Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz pacman_123 #62392 üzenetére

    Én annak idején azt csináltam, hogy elmentem az Ikeába, és a kiállított bútoroknál mindenféle méretet, ami érdekelt, "levettem". Pl. felső szekrények távolsága a munkalaptól (ez nektek pl. biztos megvan, de én nem vagyok szaki, ellenben magam akartam csinálni...úgy is lett :) ), és ilyen volt a páraelszívó magassága is. Ikeáéknál is 70cm-t mértem, így ebbe a magasságba szereltem. Aztán később rájöttem, hogy ez több dolog függvénye: milyen lapod van (gázos, indukciós, stb.), milyen kialakítású az elszívó (döntött, vagy vízszintes az elszívás síkja), és hogy milyen széles (60 vagy 90cm).
    Gáznál érdemes nagyobb távolságot tartani (nyílt láng), indukciósnál elég kisebb, ugyanakkor könnyen beverheted a fejed még a 70cm-es távolságnál is, ha sík lapú az elszívó (erre részmegoldás lehet egy kihúzható). De ha csak 60cm széles az elszívó, akkor a 70cm-es magasság sajnos akkor is sok, ha ki van vezetve (hacsak nem valami brutál felsőkategóriás cucc, ami a maltert is kiszívja a téglák közül), mert a szag csak egy részét fogja elszívni. Főleg ha lángos, hekket vagy krumplit sütsz :) Persze maxra kapcsolva sokat segít, de akkor meg megsüketülsz :)) Ha meg 90cm-eset veszel, akkor a felső szekrényektől veszed el a helyet.
    Nem könnyű. Én arra jutottam, hogy a legjobb kombináció az indukciós főzőlap + a döntött elszívó. Ilyet fogok majd megvalósítani, és ennek a távolsága max. 50cm lesz.

Új hozzászólás Aktív témák