Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz belashx #15996 üzenetére

    Annyiban jó a példa, hogy a "szemre van eltérés", meg a "fülre van eltérés" pontosan ugyanaz a kategória.
    ez egy hamis analogia. szemre az emberi szem a feketeszint es a kontraszt kulonbsegeit egyertelmuen ki tudja szurni es ennek neurologiai okai vannak. van, amiben nagyon jok vagyunk es van, amiben kevesbe.

    Ugye senki sem annyira öntelt, hogy azt higgye/gondolja, hogy a tudomány mindent tud mérni?
    mernoki diplomaval ezt fel se kene vetned. ha az emberi ful jobb a celra, akkor viszont siman egy anova tesztet ra lehet ereszteni arra az ABXre, mert latszani fog a kulonbseg az adatokbol.

    az audio eszkozok gyartoinal kellenek a mernokok. valahogyan csak kell ott is minosegbiztositani, megbizhatoan, meg megnezni, hogy tenyleg tudja azt a cucc, amit rairnak. kijelzoknel normalis, hogy adnak kalibracios reportot a jobb cuccok melle. ez par audio eszkoznel is igy van (pl asus xonar one szeriahoz mellekeltek). a mernokok arra vannak, hogy megtalaljak a megfelelo megoldast egy adott esetben altalanos esetre eldonthetetlen problemara.

    BBéci: ne ferditsd, mert ez nem igaz. vilagosan le van irva, hogy tavolsag fuggvenyeben mi kell, mert alatta biztosan, merhetoen es hallhatoan romlani fog a hangzas.

    ellenben pl a JCAT 400 euroert arult olyan sata kabelt, ami a specifikaciot se tudta, audiofilkent eladva. az szimpla atveres, es mindannyiunknak jobb, ha a kuruzslo gyartoktol megszabadulunk. ez a digitalis atallas idejen valamennyire meg is tortent, ld a "teltebb kep a dragabb HDMIvel" fizetett hirdeteseket, reviewnek behazudva.

    nalam is tobbszaz euronyi kabel van itthon, es okkal. csak HDMIbol 10mre jellemzoen az osszes ajanlott 100-200 eurotol indul modern rendszer ala. egyszeruen alatta nincs semmi, ami tudja a specifikaciot.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák