Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    Sziasztok,

    Valaki esetleg tudja,hogy honnan lehet megállapítani,hogy egy hangváltó 6 vagy 12dB/oktávval vált?
    Adott egy Monacor CDN-2X hangváltó (dt284 illetve predator páros "gyári" váltója..) ezt a neten mindenhol úgy van fent, hogy állítható 6dB és 12dB között a vágási meredekség. Rajta is van mindenhol a plexi fedelén a felirat, alatta kapcsoló.. Az enyémen se felirat, se kapcsoló, szemre ugyanazok a kondik/tekercsek vannak bent, de más elrendezésben.. :F Most már csak az foglalkoztat, hogy akkor ez vajon milyen meredekséggel vált..?
    Szinusz hanggal próbálkoztam óvatosan, a mélyközép egészen felszól 7000hz-ig és ott hallgat el teljesen némára, magas pedig kicsivel 1000hz alatt némul el teljesen. És hát valószínűleg inkább azért mert az Fs érték a magason 1300hz, különben ki tudja meddig szólna lefelé..
    A dt-t csak nem tudom tönkre vágni vele, ha gyárilag ezt adják mellé a szett részeként, de ráakaszhatnék így egyáltalán egy másik magast aminek szintén 1300hz az Fs (rezonancia freki) értéke?

    Lite: Nagyon sok különbség nem lehet, a Hertz oldala szerint az L verzió leírás alapján kicsit mélyhangsúlyosabb, spec-re is ami különbözik az az, hogy az L-nek két mm-rel mélyebb a mágnese + Fs értéke 3hz-el alacsonyabban van.. de a többi thiele small paraméterek is nagyon kicsit térnek el.

Új hozzászólás Aktív témák