudnék jó és rossz példát mondani a saját tapasztalatomból. Az elállásra csak azért nem mert lusta voltam visszavinni a Lidlbe egy olyan vinklit, aminek az első darabja meglepően pontos volt, az ezen felbuzdulva vett második meg nagyon szar.

    Egyébiránt a jelzett derékszög mégsem egy fémipari idomszer, szóval illik annyira pontosnak lennie mint amire használni fogod, ha az asztalos topikban érdeklődtél és nem a cnc-s szerszámkészítőben :)

Új hozzászólás Aktív témák