Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz mdk01 #9023 üzenetére

    Nem tudok olyan gyorsan pörögni hogy aksi hiány miatt álljon a munka --ha egy aksi kimerül megyek és rádugom a töltőre amikor lecserélem, nem majd 2 óra múlva és elfelejtkezem aztán :)
    H akimerült aksit találok munka után szerszám pakolás , rendbetétel közben akkor is rögvest töltöm , nem majd munka közben derül ki 3 -ról hogy csak a negyedik van fullon.
    Aksi 80%-on 30 perc . 2db töltőm van ( nincs szükség az esetek 90%-ban hogy 2 aksi egyszerre töltődjön ) Ha pörög a munka általában mindig van egy csutkán tarcsiban a többi a gépeken.(általában ,max 3 gépet használok egyszerre behajtó , dekopír flex vagy 2 behajtó (fúrás csavarozás ) de lehet 4-et is, akár 2 töltőt bedugva .(erre általában sosincs szükség mert csak 2 kezem van)
    A behajtó 1-2 napi munkával eléldegél 1 aksitöltésből , ha combos csavar kontra 16-os fúró dolgozik akkor félnapig tart ki egy friss töltésű. Nagy átmérőjű 30-as 40-es forstnerfúró nyilván egy óra folyamatos használat alatt lemeríti.
    Amit veszel aksit az ára a kapacitástól és attól függ NI-CD, NI-MH vagy LI .
    A súlya is a fentiektől függ és a kapacitása is (a LI könnyű ezért nem kell súlyzózni egy nag y kapacitású aksival se)
    Egy maksi 18V 3A a-s aksi a makita gépkészletben 22000Ft .A töltő 20.000Ft A behajtó pedig 40.000 tehát nem az aksi az ár súlypontja hanem egyenletes eloszlás.
    Én nem vagyok sznob, nálam a használhatóság / ár arány fontos szempont :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák