Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz macskajancsi #65620 üzenetére

    Ha ötszázados eltérésen "problémázol", akkor Te valószínűleg fémes szakmából érkezel. Ezt azért el kell felejteni. Fánál még az sem mindegy, hogyan tolod a gépet, mennyire nyomod meg a tolómérőt, máris más lesz az eredmény.

    Furcsa próbálkozás, hogy a csapágyat fogod és úgy próbálod forgatni a szerszámot. persze, hogy rossz eredményt fogsz kapni, az a csapágy nem teherviselésre van kitalálva hanem csak vezetésre. Ne így akard leellenőrizni egy marószár ütését.
    Én azt mondanám, hogy a két márkás eszköznek elvileg megfelelően kellene viselkednie.
    Én azt mondanám, hogy az a Makita egy élmaró és ne akarj bele 15mm-nél nagyobb átmérőjű szerszámot rakni. Ahhoz nagyobb gép kellene.

    Amit esetleg ajánlok, hogy végy valahonnan egy nagypontosságú 8mm-es tengelyt, amit be tudsz fogni a gépbe. Mondjuk álljon ki 5-6cm-re. Ha ezt megpörgeted és egyenes ez a tengelyed, akkor látni fogod, hogy üt-e az orsó. Nem kellene neki. Kipróbálhatod hatossal is. Azzal is el lehet játszani, hogy maga az orsó üt vagy a rátekert tokmány rész?
    1cm-t minimum fogj be a tokmányba feltétlenül, nehogy kirepüljön.
    Ami a meghúzást illeti, igazából ezt érzésre kell. Én néha látom, hogy emberek nagyon megtépik a dolgokat. Tök felesleges mert csak hamarabb elkopik a menet. Az eleve erős emberek hajlamosak túltépni a menetet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák