Új hozzászólás Aktív témák

  • kavics325i

    őstag

    válasz Peti66 #32055 üzenetére

    Köszönöm a linket elmentettem,
    De nem a zenei stílusomon szeretnék változtatni hanem csak fel szerettem volna hívni egy apró,de annál fontosabb részletre.
    Színpad!
    Ilyenkor az ember behunyja a szemét és elmereng. Mi is az???Nyilván mindenki látott már színpadot legalább is jobb esetben. A színpadnak van szélessége;magassága;és mélysége. Ezáltal mivel ez fizikálisan is valaminek a képlete ezt térnek hívjuk. Ha teljesen a két szélén halassz valamit akkor az a széle,de effektíve nem lehet 90-100 foknál kintebb----ezalatt azt értem,hogy az ülés pozíciónál a színpad két széle és a hallgató által bezárt szög. Pontos szöget nem tudok,de nem is lényeges----- szóval nagyobb nem lehet,mert vagy a hallgatói pozícióm nem megfelelő---túl közel ülök a színpad elejéhez vagy azok a zenészek le lógnak a színpadról és máshol muzsikálnak. Én régen gyerekkoromban hallottam egy hifi-s képletet miszerint a két hangdobozt arányaiban nézve egymástól pont 3 méterre helyezzük el akkor a két doboz közötti vonalra és annak közepéből merőlegesen 2,6 méter távolságra kell legyen az hallgatói pozíció.
    Na mármost a múltkor voltam az egyik "legelismertebb" hi-fi építő műhelyben. Egyébként ott borult ki bennem a bili amikor az ő rendszerükön hallgatunk meg zenei "műveket". Mi közben magyarázta a levegősséget teret stb.
    Én rákérdeztem a régi gyerekkorom-i hifi-s képletre és azt mondta egyből"szinte rá vágva",hogy hülyeség. Hozzátette,hogy a két doboz közötti távolságnak és az üléspozíciónak egyenlő szárú háromszöget kell be zárni.
    Hát rohadjak meg kimértem---veszünk 3 méter vonalat és annak a közepétől tehát egyötventől egy merőleges vonalat húzunk pont 2,6 métert akkor a három végpontot összekötve egy egyenlő szárú háromszöget kapunk. Ugye milyen furcsa ez a mértan. ÉS HOGY AZ "ISTENEK" MELYEN OKOSAK.....
    Szóval ha én be tartom a fizikai színpad tulajdonságait a hallgatóság pozíciójának betartásával és be hunyom a szemem akkor az úgy és ott van ahol leírtam.
    De ha nem,akkor vagy én vagyok süket és hülye az egészhez avagy rosszul van rögzítve a felvétel. Mivel én olyan zenét nem hallgatok ahol a dobos egy helyen van ergó bele van nyúlva a hangba így leszarom a jobb térleképzést és a többi. Mivel pont nincs annyira jelentősége mint hogy a mértani számítást sem ismerik isteneink.

    " A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )

Új hozzászólás Aktív témák